close
Ώρα
29.03.24

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;






Άμεσοι Επόμενοι Στόχοι μας
28.01.09
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε με μεγάλη ικανοποίηση, χαρά αλλά και δικαίωση πολύχρονων δυναμικών αγώνων μας, να εκτελούνται μεγάλα και σοβαρά έργα υποδομής που διεκδικούσαμε και αγωνιζόμαστε όλα τα προηγούμενα χρόνια όπως
η ολοκλήρωση όλων των φάσεων της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης της περιοχής (το 2006), τα δίκτυα αποχέτευσης και όμβριων (το 2005) και μετά, την διάνοιξη του ρέματος που σήμερα ονομάζεται  Κ. Αστρινάκη (το 2005),  έγιναν πολλές διανοίξεις νέων δρόμων λόγω και των έργων αποχέτευσης (από το 2004 μέχρι και σήμερα) και με την ολοκλήρωση των θα ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής και τα προβλήματα στάθμευσης και τόσα άλλα πολύ καθοριστικά για την περιοχή, που με λεπτομέρειες θα διαβάσετε στο βιβλίο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει του χρόνου, με την ευκαιρία της 25χρονης λειτουργίας και προσφοράς του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, δηλ. από το 1985 μέχρι και το 2010, τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε, ποιοι μας βοήθησαν και ποιοι μας πολέμησαν και μπήκαν εμπόδιο στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας όλα αυτά τα χρόνια, ποιοι μας απείλησαν, μας εξύβρισαν, μας λοιδόρησαν, μας μήνυσαν και μας έστειλαν 4 φορές στα δικαστήρια, ποιοι μας έστειλαν στα κρατητήρια και για ποιο λόγο,  το πως τα ξεπεράσαμε όλα αυτά και άλλα…. όμορφα πράγματα. Θα είναι ένα βιβλίο σταθμός για την περιοχή μας και παρακαταθήκη και υποθήκη για την νεολαία της. Θα πρέπει να γνωρίζουν, κυρίως οι νέοι κάτοικοι της περιοχή μας ότι: ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ή ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ. Δείτε άλλες Συνοικίες της πόλης μας και μάλιστα όχι μακριά από εμάς (ονόματα δεν λέμε για ευνόητους λόγους) που ξεκίνησαν σχεδόν μαζί οι Πολιτιστικοί Σύλλογοί μας, που είναι ακόμη εκτός σχεδίου πόλης, χωρίς εκκλησία, χωρίς δίκτυα αποχέτευσης και όμβριων, χωρίς σχολεία, νηπιαγωγεία, έστω ένα πάρκο ή μια μικρή πλατεία, αστική συγκοινωνία, ιδιόκτητη στέγη και οργανωμένο χώρο για την πραγματοποίηση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων και τόσα άλλα…..
Η ζωή μας όμως δεν σταματά εδώ. Πρέπει να γίνουν δυστυχώς, πολλά ακόμη.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη όλα αυτά τα 24 χρόνια που υπάρχουμε (στις 5/10/2008 μπήκαμε αίσια στα 24 χρόνια λειτουργίας μας) και ψηλούς στόχους για την επόμενη διετία, που ελπίζουμε ότι τους περισσότερους από αυτούς τουλάχιστο, να τους δούμε να πραγματοποιούνται.
Οι παρακάνω στόχοι που ενέκρινε το Δ.Σ. στην συνεδρίασή του στις 1/9/2008, δεν αφορούν μόνο τον Δήμο ή την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου αλλά και τον ίδιο τον Πολιτιστικό Σύλλογό μας. Το έργο δε που καλείται να πραγματοποιήσει είναι τεράστιο και πολύ δύσκολο, αν αναλογισθεί κανείς ότι επιτελείται από ανθρώπους που απασχολούνται για τα θέματα της Συνοικίας μας τις ελεύθερες ώρες τους, χωρίς καμιά αμοιβή ή άλλου είδους απολαβή, καθαρά εθελοντικά, αγνά και καθαρά, χωρίς ιδιοτέλεια ή άλλες σκοπιμότητες και με ελάχιστα οικονομικά μέσα, που μας αναγκάζουν συνεχώς να ζητιανεύουμε και να καταντούμε επαίτες.
Το μοναδικό όφελός μας; Να βλέπουμε την αγαπημένη Συνοικία μας να προχωρά μπροστά και να βελτιώνεται το επίπεδο της ζωής μας σε όλους τους τομείς συνεχώς, χρόνο με τον χρόνο.
Τα επόμενα βήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου μας, ο άξονας των διεκδικήσεών μας, τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε και που θα στρέψουμε  το κύριο βάρος των ενεργειών μας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα 2009-2010, φαίνονται στους παρακάτω τρεις τομείς δράσεις μας που θα αποτελέσουν τις άμεσες προτεραιότητές και τον μπούσουλά μας στο εξής, αφού σχεδόν όλα τα παρακάτω που θα διαβάσετε, έχουν πια ωριμάσει, αφού τα διεκδικούμε ή τα πραγματοποιούμε χρόνια τώρα :


