close
Ώρα
04.12.20

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Να φύγουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο από τη Συνοικία μας.
27.10.20

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, της ομόνυμης Συνοικίας της Πόλης μας και σε συνενόηση και συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 23ου  Δ.Σ. και του 65ου Νηπιαγωγείου, αποφασίσαμε ομόφωνα να σταλεί το παρακάτω έγγραφο στις αρμόδιες Υπηρεσίες, σχετικά με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση και λειτουργία των κινητών κεραιών και όχι μόνο που υπάρχουν στη περιοχή μας και κοντά στα σχολικά συγκροτήματα της Συνοικίας μας. Διαβάστε το.

    

     Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν στη Πόλη μας σταθεροί Σταθμοί μέτρησης της ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο, αν και η Περιφέρεια Κρήτης πριν αρκετό χρόνο είχε ανακοινώσει την ανάπτυξη ενός δικτύου σταθμών μέτρησης για τα επίπεδα Ηλεκτρομαγνητικών Ακτινοβολιών και τη δημιουργία πύλης ενημέρωσης των πολιτών.

     Έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν αρκετές εγκατεστημένες κεραίες στη Συνοικία μας και μάλιστα πολύ κοντά στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής μας (6ο Λύκειο, 12 Γυμνάσιο, 48ο και 23ο Δ.Σ., 6ο και 65ο Νηπιαγ., βρεφονηπιακό σταθμό, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης κ.α.).

     Κατατέθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογό μας αίτημα κατοίκων της περιοχής με 138 υπογραφές, που διαμαρτύρονται για την ύπαρξη των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο.

Ήδη ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις των δύο Δ.Σ., προκειμένου να ελεγχθούν τα επίπεδα Ηλεκτρομαγνητικών Ακτινοβολιών, σε ακτίνα 500μέτρων από τα σχολεία μας αλλά και να διαπιστωθούν τυχόν πολεοδομικές κ.α. παραβάσεις, στα κτίρια που έχουν εγκατασταθεί.

     Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι το πρόβλημα με τις κεραίες κάθε είδους και το πλέγμα που έχει σχηματισθεί γύρω από κάθε πολεοδομικό συγκρότημα, ανησυχούν έντονα εμάς τους πολίτες που ζητούμε να μάθουμε την αλήθεια, τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτινοβολίες που καθημερινά μας βομβαρδίζουν και κατά πόσο επειρεάζεται η υγεία και η ποιότητα ζωής μας.
     Οι ανησυχίες μας αυτές είναι εντονότερες όταν το κεραιοσύστημα βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και πλησίον χώρων συνάθροισης “ευπαθούς πληθυσμού”, όπως για παράδειγμα θεωρούνται τα έξι Σχολεία με τους εκατοντάδες μαθητές, το Δημοτικό Ιατρείο και η Το.Μ.Υ. (Τοπική Μονάδα Υγείας), που εξυπηρετούν κυρίως κατοίκους της τρίτης ηλικίας, οι 202 εργατικές κατοικίες, κ.α.

Στη πλειονότητά τους τα κεραιοσυστήματα αυτά δεν είναι εμφανή, με αποτέλεσμα οι ανησυχίες  μας να εντείνονται ακόμη περισσότερο αφού είναι καμουφλαρισμένες με την μορφή πότε καμινάδας, τζακιού, πότε σωλήνας εξαερισμού και πότε ντεπόζιτου νερού!!! Μάλιστα ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας με ενέργειές του κατά το παρελθόν, απομάκρυνε με μεγάλο αγώνα τρις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από αντίστοιχες ταράτσες κατοικιών της περιοχής μας, που λειτουργούσαν χωρίς άδεια.

Κατά συνέπεια είναι απαραίτητη η καλύτερη, πληρέστερη και αντικειμενικότερη ενημέρωση των κατοίκων σε θέματα έκθεσης ακτινοβολίες, η οποία μάλιστα θα πρέπει να συνοδεύεται και από ποσοτικά μεγέθη. όπως παραδείγματος χάριν είναι οι τιμές των επιπέδων έκθεσης σε μια συγκεκριμένη περιοχή και η σχέση τους με τα θεσμοθετημένα μέγιστα επιτρεπτά όρια έκθεσης.

     Μετά από τα παραπάνω, παρακαλούμε άμεσα:

     1)Nα προχωρήσετε στην μέτρηση των τιμών των επιπέδων έκθεσης της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Δήμου Ηρακλείου και η σχέση τους με τα θεσμοθετημένα μέγιστα επιτρεπτά όρια έκθεσης της ακτινοβολίας των  κεραιών κινητής τηλεφωνίας, καθώς επίσης και του πανίσχυρου ραντάρ προσέγγισης α/φ του αεροδρομίου Ηρακλείου, το οποίο βρίσκεται στη περιοχή «Δυό Αοράκια», αφού βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 1.500μ. από την περιοχή μας της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, αλλά και άλλων όμορων με εμάς προαστίων του Ηρακλείου όπως του Πόρου, Κατσαμπά, Πατελλών, Φιλοθέης, Χρυσοπηγής, Αγίου Ιωάννη, αλλά και ολόκληρης της περιοχής του τ. Δήμου της Ν. Αλικαρνασσού, της ΒΙ.ΠΕ.Η. κ.α., γνωρίζοντας εγγράφως και σε εμάς, τα σχετικά

αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών.

2)Να μας γνωρίσετε εγγράφως πόσες κεραίες λειτουργούν με άδεια λειτουργίας και πόσες χωρίς άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

3)Να μας γνωρίσετε επίσης εγγράφως τον αριθμό των κεραιών που είναι εγκατεστημένες και

λειτουργούν με άδεια ή χωρίς της Πολεοδομικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

4)Τέλος εφόσον διαπιστωθεί από τους ελέγχους η παράνομη λειτουργία τους, να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή, γνωρίζοντας και σε εμάς σχετικά για τις ενέργειές σας.
Τελευταία ανανέωση ( 27.10.20 )
 
Επόμ. >