close
Ώρα
20.04.24

Ποιος είναι online

Έχουμε 1 επισκέπτη online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;






Ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου μας Μηνά Μαυροειδή στη τελετή της κοπής της πίτας.
31.01.18

     Σεβασμιότατε, αιδεσιμότατοι πατέρες Εμμανουήλ και Κωνσταντίνε.

     Αξιότιμοι κε Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κε Δήμαρχε και επίτιμο Μέλος του Π.Σ.Α.Α., κα Μαρία Ταρουδάκη Πρόεδρε Εφετών. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου κε Γρηγ. Πασπάτη,  Μέγα Ευεργέτη της Συνοικίας μας και Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου μας κε Κώστας Μπαντουβά. Κε Πέτρο Ινιωτάκη Αντιδήμαρχε Προγραμματισμού - Οργάνωσης - Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Διαφάνειας - Περιβάλλοντος - Αγροτικής Ανάπτυξης και Συντονισμού Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, κε Γεώργιε Καραντινε Αντιδήμαρχε  Οικονομικών, κε Ιωάννη Αναστασάκη, Αντιδήμαρχε Τεχνικών Έργων - Αυτεπιστασίας - Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κε Κωνσταντίνε Βαρδαβά Αντιδήμαρχε Διοικητικών Υπηρεσιών - Αθλητισμού - Νέας Γενιάς – ΚΕΠ. Αντιδήμαρχε Κοινωνικής Πολιτικής, εποπτείας Κοινωνικών Δομών, Μετανάστευσης, και ΚΕΣΑΝ κα Μαρία Καναβάκη. Προέδρε του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κε Γ. Βουρεξάκη. Πρόεδρε του Μουσείου Ν. Καζαντζάκης, Κοσμήτορα του Τμήματος Μαθηματικών και τ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κε Μιχάλη Ταρουδάκη, Αντιπρόεδρε της ΔΕΠΑΝΑΛ κε Ν. Αγγελάκη, Γραμματέα του Δημ. Συμβουλίου και εκπρόσωπε της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» κε Αριστείδη Αθανασάκη, δημοτικέ σύμβουλε κε Ι. Τσαπάκης. Πρόεδρε της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών/Τ.Δ. Ηρακλείου κε Εμμ. Ζαχαριουδάκη, και πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Βενεράτου κε Βαγγέλη Μαραγκάκη και Κατσαμπά κε Γ. Μαστοράκη, κα Ελένη Περδικάκη Δ/ντρια του βρεφονηπιακού σταθμού Αγίας Αικατερίνης, Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου μας κα Μαρία Σκραφνάκη, κοι και κε καθηγητές/τριες και δάσκαλοι των σχολείων της περιοχής.

     Αγαπητά Μέλη τακτικά και επίτιμα του Συλλόγου μας, Φίλες και φίλοι, γειτόνισσες και γείτονες, αγαπητά μας παιδιά.

     Εκ μέρους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, σας καλωσορίζω στην ιδιαιτέρως για εμάς σημαντική συνάντηση, την πρώτη που πραγματοποιούμε το νέο έτος, και να σας ευχηθούμε καλή χρονιά, ευτυχισμένο, δημιουργικό και όσο το δυνατόν με λιγότερα προβλήματα  2018. 

     Τα 33 πολύ δύσκολα χρόνια της ζωής αυτού του Συλλόγου, αποδείξαμε εδώ στην Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα.

     Αθόρυβα, διακριτικά, με χαμηλούς τόνους, χωρίς τυμπανοκρουσίες και άσκοπες δημόσιες εμφανίσεις και προβολές, με κλειστά τα αυτιά μας στις διάφορες σειρήνες, καταβάλλουμε μια πραγματικά τιτάνια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη 33 αδιάκοπα δύσκολα χρόνια, με πολλές ώρες ενασχόλησης καθημερινά, με τεράστιο φόρτο δουλειάς και με πολλές ευθύνες, αφού εμείς εδώ, όπως γνωρίζετε, εκτός από τα καθαρά πολιτιστικά θέματα, ασχολούμαστε στη κυριολεξία από την αντικατάσταση μιας καμένης λάμπας στον στύλο ενός δρόμου, μέχρι τα μεγάλα έργα υποδομής αυτής της περιοχής.

     Όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ας κάνουμε πολύ περιληπτικά τον απολογισμό μας για το 2017.

     Η Αγία Αικατερίνη, μας αξίωσε και το 2017, να πραγματοποιήσουμε σπουδαίες δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπως:

*Τον παιδικό χορό μας, με συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και γονέων της περιοχής.

