close
Ώρα
25.04.24

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;






Αίτημα στον Δήμαρχο για παραχώρηση μεγαλύτερης αίθουσας στο Σωματείο Κωφών.
19.03.14

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ “ ΚΑΝΤΙΑ”, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, έστειλε στον Δήμαρχο κον Γιάννη Κουράκη και στον Αντιδήμαρχο κον Βαγγ. Σισαμάκη,  το παρακάτω έγγραφο.
                                                                       

                                                                        

                                                                        ΠΡΟΣ
                                                                                 1. Δήμαρχο Ηρακλείου κον Γιάννη Κουράκη
                                                                                 2. Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Αξιοποίησης                      
                                                                                    Δημοτικής Περιουσίας κον Σισαμάκη Ευάγ.
                                                                                           
                                                                                  Κοινοποίηση : 
                                                                                  1.  Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Συνοικίας  
                                                                                       Αγίας Αικατερίνης κον Μαυροειδή Μηνά
                                                                                  2. Πρόεδρο Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης
                                                                                      κον Παναγ. Σταματάκη
                                                                             

  ΘΕΜΑ : Παραχώρηση μεγαλύτερης αίθουσας. 

 Αξιότιμοι και αγαπητοί κύριοι Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε.
Μετά την συνάντηση στα γραφεία μας, την τελευταία εβδομάδα,  με τον  αγαπητό Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας κον Σισαμάκη Ευάγ., σχετικά με την παραχώρηση μεγαλύτερης αίθουσας στο Σωματείο μας, σας γνωρίζουμε και εγγράφως τα παρακάτω και παρακαλούμε για την ικανοποίηση του αιτήματός μας.
Το Σωματείο Κωφών Ηρακλείου-ΚΑΝΤΙΑ  εδρεύει στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα σε κτίριο που παραχώρησε για χρήση ο Δήμος μας στην οδό Σολωμού Σολωμού Κτίριο 14, στις Εργατικές κατοικίες της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης.
Το Σωματείο Κωφών-ΚΑΝΤΙΑ, είναι ένα δραστήριο Σωματείο και ήδη η μεγάλη και ποικιλόμορφη προσφορά του απέναντι στα Μέλη του είναι γνωστή.
Εργαζόμαστε εθελοντικά πολλές ώρες καθημερινά, προκειμένου να προβάλλουμε και να διεκδικήσουμε την επίλυση των μεγάλων και καυτών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κοινότητα των Κωφών και βαρήκοων της Πόλης μας και του Νομού γενικότερα, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής της δοκιμαζόμενης Κοινωνίας των Κωφών, η οποία παρά τους συνεχείς και επίπονους διεκδικητικούς αγώνες μας, ακόμη και σήμερα, αντιμετωπίζει πάρα πολλά και καυτά προβλήματα.
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ανασταλτικός παράγοντας ακόμη και για την επιβίωση του Σωματείου μας, είναι ο χώρος που σήμερα στεγαζόμαστε.
Η  αίθουσα του Σωματείου μας, όπως την είδε και ο κος Αντιδήμαρχος, είναι μόλις 18μ2 (ωφέλιμος καθαρός χώρος για τις συναντήσεις των Μελών μας μόλις 10μ2) καθώς επίσης και ένα μικρό πατάρι περίπου 12μ2 που χρησιμοποιείται για τα γραφεία μας.  Όπως αντιλαμβάνεσθε ο χώρος αυτός δεν μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 5-6 άτομα ταυτόχρονα….
Όπως γνωρίζετε,  τα περισσότερα Μέλη μας αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα σήμερα,  πολλά οικονομικά και άλλα κοινωνικά προβλήματα και αποκλεισμούς και αδυνατούμε όπως καταλαβαίνετε, να αποκτήσουμε με δικές μας δυνάμεις, μεγαλύτερες κτιριακές εγκαταστάσεις ικανές να ανταποκριθούν στις ανάγκες των δράσεών μας και της εποχής μας.
Τα μέλη μας σήμερα είναι 195 Κωφοί με εκείνα που αντιμετωπίζουν γενικότερα προβλήματα ακοής, (υπολογίζουμε ότι υπάρχουν πολλαπλάσιοι που δεν είναι εγγεγραμμένοι για διάφορους λόγους) και οπωσδήποτε χρειαζόμαστε επιπλέον χώρους, προκειμένου να δραστηριοποιηθούμε σε εξαιρετικούς δημιουργικούς-οφέλιμους και παραγωγικούς τομείς, που σήμερα είναι αδύνατο ακόμη και να το σκεφτούμε.
Στις προθέσεις μας είναι να λειτουργήσουμε τα παρακάτω τμήματα: Εθελοντισμού, Διερμηνείας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, Δασκάλων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, Επιτροπή Νεολαίας των
Κωφών και εκείνων με προβλήματα ακοής, Οργανωτική Γραμματεία των εκδηλώσεων, Επιτροπή Γυναικών. Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας έχει δημιουργήσει Επιτροπής Νεολαίας, και συνεργάζεται  με τον Αθλητικό Σύλλογο Κωφών Κρήτης, (εκπροσωπώντας  ολόκληρο το νησί).
    Στα πλαίσια της νέας περιόδου 2014 - 2017 τα παραπάνω σωματεία προτίθενται να δημιουργήσουν και  να στελεχώσουν τα τμήματα του σωματείου μας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και σε άλλες δραστηριότητες. 
    Πρωταρχικός στόχος μας είναι να ασχοληθούν τα μέλη περισσότερο με την προώθηση συνεργασίας του τομέα του Πολιτισμού και της τέχνης με άλλους φορείς, καθώς και η οργάνωση των εκπαιδευτικών εκδρομών, η πραγματοποίηση εκδηλώσεων με κοινωνικό, και περιεχόμενο για την επιμόρφωση και ψυχαγωγία των μελών και από την Επιτροπή Νεολαίας, την Επιτροπή Γυναικών για την προβολή και στήριξη των σκοπών του συλλόγου μας που σήμερα αδυνατούμε να τα πραγματοποιήσουμε λόγω έλλειψης χώρων. Επίσης στις επιδιώξεις μας ακόμη είναι να συγκροτήσουμε μια δυνατή αντιπροσωπευτική παρουσία στην Κρήτη αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, για να μπορέσουμε να διακριθούμε επάξια στον κοινωνικό και αθλητικό χώρο.
   Η συμβολή σας για την απόκτηση μεγαλύτερης στέγης, θα επιτρέψει στο σωματείο μας να δώσει  το δικό του  παρόν,  πραγματοποιώντας  πετυχημένες οργανώσεις και λοιπές εκδηλώσεις όπως σεμινάρια και διαλέξεις, την δημιουργία βιβλιοθηκών, εκθέσεις ζωγραφικής, εκθέσεις φωτογραφίας, χειροτεχνίας και κινηματογραφικών, θεατρικών παραστάσεων των κωφών και των ατόμων με προβλήματα ακοής με θέματα που αφορούν στη ζωή των ανθρώπων της Κρήτης και της χώρας μας γενικότερα και που θα συμβάλλουν στην εσωτερική καλλιέργεια και εκβάθυνση των κωφών και άτομα με προβλήματα ακοής.  
Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε να δεχτείτε το αίτημα μας, δηλαδή την ανταλλαγή της αίθουσας του σωματείου μας με τη διπλανή αίθουσα που φιλοξενείται η  Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης επειδή είναι μεγαλύτερη και επειδή  χρειαζόμαστε επιπλέον χώρους για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια ένταξης μας στην κοινωνία αλλά και να βοηθήσουμε τα μέλη του συλλόγου μας.

Ευελπιστώντας στη συνδρομή σας για ικανοποίηση του αιτήματός μας.
Ευχαριστούμε εκ΄ των προτέρων .
                                                                Με  Εκτίμηση
                                                     Το Διοικητικό  Συμβούλιο

        Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                            Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ
           Σταυρουλάκης  Γρηγόρης                                         Ροκαδάκης  Γεώργιος

Τελευταία ανανέωση ( 21.03.14 )