close
Ώρα
14.06.24

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.
07.05.23

Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Κνωσσού και λίαν αγαπητέ κε κε Μεθόδιε.

Αιδεσιμότατε π. Κων/νε, Κε Υπουργέ, Κε Σταύρο Τζεδάκη, Αντιπεριφερειάρχη μεταφορών και επικοινωνιών, εκπρόσωπε του Περιφερειάρχη μας κου Σταύρου Αρναουτάκη.

Κε Βασίλη Λαμπρινέ δήμαρχε Ηρακλείου, κε Πρόεδρε του Δημ. Συμβ. και εκ νέου υποψήφιε βουλευτή κε Γρ. Πασπάτη κες και κοι αντιδήμαρχοι, κοι δημοτικοί σύμβουλοι, κοι εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές Νίκο Ηγουμενίδη, Μάξιμε Σενετάκη και για πρώτη φορά κε Φραγκίσκο Λαμπρινέ.

 κες και κοι εκπρόσωποι Φορέων, Σχολείων, Υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου μας, γειτόνισσες και γείτονες, κες και κοι.

                                    

                                           ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! 

 


Σας ευχαριστούμε θερμότατα που αποδεχθήκατε την πρόσκληση του Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Α.  να παρευρεθείτε εδώ σήμερα στην μεγάλη χαρά μας και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας σε αυτή την ταπεινή και σεμνή τελετή του Αγιασμού θεμελίωσης του αθλητικού κέντρου Αγίας Αικατερίνης.

Μεγάλο γεγονός το σημερινό, για  τη Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης. Ένα έργο που περιμέναμε ως μάνα εξ ουρανού.

Στα τριάντα οκτώ χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου μας, προσπαθούμε και δημιουργούμε τους δικούς μας θεσμούς, τα δικά μας ήθη κι έθιμα και παραδόσεις όπως μεταξύ άλλων είναι και η τελετή Αγιασμού Θεμελίωσης και εγκαινίων, κάθε μεγάλου και σπουδαίου έργου που ξεκινά να γίνεται στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης και έχει σ’ αυτό εμπλακεί και ο Σύλλογός μας  όπως στο κτίριο του 48ου Δ.Σ. , στο Συνεδριακό Κέντρο μας, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης, στο κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού, στην έναρξη λειτουργίας της Αστικής Λεωφορειογραμμής, στο κτίριο πολλαπλών χρήσεων στις Εργατικές κατοικίες,  στο κτίριο του 65ου Νηπιαγωγείου πέρσι και τώρα το αθλητικό κέντρο.

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης ζητούσε επιτακτικά την αξιοποίηση αυτού του οικοπεδικού χώρου έκτασης 5.200μ2, ο οποίος είχε καταντήσει σε ένα νέο σκαφιδαρά της πόλης μας, και στέκι ναρκομανών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο.

Μετά από πολλές προσπάθειες και έχοντας συνοδοιπόρο τον βουλευτή Ηρακλείου κον Νίκο Ηγουμενίδη, έγινε δεκτό το αίτημά μας και παραχωρήθηκε στον Δήμο μας με την μορφή χρησιδανείου και για 99 χρόνια, το οικοπέδου αυτό των 5.200μ2.

    Το μεγάλο στοίχημα που είχε βάλει ο Σύλλογος και οι κάτοικοι της περιοχής κερδήθηκε!

Η θετική αυτή εξέλιξη, άνοιξε τον δρόμο για την υλοποίηση αθλητικού αυτού πολύκεντρου στη συνοικία Αγίας Αικατερίνης η πορεία του οποίου μέχρι σήμερα υπήρξε δύσκολη και κακοτράχαλη, αφού πέρασε από 6 διαφορετικές δημοτικές περιόδους, με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και συνεχείς αναβολές και ακυρώσεις, μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Ο επιμένων όμως νικά.

         Το έργο αυτό αποφασίσθηκε και προγραμματίσθηκε από τον δήμο να γίνει σε δύο φάσεις.

    Η πρώτη φάση εντάχθηκε στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», με το ποσό των 400.000€, με την στήριξη και θέληση του συμπολίτη μας Υπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου κου Λευτέρη Αυγενάκη.

Η δεύτερη φάση που θα σημάνει και την ολοκλήρωση του έργου στη τελική μορφή, θα γίνει με ίδιους πόρους που θα διαθέσει ο Δήμος μας.

Το έργο αυτό στην ολοκληρωμένη του μορφή θα αποτελείται από:

*Γήπεδο ποδοσφαίρου 5 Χ 5 (calcetto) με συνθετικό χλοοτάπητα,

*Γηπέδο μπάσκετ,

*Αίθουσα 220μ2 πολλαπλών χρήσεων για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, γυμναστική κ.α αθλητικές, κοινωνικές  και πολιτιστικές δραστηριότητες, με σκηνή, καμαρίνια κ.α. διευκολύνσεις.