                 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

*Ολοκλήρωση και εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και
Έκφρασης
*Η Συνέχιση της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας «ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ»
*Άμεση δημοπράτηση του Αθλητικού Πολύκεντρου Αγίας  Αικατερίνης
*Οι γνωστές πολιτιστικές εκδηλώσεις μας ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ (2009-2010)
*Τα γνωστά Επιμορφωτικά τμήματά μας
*Κινηματογραφική Λέσχη
*Επετειακές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την διάρκεια του έτους
*Συναυλίες, διαλέξεις, παρουσιάσεις νέων καλλιτεχνών στο ΣΥΝ.ΚΕ
*Συντήρηση του κτιρίου του Κέντρου Δημιουργικήα Απασχόλησης και Εκφρασης                                                                                                                           *Συντήρηση του κτιρίου του Συνεδριακού Κέντρου

                 ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

*Ασφαλτοστρώσεις
1)Την παράλληλη ανώνυμη οδό της Ευαγ. Μαρκογιαννάκη (Χωματόδρομος)
2)Την ανώνυμη οδό που ενώνει την Ε. Μαρκογιαννάκη, με την Κ. Αστρινάκη (Χωματόδρομος)
3)Τις οδούς Φιλολάου, Εμμ. Ξάνθου (από το νεκροταφείο μέχρι την Κ.Αστρινάκη), Λαγκαδά, Μάχης Πέτρας σε όλο το πλάτος της.
4)την νέα ανώνυμη οδό που ενώνει την Ν. Σκουφά με την Ε. Μαρκογιαννάκη (Χωματόδρομος).
5)Αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση της νέας ανώνυμης οδού, παράλληλη της Λ. Παστέρ και κάθετη της οδού Σίβας (χωματόδρομος).
6)Οι νέοι δρόμοι που τελευταία διανοίχτηκαν και είναι χωματόδρομοι

*Απομάκρυνση στύλων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ στους οδούς:
1)στην οδό Φιλολάου 
2)στην οδό Ησιόδου
3)στην οδό Εμμ. Ξάνθου (στο σημείο ακριβώς που υπάρχει το εικονοστάσι για να μας υπενθυμίζει τον άδικο θάνατο ενός 20χρονου νέου σε τροχαίο ατύχημα πριν από 4 χρόνια   4)Στην ανώνυμη οδό που ενώνει την Φιλικής Εταιρίας με την οδό Κάντια,
5)Στην Φιλικής Εταιρείας λίγο πριν από το 48ο Δ.Σ.
6)Στην νέα διάνοιξη κάθετα της Λ. Παστέρ
7)Στις νέες διανοίξεις στη περιοχή των Ιδρυμάτων  της Αρχιεπισκοπής

*Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων:
1)Πλακόστρωση, φωτισμός και περίφραξη του Αύλειου χώρου των εκκλησιών  μας, ώστε να κάνουμε επιτέλους και τα εγκαίνια.
2)Πέργκολα στον αύλειο χώρο του 48ου Δημ. Σχολ.
3)Το πάρκο επί των οδών Φιλολάου και Ν. Σκουφά
4)Το πάρκο επί των οδών Εμμ. Ξάνθου και Μάχης Πέτρας.
5)Το πάρκο επί της οδού Φρειτομάρτυρος
6)Το πάρκο επί των οδών Λ. Παστέρ και Ε. Μαρκογιαννάκη
7)Αναβάθμιση του ανατολικού ρέματος της Συνοικίας μας σε χώρο περιπάτου, άθλησης και αναψυχής.

