close
Ώρα
02.06.23

Ποιος είναι online

Έχουμε 4 επισκέπτες online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Φόρουμ
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Απ:Προβλήματα Συνοικίας (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Απ:Προβλήματα Συνοικίας
#44
minasmavr (Διαχειριστής)
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 48
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Προβλήματα Συνοικίας 14 Χρόνος(ες)s, 5 Μήνας(ες)s ago  
Όλοι όσοι είστε κάτοικοι ή φίλοι ή επισκέπτες της Συνοικίας Αγίας Αικατερινης, σας καλώ όποτε επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα μας, αξιολογήσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και ψηφίστε κατά την κρίση σας στο ερωτηματολόγιο που υπάρχει στην αρχική σελίδα του site μας. Το ερωτηματολόγιο αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε μας και το χρησιμοποιούμε σαν ένα ακόμη μοχλό πίεσης στους αρμόδιους Φορείς για την επίλυσή των. Ευτυχώς έχουν μάθει για την ιστοσελίδα μας και σας πληροφορώ ότι την επισκέπτονται συχνά.
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
#48
minasmavr (Διαχειριστής)
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 48
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Απ:Προβλήματα Συνοικίας 14 Χρόνος(ες)s, 4 Μήνας(ες)s ago  
Καθίζηση συνέβη σε καινούριο κεντρικό δρόμο της Συνοικίας μας, που βρίσκεται παράλληλα και ενδιάμεσα των οδών Φιλολάου και Λ. Παστέρ, βόρειοανατολικά της Παλαιοημερολογήτισσας εκκλησίας. Ήταν αναμενόμενο να γίνει αυτό, μετά την πονηριά του εργολάβου, να χρησιμοποιήσει ως υπόστρωμα σαθρόμπαζα από κατεδαφίσεις σπιτιών , (νεροχύτες, μπανιέρες, κλαδιά δένδρων κ.λ.π.) στον δρόμο αυτό, αντί των κανονικών αδρανών υλικών που προβλέπονται
Το θέμα είχε εξαγριώσει το καλοκαίρι τον Πολιτιστικό Σύλλογό μας αλλά και τους κατοίκους της Συνοικίας μας, ενώ είχε γίνει γνωστό το θέμα αυτό (έχει και περιβαλλοντικές επιπτώσεις)με δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα και στους τοπικούς φορείς. Οι περισσότεροι θα είχατε διαβάσει το άρθρο του Γ. Ζωράκη στη Πατρίδα, όσοι δεν το έχετε διαβάσει δείτε εδώ.

Μάλιστα φέραμε επί τόπου τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη και τον Πρόεδρο του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος Γιώργο Σεβδαλή και διαπίστωσαν τις..... άριστες τεχνικές και προδιαγραφές με τα...... διεθνή στάνταρς που.... τηρούσε ο εργολάβος που είχαν μάλιστα οι ίδιοι επιλέξει για να εκτελέσει το έργο αυτό και που οι ίδιοι ενοείται ότι επέβλεπαν την άριστη εκτέλεσή του.

Το θέμα είναι τι έγινε από τότε και αν είχαμε σοβαρές εξελίξεις; ΤΙΠΟΤΑ. Ο εργολάβος συνέχιζε ανενόχλητος να μεταφέρει και να εναποθέτει τα σαθρόμπαζά του, αντί να τον υποχρεώσουν να τα απομακρύνει άμεσα και να προσθέσει τα υλικά εκείνα που προβλέπονται από την μελέτη και τους κανονισμούς και από την κείμενη την νομοθεσία ή να του επιβάλλουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από την σύμβαση που συνυπέγραψαν ή ακόμη και να καταγγείλουν την σύμβαση. Αντί αυτών να μας αποκαλούν άσχετους και ανόητους αφού δεν είμαστε ειδικοί και τεχνικοί!!!!

Και ένα ερώτημα από εμάς τους άσχετους προς τους....σχετικούς. Άραγε υπάρχει μελέτη του έργου αυτού; Γιατί αν υπάρχει, πως είναι δυνατό να μπαζώνεται ένας δρόμος σε ύψος πάνω από 8 μέτρα και να μην προβλέπεται να γίνει ένα στοιχειώδες τοιχείο αντιστήριξης για να συγκρατούν τα μπάζα; Ο δρόμος βέβαια αυτός για όσους δεν τον γνωρίζουν δεν είναι ένα μικρό δρομάκι αλλά ένας κομβικός δρόμος πλάτους τουλάχιστο 12 μέτρων και μήκος τουλάχιστο 500-600 μέτρων μέχρι την ολοκλήρωσή του!!! Με την ευκαιρία να ερωτήσουμε τους παραπάνω δύο αρμόδιους. Είναι στις προθέσεις τους να τον ολοκληρώσουν ποτέ και πότε;

Όταν εμείς φωνάζαμε ότι η ασφάλεια του δρόμου τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο, παίρναμε διαβεβαιώσεις ότι θα διευθετηθεί το ζήτημα,να μην αγωνιούμε και να μην ανησυχούμε.

Δυστυχώς για πολλοστή φορά βγήκαμε αληθινοί. Τι να το κάνουμε όμως;

Τα συμπεράσματα φίλοι μας, δικά σας.
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
#49
aroniotis (Διαχειριστής)
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 32
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Απ:Προβλήματα Συνοικίας 14 Χρόνος(ες)s, 4 Μήνας(ες)s ago  
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι δίπλα στο σπίτι μου.

Δυστυχώς, κανείς δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τον εργολάβο και να τον αναγκάσει να βγάλει τα μπάζα και να βάλει τα κατάλληλα υλικά.

Και αν πει κανείς αρμόδιος το αντίθετο, τον προκαλώ να μου το αποδείξει. Γιατί ενώ ηταν ενημερωμέμοι και "εξαγριωμένοι" όλοι τους, εγώ που μένω δίπλα δεν είδα την παραμικρή κινηση να αντικατασταθούν τα μπάζα.

Ο δρόμος τώρα έχει πέσει και κανεις δεν ξέρει με την πρώτη καλή βροχή, πόσο θα καταρρεύσει ακόμη.

Επίσης, αν είχαν βάλει άσφαλτο, ίσως να είχε σωθεί η κατάσταση. Αν και επαναλαμβάνω, τα μπάζα αρκούν για την επικινδυνότηα του δρόμου, με ή χωρίς άσφαλτο.Με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω φωτογραφίες από το σημείο
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας