close
Ώρα
04.02.23

Ποιος είναι online

Έχουμε 3 επισκέπτες online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Μεγάλη h ικανοποίησή μας, για την ένταξη του νέου νηπιαγωγείου μας στο ΕΣΠΑ.
11.07.18

    Με αισθήματα απέραντης χαράς, ικανοποίησης, δικαίωσης και υπερηφάνειας, ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, κάνει γνωστό, ότι εντάχθηκε  στο ΕΣΠΑ 2014-2020, η ανέγερση-κατασκευή ενός σύγχρονου, ολοήμερου νηπιαγωγείου προϋπολογισμού 1.380.000 ευρώ, αφού υπέγραψε την ένταξή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου κου Βασίλη Λαμπρινού.

   

    Το νηπιαγωγείο, θα βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κάντια και Φιλικής Εταιρίας, απέναντι στο 48ο Δημ. Σχολ, θα είναι δυναμικότητας 75 νηπίων, βιοκλιματικό και όταν ολοκληρωθεί θα μεταστεγάσει τα ήδη υφιστάμενα (65ο  και 6ο) νηπιαγωγεία της περιοχής,  τα οποία λειτουργούν αυτή την στιγμή σε μισθωμένα ακατάλληλα κτίρια.  

    Το έργο αυτό όταν ολοκληρωθεί και λειτουργήσει, θα ανήκει στην κατηγορία των πλέον σύγχρονων εκπαιδευτηρίων. και θα παρέχει ασφάλεια, και μάθηση, αναβαθμίζοντας την δημόσια εκπαίδευση στη περιοχή και στη Πόλη.

    Το νέο κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου  988,66 m2, θα έχει επιφάνεια 589,84 m2 , με περιβάλλοντα χώρο περίπου 400m2. Το κτιριολογικό του προβλέπει 3 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία για τους εκπαιδευτικούς, κουζίνα – τραπεζαρία, χώρους υγιεινής για νήπια, ενήλικες και ΑΜΕΑ καθώς και αποθηκευτικούς χώρους.

    Είναι γεγονός ότι το έργο αυτό πέρασε από πολλά εμπόδια. Όμως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης δεν λύγισε αλλά πεισματικά και συστηματικά διεκδίκησε και αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια, για να φτάσει σήμερα στο σημείο να χαίρεται, να υπερηφανεύεται, και να αισθάνεται δικαιωμένος, που οι συνεχείς αγώνες του, καρποφόρησαν και ένας ακόμη μεγάλος στόχος του Συλλόγου, προχωρά προς τελική υλοποίηση.

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, εκφράζοντας και τους κατοίκους της περιοχής, απευθύνει τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του, στον Περιφερειάρχη Κρήτης κον Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος τήρησε την υπόσχεσή του για το έργο αυτό, απέναντι στους κατοίκους της περιοχής, όταν πραγματοποιήσαμε τα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού μας.

    Ιδιαίτερα στον Δήμαρχο κον Βασίλη Λαμπρινό ‘ενα τεράστιο ευχαριστώ, για την προώθηση και σταθερή θέση του στην υπόσχεση που έδωσε στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου πριν δύο χρόνια, για την κατασκευή του νέου αυτού κτιρίου.

    Τον Πρόεδρο κον Γρηγ. Πασπάτη και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, που ομόφωνα έλαβε τις σχετικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

     Ξεχωριστά απευθύνει ένα τεράστιο ευχαριστώ στον αντιδήμαρχο Τ.Υ. κον Γιάννη Αναστασάκη, ο οποίος ομολογουμένως σήκωσε το βάρος της δύσκολης απεμπλοκής του οικοπέδου από τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές πολεοδομικές, ιδιοκτησιακές και νομικές διαδικασίες, που ήταν και η αιτία της πολύχρονης καθυστέρησης κι έτσι κατάφερε να το φτάσει στο σημερινό επιθυμητό αποτέλεσμα και όλοι μαζί να χαιρόμαστε σήμερα.

    Επίσης εγκάρδια και πολλαπλώς ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.ΕΠ.Τ.Α.Η. κον Μηνά Δημ. Καπετανάκη και την τεχνική Υπηρεσία της Δημοτικής Επιχείρησης, που καταλυτικά συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της σύνταξης των σχετικών μελετών. 

    Τέλος ιδιαίτερα ευχαριστεί τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους, τεχνικούς, νομικούς, και διοικητικούς του Δήμου μας, για την αποτελεσματικότητα και την ολοκληρωμένη δουλειά τους και να τους συγχαρεί για την άρτια επιστημονική κατάρτισή τους.
 
Επόμ. >