*Διαπλατύνσεις και νέες διανοίξεις

1)Ανάπλαση της νέας οδού Κ. Αστρινάκη με νησίδα, πεζοδρόμια, δενδροφύτευση, διαβάσεις πεζών, εναέρια μεταλλική γέφυρα για την διέλευση των παιδιών του 23ου Δημ. Σχολείου, φωτεινοί σηματοδότες στη διασταύρωση των οδών Κ. Αστρινάκη και Γ. Καραϊσκάκη καθώς επίσης στη διασταύρωση των οδών Κ. Αστρινάκη και Εμμ. Ξάνθου. (βλέπε προηγούμενο τεύχος της εφημ…)
2)Διάνοιξη της οδού Δυρραχίου και ένωσή της με την Εμμ. Ξάνθου
3)Οι υπόλοιπες διανοίξεις που προβλέπονται από το σχέδιο πόλης

*Ονομασίες δρόμων
*Νέα οδός που ενώνει τις οδούς Φιλικής Εταιρείας και Κάντια
*Πάροδος Εμ. Ξάνθου (απέναντι από την οδό Αγ. Γεωργίου) ψυκτικό εργαστήριο Στ. Τσαγκουρνή και μάντρα «Κάστορα»
*Α΄ πάροδος επί της οδού Αγίου Νεκταρίου νέα οδός
*Νέα πάροδος επί της οδού Ν. Σκουφά
*Νέα οδός που ενώνει την Ε. Μαρκογιαννάκη και Αστρινάκη
*Νέα οδός παράλληλος της Ε. Μαρκογιαννάκη
*Νέοι οδοί που βρίσκονται ενδιάμεσα των οδών Φιλολάου και Λουδ. Παστέρ
*Νέα οδός (κάθετος της οδού Ιπποδάμου)
*Νέα οδός κάθετος της οδού Ησιόδου
*Νέα οδός παράλληλος της οδού Φρειτομάρτυρος

*Καθαριότητα
1)Να ορισθούν πεζοπόροι οδοκαθαριστές σε καθημερινή βάση, στους κεντρικότερους τουλάχιστο δρόμους της Συνοικίας
2)Να πλένονται και να απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα όλοι οι κάδοι απορριμμάτων,
3)Να τοποθετηθούν καλάθια απορριμμάτων στο πάρκο της εκκλησίας, στις παιδικές χαρές και στην πλατεία εντός των εργατικών κατοικιών, έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, έξω από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης, στα σχολεία της περιοχής μας και στους κεντρικότερους δρόμους μας και
4)Να τοποθετηθούν περισσότεροι μπλε κάδοι ανακύκλωσης σε όλους τους δρόμους

*Δενδροφυτεύσεις
1)Δενδροφύτευση όλων των κοινόχρηστων χόρων εντός του συγκροτήματος των εργατικών κατοικιών
Δενδροφυτεύσεις στους δρόμους εκείνους που θα έχουν ολοκληρωθεί οι διανοίξεις και έχει ξεκινήσει η ανάπλασή των(πεζοδρόμια κ.λ.π.)

                        ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΑΙΔΕΙΑ

*Κ.Α.Π.Η. Αγίας Αικατερίνης

*Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίας Αικατερίνης

*Νέο κτίριο για το 65ο Νηπιαγωγείο

*Κοινωνικές Υπηρεσίες

*Δημοτικό Ιατρείο

*Ίδρυση του Συμβουλίου Αγιοαικατερινιώτικης Νεολαίας

Σε ότι αφορά τα παραπάνω τεχνικά έργα και τις σχετικές παρεμβάσεις από τον Δήμο μας αλλά και από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, δεν είναι τα μοναδικά. Υπάρχουν και άλλα καυτά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και μας ταλαιπωρούν, όμως τα παραπάνω τα βάζουμε σε πρώτη  προτεραιότητα και που ελπίζουμε
το πλάνο αυτό να τηρηθεί προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων κι όχι ορισμένων μεμονωμένων που έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη», με αποτέλεσμα να βλέπουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις.
Οι στόχοι μας αυτοί θα είναι αναρτημένοι  συνεχώς στην ιστοσελίδα μας, για να ελέγχετε όλοι σας, πρώτα τον Πολιτιστικό Σύλλογό μας και μετά τους άλλους εμπλεκόμενους Φορείς και Υπηρεσίες αν επιλύουν προβλήματα ή όχι.
Ελπίζουμε πολλά στον Δήμαρχό μας Γιάννη Κουράκη και στους συνεργάτες του, σε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο όλων των παρατάξεων και τάσεων, στη Νομάρχη μας κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη και στους συνεργάτες της, σε ολόκληρο το Νομαρχιακό Συμβούλιο όλων των παρατάξεων και τάσεων αλλά και στο 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα και κυρίως τον Πρόεδρό του Γιώργο Σεβδαλή.Το παραπάνω οργανόγραμμά μας, έχει σταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και το γνωρίζουν. Για να δούμε τι θα κάνουν κι εκείνοι.
Τελευταία ανανέωση ( 29.12.09 )
 
< Προηγ.