close
Ώρα
29.03.23

Ποιος είναι online

Έχουμε 8 επισκέπτες online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Αίτημα επιχορήγησης για την β΄ φάση του αθλητικού κέντρου.
10.02.23

  Στείλαμε στις 8-2-2023 στον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κον Ελευθέριο Αυγενάκη, στον Δήμαρχο Ηρακλείου κον Βασίλειον Λαμπρινό και στον Αντιδήμαρχο κον Γιάννη Αναστασάκη το παρακάτω έγγραφο.

 

     Αξιότιμε κε Υπουργέ.    

     Μετά από μεγάλες προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου μας και την στήριξη της Προστάτιδάς μας Αγίας Αικατερίνης, ήλθε η δικαίωση, αφού έγινε δεκτό αίτημά μας προς τον ΟΑΕΔ, να παραχωρήσει με χρησιδάνειο στον Δήμο Ηρακλείου, ενός οικοπέδου έκτασης 5.200μ2, που βρίσκεται στην περιοχή μας και επί της οδού Εμμ. Ξάνθου, διάρκεια 99 ετών.

     Η θετική αυτή εξέλιξη των προσπαθειών μας, άνοιξε τον δρόμο για την υλοποίηση ενός ακόμη πολύ σημαντικού έργου που δεκαετίες διεκδικούμε, δηλαδή την δημιουργία ενός αθλητικού και πολιτιστικού πολύκεντρου στη συνοικία Αγίας Αικατερίνης.

    Το έργο αυτό αποφασίσθηκε και προγραμματίσθηκε από τον δήμο να γίνει σε δύο φάσεις.

    Η πρώτη φάση να ενταχθεί στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», και πράγματι εντάχθηκε με το ποσό των #400.000€#, δημοπρατήθηκε και ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες που προβλέπονται, μετά από πολλές καθυστερήσεις και ποικίλα προβλήματα.

Η δεύτερη φάση θα ολοκληρώσει το έργο στη τελική μορφή, με ίδιους πόρους που θα διαθέσει ο Δήμος μας.

Το έργο αυτό στην ολοκληρωμένη του μορφή θα περιλαμβάνει:

*Γήπεδο ποδοσφαίρου 5 Χ 5 (calcetto) με συνθετικό χλοοτάπητα,

*Γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ,

*Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, γυμναστική κ.α δραστηριότητες,

*Αναψυκτήριου,

*Αποδυτηρίων ανδρών-γυναικών,

*Τουαλέτες ανδρικές-γυναικείες και για ΑΜΕΑ,

*Παιδική χαρά και χώρο αναμονής γονέων

*Κερκίδες 500 καθήμενων,

*Χώρο στάθμευσης τροχοφόρων, *Περίφραξη και *Σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό.

    Όμως διαπιστώσαμε τις τελευταίες ημέρες, μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κον Ι. Αναστασάκη, ότι ο Δήμος αδυνατεί οικονομικά να εντάξει τα έργα της δεύτερης φάσης στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2023 όπως μας είχαν υποσχεθεί και το παρέπεμψαν για το μέλλον.

    Κύριε Υπουργέ. Μετά από τα παραπάνω, αναλαμβάνουμε για μια φορά ακόμη την πρωτοβουλία να σας καλέσουμε να στηρίξετε τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να ολοκληρωθεί το αθλητικό και

 πολιτιστικό κέντρο Αγίας Αικατερίνης και να σας παρακαλέσουμε πολύ να αποδεχθείτε το αίτημά μας και να επιχορηγηθεί ο Δήμος μας με το ποσό των τετρακοσίων χιλ. € (#400.000€#), ποσό που θα διατεθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, ώστε να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση και να παραδοθεί το έργο στην κοινωνία ολοκληρωμένο.

Στην αντίθετη περίπτωση, είναι βέβαιο ότι το έργο αυτό δεν πρόκειται  να ολοκληρωθεί ούτε τα επόμενα 2-3 χρόνια, αφού απότι φαίνεται, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα αλλάξουν στον Δήμο μας πρόσωπα και πράγματα, θα υπάρξουν νέα προγράμματα και στόχοι, άλλες νοοτροπίες, άρα είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις και συνεχείς αναβολές τα ερχόμενα έτη, και μη παράδοση του έργου στην ολοκληρωμένη του μορφή, με αποτέλεσμα τα έργα που θα γίνουν στην πρώτη φάση να καταστραφούν, εφόσον το έργο θα είναι ημιτελές και στο έλεος των περιθωριακών

 στοιχείων που υπάρχουν στην πόλη μας, όπως έχει γίνει και σε άλλα ημιτελή έργα, με τελικό αποτέλεσμα να μπει το έργο στις καλένδες και 20 χρόνια προσπαθειών και αγώνων να αφανισθούν.

Αυτό θα είναι ένα μεγάλο και ασυγχώρητο λάθος του Δήμου μας, αφού άλλα είχε προγραμματίσει και αποφασίσει και άλλα τελικά υλοποιεί.

Μετά από τα παραπάνω, ένας πανέμορφος χώρος, ο οποίος αν δεν αξιοποιηθεί και δεν αποδοθεί στην κοινωνία στην ολοκληρωμένη του μορφή (πρώτη και δεύτερη φάση), θα χαθεί ένας ακόμη τεράστιος πνεύμονας Αθλητισμού, Πολιτισμού και άλλων Κοινωνικών δραστηριοτήτων, όχι μόνο από το ανατολικό διαμέρισμα της πόλης μας, λόγω παντελούς έλλειψης χώρων παρόμοιων δραστηριοτήτων, αλλά και για ολόκληρη την Πόλη μας.

Θα επανέλθει δε ο χώρος αυτός σε σκουπιδότοπο - νέο Σκαφιδαρά, αλλά και στέκι τοξικομανών κ.α. περιθωριακών τύπων όπως ήταν πριν δεκαετίες. Σημειώνουμε ότι βρέθηκε και νεκρός στο χώρο αυτό.

     Στον κον Δήμαρχο Βασίλειο Λαμπρινό και στον κον Αντιδήμαρχο Τ.Υ. Ιωάννη Αναστασάκη που κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούμε πολύ να αποδεχθούν το αίτημά μας και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες σε συνεννόηση με τον κον Υπουργό, για χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης του αθλητικού – πολιτιστικού κέντρου Αγίας Αικατερίνης, ώστε ολοκληρωμένο να αποδοθεί για χρήση από τους δημότες.

     Κύριε Υπουργέ.  Εφόσον κι εσείς είστε θετικός στο αίτημά μας αυτό, είμαστε στη διάθεσή σας για να συναντηθούμε μαζί σας, για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.

 

                                                             Με σεβασμό και εκτίμηση

                                                                         Για το Δ.Σ                                                      

                                 Ο Πρόεδρος                       Η Γραμματέας

                               Μηνάς Γρ. Μαυροειδής             Ειρήνη Μουντράκη    
 
Επόμ. >