*Αναψυκτήριο,

*Αποδυτηρίο ανδρών-γυναικών,

*Τουαλέτες ανδρικές-γυναικείες και για ΑΜΕΑ,

*Παιδική χαρά και χώρο αναμονής γονέων

*Κερκίδες 300 καθήμενων,

*Χώρο στάθμευσης τροχοφόρων, *Ικανή Περίφραξη και *Σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό.

 

 Είναι βέβαιο ότι εφόσον δεν ολοκληρωθούν και οι δύο φάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ.

Ο λόγος είναι ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα, θα υπάρξουν από το 2024 νέα πρόσωπα, νέα προγράμματα νέοι στόχοι και προτεραιότητες, άλλες νοοτροπίες, και σχεδιασμοί. Αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις και συνεχείς αναβολές κατά την β΄ φάση που αφορά την ολοκλήρωση του έργου αυτού, ώστε να παραδοθεί ολοκληρωμένο στους δημότες.

Για τους παραπάνω λόγους, κάνουμε έκκληση στον Δήμαρχό μας, να φροντίσει να μην μείνει το έργο αυτό ημιτελές και στο έλεος περιθωριακών στοιχείων που υπάρχουν στην πόλη μας, όπως έχει γίνει και σε άλλα ημιτελή έργα, με τελικό αποτέλεσμα να μπει το έργο στις καλένδες και το οικόπεδο να επιστρέψει στην κυριότητα του ΟΑΕΔ όπως προβλέπεται από το χρησιδάνειο.

 

Το αθλητικό πολύκεντρο Αγίας Αικατερίνης με την ολοκλήρωσή του, θα είναι το στολίδι της περιοχής. Ενας σύγχρονος χώρος υγιούς ενασχόλησης όλων των ηλικιών με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που θα χαίρεται κανείς να τον επισκέπτεται.

 

 

 

 

Πανοσιολογιότατε, αιδεσιμότατε, Κες και κοι   

Ευχαριστούμε  όλες και όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία σας σήμερα την έναρξη των εργασιών του αθλητικού κέντρου Αγίας Αικατερίνης.

Με την ευκαιρία αυτή το Δ.Σ. επιθυμεί να εκφράσει τις πιο θερμές ευχαριστίες του:

*Στον συμπολίτη μας Υφυπουργό Αθλητισμού κον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος  έκανε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου και του Δήμου μας και  συμπεριέλαβε στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ την χρηματοδότηση του έργου (την Α΄ φάση) με το ποσό των 400.000€. Με την ευκαιρία αυτή να του ευχηθούμε καλή επανεκλογή στο βουλευτικό αξίωμα.

*Τον Περιφερειάρχη μας κον Σταύρο Αρναουτάκη και επίτιμο μέλος του ΠΣΑΑ, ο οποίος θα ήτο σήμερα εδώ εάν δεν πήγαινε εκτάκτως σήμερα στον Πλατανιά στα Χανιά, τον οποίο επισκέφθηκα τον περασμένο μήνα στο γραφείο του και δέχθηκε το αίτημά μας να χρηματοδοτήσει την μελέτη της β΄ φάσης αυτού του έργου που σας περιέγραψα παραπάνω, με το ποσό των 75.000 € τον οποίο ολοψύχως ευχαριστούμε.

Με την ευκαιρία να τον ευχαριστήσουμε που έκανε δεκτό στην ίδια συνάντηση που είχαμε, ένα ακόμη αίτημά μας δηλαδή να χρηματοδοτήσει την δαπάνη της μελέτης του Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων που αποτελείται από 10 διαφορετικές κοινωνικές δομές, με το ποσό των 60.000€.

* Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχό μας τον κον Βασίλη Λαμπρινό και επίτιμο μέλος του ΠΣΑΑ, ο οποίος από την πρώτη φορά που μας επισκέφθηκε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, μας αγκάλιασε αμέσως, στάθηκε σταθερά κοντά μας και έδειξε και μάλιστα έμπρακτα, την πρόθεσή του από τότε, ότι θα στηρίξει τις προσπάθειές μας για την πολιτιστική-πνευματική-κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της Συνοικίας Αικατερίνης. Υποσχέσεις που τήρησε μέχρι σήμερα. Επίσης με την ευκαιρία αυτή να τον ευχαριστήσουμε θερμά για την πρόθεσή του να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του και μέχρι τέλος την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου μας αλλά και να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα μας πρόσφερε στη συνοικία μας τις δύο θητείες του ως δήμαρχος της πόλης μας όπως τον βρεφονηπιακό σταθμό μας, το νηπιαγωγείο μας, τις δύο υπερσύγχρονες παιδικές χαρές, τις διανοίξεις δρόμων και σήμερα το αθλητικό κέντρο κ.α..

*Τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβ. κον Γρ. Πασπάτη, ο οποίος στήριξε και προώθησε όλα τα θέματα που ήλθαν για συζήτηση στο Δ.Σ. καθώς επίσης και όλες τις δημοτικές παρατάξεις που συνθέτουν το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου που ομόφωνα έκαναν δεκτές τις εισηγήσεις και προτάσεις μας και ιδιαίτερα την παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που το 2019 εισηγήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ το έργο αυτό και να ικανοποιηθεί το αίτημά μας. Με την ευκαιρία αυτή να ευχηθούμε και στον κον Γρηγ. Πασπάτη καλή εκλογή στο βουλευτικό αξίωμα.

 *Τον Αντιδήμαρχο κον Ι. Αναστασάκη ο οποίος στήριξε εξαρχής και δυναμικά το αίτημά μας, ξεπέρασε τα δύσκολα εμπόδια που υπήρχαν, ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα τεχνικών έργων του 2019 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τον σχετικό τεχνικό φάκελο και τον υπέβαλε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για χρηματοδότηση και στη συνέχεια να το δημοπρατήσει

*Την αντιδήμαρχο κα Στέλλα Αρχοντάκη που συνέταξε, και ολοκλήρωσε τη σύμβαση του χρησιδάνειου, με το οποίο παραχωρήθηκε στον Δήμο μας το οικόπεδο αυτό για 99 χρόνια.

*Την αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ κα Ρένα Παπαδάκη που στήριξε τεχνικά σήμερα την εκδήλωση αυτή.

*Τον αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά για την στήριξή του ως αρμόδιος αντιδήμαρχος

*Τον τ. Βουλευτή Ν. Ηρακλείου κον Ν. Ηγουμενίδη ο οποίος το 2018 στήριξε το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, και συνέβαλε καταλυτικά ώστε να αποδεχθεί η πρώην Υπουργός Εργασίας, κα Εφη Αχτσιόγλου, καθώς επίσης και η τ. Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Μαρία Καραμισίνη με αποφάσεις τους, να παραχωρήσουν στον Δήμο μας το οικόπεδο αυτό έκτασης 5.200μ2 ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ, και να ικανοποιηθεί το πάγιο και πολύχρονο αίτημά μας. Με την ευκαιρία αυτή να του ευχηθούμε καλή επανεκλογή στο βουλευτικό αξίωμα.

*Τον τ. βουλευτή Ηρακλείου και επίτιμο μέλος του ΠΣΑΑ κον Μάξιμο Σενετάκη, ο οποίος το 2021 στήριξε το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, και συνέβαλε καταλυτικά ώστε να δεχθεί ο σημερινός Υπουργός Εργασίας, κος Κώστας Χατζηδάκης, καθώς επίσης και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κος Σπύρος Πρωτοψάλτης οι οποίοι  με αποφάσεις τους, να παραχωρήσουν στον Δήμο μας οικόπεδο 2.500μ2 ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ, και να ικανοποιηθεί ένα άλλο πολύχρονο αίτημά μας δηλαδή το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με την ευκαιρία αυτή να του ευχηθούμε καλή επανεκλογή στο βουλευτικό αξίωμα.

*Το ίδιο να ευχηθούμε και στον υποψήφιο βουλευτή κον Φραγκίσκο Λαμπρινό και να του ευχηθούμε καλή επανεκλογή στο βουλευτικό αξίωμα.

*Τέλος ευχαριστούμε και τους μηχανικούς της Τ.Υ. του Δήμου μας κους Γ. Φουρναράκη, Γιάννη Σπυριδάκη, και τις κες Ευαγγελία Παπαδομαρκάκη και Ελένη Σφακιανάκη που συνέβαλαν στην σύνταξη και ολοκλήρωση των μελετών.

Τις ευχές μας για καλή επανεκλογή στους αυτοδιοικητικούς μας, θα τις εκφράσουμε το καλοκαίρι στα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας που το αποτελούν η Αντιπρόεδρος κα Δέσπ. Βελόγλου, η Γραμματέας κα Ειρήνη Μουντράκη, η Ταμίας κα Ελσα Τσαγκουρνή και οι έφοροι κος Θεολόγος Μαστροκούκος, και οι κυρίες Ειρήνη Ματθαιάκη, Ρένα Ζερβού, Κούλα Ντελή και Τώνια Τσιράογλου και ο ομιλών ευχαριστούμε όλους εσάς που μοιρασθήκατε μαζί με μας την μεγάλη χαρά μας
 
< Προηγ.   Επόμ. >