close
Ώρα
11.12.23

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Κατάκτηση αποτελεί η ικανοποίηση αιτήματος του Συλλόγου μας από τον ΟΑΕΔ.
30.06.21
Μεγάλη κατάκτηση για την συνοικία Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, αποτελεί η ικανοποίηση αιτήματος του ομώνυμου Πολιτικού Συλλόγου της περιοχής, με την παραχώρηση της χρήσης ενός οικοπέδου έκτασης 2.400μ2, από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου που βρίσκεται επί των οδών Φιλολάου, Ν. Σκουφά και Διμουλίτσα.

Ο σχεδιασμός δρομολογήθηκε μετά από πρόταση που είχε καταθέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης στον Δήμαρχο κον Βασίλη Λαμπρινό, την οποία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, με την 321/2015 απόφασή του. Λόγω όμως των καθυστερήσεων που υπήρξαν από την πλευρά του ΟΑΕΔ, το αίτημα αυτό του Συλλόγου επανήλθε στο Δήμο το 2019 και ο Δήμος σε συνεννόηση με τον ΟΑΕΔ, επικαιροποίησε την παραπάνω απόφασή του, με την 290/2019 απόφασή του.

Μετά την έγκριση του αιτήματος από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ και την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον Υπουργό κον Κ. Χατζιδάκη, συντάχθηκε το χρησιδάνειο από τον ΟΑΕΔ και η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε με την έγκριση του χρησιδανείου από το δημοτικό συμβούλιο, με την 119/2021 πρόσφατη απόφασή του και την υπογραφή του από τον Δήμαρχο κον Βασίλη Λαμπρινό την Δευτέρα 19/4/2021. (Κατά την υπογραφή του χρησιδανείου είχε τιμητικά προσκληθεί  και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κος Μηνάς Μαυροειδής ο οποίος λόγω κορωνοιού δεν παραβρέθηκε.)

       Με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα που έχει συντάξει η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, οι δομές οι οποίες θα λειτουργήσουν στο ακίνητο είναι εξαιρετικά σημαντικές και θα εξυπηρετήσουν όχι μόνο τη συνοικία Αγίας Αικατερίνης αλλά ολόκληρη την πόλη. Αυτές είναι:

1) Κοινωνική υπηρεσία με πλήρες προσωπικό, 2)Νοσηλευτική Υπηρεσία άρτια εξοπλισμένη και στελεχωμένη, 3)Υπηρεσία Φυσικοθεραπείας με όλα τα σύγχρονα μέσα και μηχανήματα, 4)Υπηρεσία Εργοθεραπείας, 5)Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο ή η μεταφορά της 5ης ΤοΜ.Υ. που ήδη λειτουργεί στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης (ήδη στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο) μετά από πολλές προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, 6)Υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, 7)Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) στην πλήρη του μορφή και λειτουργία, 8)Ξενώνας προσωρινής διαμονής θυμάτων βίας και ανθρώπων σε κίνδυνο, 9)Ξενώνας προσωρινής διαμονής μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων, 10)Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και 11)ΚΑΠΗ . Ο Δήμος μας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες και την οικοδομική άδεια εντός 5 ετών.

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης αισθάνεται δικαιωμένος και υπερήφανος για τις επιλογές του αυτές και με την ευκαιρία, εκφράζει τις πιο εγκάρδιες και ολόψυχες ευχαριστίες του, στον Υπουργό Εργασίας κον Κ. Χατζηδάκη, στον βουλευτή Ν. Ηρακλείου κον Μάξιμο Σενετάκη, τον Δήμαρχο κον Βασίλη Λαμπρινό, τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κον Σπύρο Πρωτοψάλτη. Την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Ρένα Παπαδάκη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο υπεύθυνο της Δημοτικής Περιουσίας κον Μαν. Βασιλάκη, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και τέως Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Στέλλα Αρχοντάκη και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο με τους Επικεφαλείς των παρατάξεων του από το 2015 μέχρι σήμερα,  που στήριξαν το πολύχρονο αυτό αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης και στις τρεις συνεδριάσεις του, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα αίσια έκβαση του μεγάλου αυτού θέματος για την περιοχή και την πόλη ολόκληρη.

       Τέλος ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, η οποία συνέταξε την προμελέτη του προϋπολογισμού του συνολικού έργου και το κτιριολογικό πρόγραμμα των δομών που θα λειτουργήσουν στο προαναφερόμενο ακίνητο και που στο εξής θα είναι η επιβλέπουσα του μεγάλου αυτού έργου.

Τελευταία ανανέωση ( 23.04.21 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >