close
Ώρα
23.01.21

Συνοδοιπόρος αρ.φ. 101

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


picture2.png

 

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικου Συλλογου της Αγίας Αικατερίνης!
Εδώ μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα την περιοχή μας
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα τελευταία νέα και δραστηριότητες της Συνοικίας μας
Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε τους φορείς και τους επαγγελματίες της Συνοικίας μας
Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε και να συζητήσετε στο φόρουμ οποιοδήποτε θέμα
Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την τελευταία έκδοση της εφημερίδας μας
Εδώ μπορείτε να παίξετε παιχνίδια από μια μεγάλη συλλογή, που ανανεώνεται συνεχώς
. Για οποιαδήποτε απορία, ιδέα ή σχόλιο, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Ξεκίνησαν τα έργα ανέγερσης του νέου Νηπιαγωγείου μας!!!
25.08.20
nipiagogio65.JPGΜε αισθήματα απέραντης χαράς, ικανοποίησης, δικαίωσης και υπερηφάνειας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας κάνει γνωστό, ότι χθες υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του κτιρίου του νέου Ολοήμερου βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κον Βασίλειο Λαμπρινό, και τον Ανάδοχο του έργου και ήδη τα έργα ξεκίνησαν!!!!!!!.

Το κτίριο αυτό θα καλύπτει για τα επόμενα χρόνια τις ανάγκες της περιοχής της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης και όχι μόνο. Σε αυτό θα στεγασθούν το 65ο (2/θ) και 6ο (1/θ) Νηπιαγωγεία, τα οποία ήδη λειτουργούν στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης σε μισθωμένα ακατάλληλα κτίρια.

Είναι γεγονός ότι το έργο αυτό πέρασε από πολλά εμπόδια. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Αικατερίνης όμως δεν λύγισε και πεισματικά αγωνίστηκε τα τελευταία 18 χρόνια, για να φτάσει σήμερα στο σημείο να χαίρεται, να υπερηφανεύεται και να αισθάνεται δικαιωμένος, επειδή οι αδιάκοποι αγώνες του καρποφόρησαν και βλέπει έναν ακόμη μεγάλο στόχο του να υλοποιείται.

Το νηπιαγωγείο, θα βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κάντια και Φιλικής Εταιρίας, απέναντι στο 48ο Δημ. Σχολ, θα είναι δυναμικότητας 75 νηπίων, βιοκλιματικό.

Το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών και θα ανήκει στην κατηγορία των πλέον σύγχρονων εκπαιδευτηρίων που θα παρέχει ασφάλεια, και μάθηση, αναβαθμίζοντας την δημόσια εκπαίδευση στη περιοχή μας και στη Πόλη.

Το νέο κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου 988,66 m2, θα έχει επιφάνεια 589,84 m2 , με περιβάλλοντα χώρο περίπου 400m2. Το κτιριολογικό του προβλέπει 3 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία για τους εκπαιδευτικούς, κουζίνα – τραπεζαρία, χώρους υγιεινής για νήπια, ενήλικες και ΑΜΕΑ καθώς και αποθηκευτικούς χώρους.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εκφράζοντας τα αισθήματα απέραντης χαράς, ικανοποίησης, δικαίωσης και υπερηφάνειας όλων των κατοίκων της περιοχής, απευθύνει τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του, στον Περιφερειάρχη Κρήτης κον Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 προϋπολογισμού 1.380.000 ευρώ, τηρώντας την υπόσχεσή του απέναντι στους κατοίκους της περιοχής, κατά την παρουσία του στα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού μας.

Τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο, κον Βασίλη Λαμπρινό, για την προώθηση και σταθερή θέση του στην υπόσχεση που έδωσε στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, ότι θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημά του για την κατασκευή του νέου αυτού κτιρίου.

Ευχαριστεί επίσης τον Πρόεδρο κον Γρηγ. Πασπάτη και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, που ομόφωνα έλαβε τις σχετικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την δημοπράτησή του και την υπογραφή της σύμβασης.

Ιδιαίτερα, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαριστεί τον κον Γιάννη Αναστασάκη, αντιδήμαρχο Τ.Υ., ο οποίος σήκωσε ολόκληρο το βάρος της δύσκολης απεμπλοκής του οικοπέδου από τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές, πολεοδομικές, ιδιοκτησιακές και νομικές διαδικασίες, οι οποίες ήταν και η αιτία της πολύχρονης καθυστέρησης υλοποίησης του έργου, και έτσι κατάφερε να το φτάσει στο σημερινό επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης ευχαριστεί τον τ. Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.ΕΠ.Τ.Α.Η. κον Μηνά Δημ. Καπετανάκη και την τεχνική Υπηρεσία της Δημοτικής Επιχείρησης, που καταλυτικά συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της σύνταξης των σχετικών μελετών, καθώς επίσης ευχαριστεί τους υπηρεσιακούς τεχνικούς, νομικούς, και διοικητικούς υπαλλήλους του Δήμου Ηρακλείου για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους και την άρτια επιστημονική κατάρτησή τους.

nipiagogio65.JPG
Τελευταία ανανέωση ( 07.01.21 )
 
Επόμ. >