*Τις μεγάλες πολύ γνωστές πολιτιστικές εκδηλώσεις τα γνωστά ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ, που γέμιζαν ασφυκτικά από κατοίκους της περιοχής κι όχι μόνο, κάθε βράδυ το πάρκο μας, και περιλάμβαναν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, για μικρούς και μεγάλους. Έκθεση των έργων εκείνων που συμμετείχαν στα επιμορφωτικά προγράμματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κοσμήματος. και κοπτικής/ραπτικής.

Επίδειξη των ικανοτήτων όσων συμμετείχαν στα τμήματα χορού, κιθάρας, μαντολίνου, λύρας και αρμόνιου. Επιδόθηκαν οι έπαινοι σε 47 μαθητές και μαθήτριες της Β΄θμιαςΕκπ/σης που αρίστευσαν κατά την περσινή σχολική χρονιά και έλαβαν τελική βαθμολογία πάνω από 18, καθώς επίσης και στα παιδιά που διακρίνονται σε διάφορους άλλους τομείς (όπως αθλητικούς-μουσικούς-κοινωνικούς-μαθητικούς-εργασιακούς κ.α.) και που κατοικούν στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης, όπως έγινε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή μας Λευτέρη Ηλιάκη. Επίσης επιδόθηκαν χρηματικά βραβεία στους 10 πρώτους πρωτεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και τους 10 πρώτους του Λυκείου, από τον Μεγάλο Ευεργέτη της Συνοικίας μας τον κον Κ. Μπαντουβά. αλλά και επαίνους και αναμνηστικά δώρα στους φοιτητές μας που εισήχθησαν στα ΑΕΙ  και στα ΤΕΙ. Τιμήσαμε τον μεγάλο συμπατριώτη μας Νίκου Καζαντζάκη λόγω της συμπλήρωσης φέτος 60 χρόνων από το θάνατό του. Την προσφορά του μεγάλου αυτού Κρητικού και Ηρακλειώτη, την παρουσίασε ο Πρόεδρος του Μουσείου Ν. Καζαντζάκης και Καθηγητής του τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και τ. Πρύτανης του Π.Κ. κος Μιχ. Ταρουδάκης.       

* Προτείναμε στον Δήμο και έγινε αποδεκτό το αίτημά μας να δοθούν σε  τρις ανώνυμους δρόμους της Συνοικίας μας ονομασίες, προς τιμή  δύο αξιόλογων ιερέων που πέρασαν από την Ενορία μας και πρόσφεραν μεγάλο πνευματικό έργο στους κατοίκους της Περιοχής, αφήνοντας το δικό τους στίγμα στη ζωή της περιοχής. Του πατρός Χριστοφόρου Αντωναράκη πρώτου ιερέα της ενορίας μας και του πατρός Νικολάου Μαστοράκη, επί 29 χρόνια ιερέας της ενορίας μας. Επίσης προτείναμε την ονομασία ενός θαρραλέου και ηρωικού συμπατριώτη μας του αρχιμανδρίτη Ελευθερίου Νουφράκη, ο οποίος 466 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους, ο ναός της Αγίας Σοφίας που μέχρι τότε λειτουργούσε ως τζαμί, μετετράπη για λίγη ώρα ξανά σε Ελληνικό Χριστιανικό Ναό και τελέστηκε κανονικότατα η Ακολουθία της Θείας Λειτουργία. Σε μερικές μέρες θα τοποθετηθούν και οι πινακίδες στους δρόμους.

*Στηρίζουμε κατοίκους της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα  κοινωνικού  συσσιτίου που λειτουργεί με ευθύνη των Ιδρυμάτων Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού, αφού τα 3 τελευταία χρόνια συνεργαζόμαστε στενά με τα ιδρύματα αυτά.

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει καθημερινό πλήρες συσσίτιο, 365 ημέρες τον χρόνο σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Με την ευκαιρία αυτή, όσοι γνωρίζετε γείτονες με αυτά τα προβλήματα, να μας ενημερώσετε.

*Φροντίσαμε να βρουν ασφαλή και ζεστή στέγη και αγκαλιά, δύο απροστάτευτα παιδάκια της περιοχής, ηλικίας 4 και 6 ετών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.

*Λειτουργήσαμε και συνεχίζουμε να λειτουργούμε μέχρι και σήμερα 22 επιμορφωτικά προγράμματα, στα οποία συμμετέχουν 80 περίπου παιδιά από 7-17 ετών στα τμήματα χορού κιθάρας λύρας μαντολίνου, ζωγραφικής. Επίσης συμμετέχουν και 350 περίπου ενήλικες γείτονες αλλά και συμπολίτες μας, στα τμήματα Η/Υ, αργυροχρυσοχοΐας, κοσμήματος, χορού, ζωγραφικής, αγιογραφίας, κοπτικής ραπτικής, μελισσοκομίας, Αγγλικής γλώσσας, ψυχοσυναισθηματικής υγείας.

*Επανασυστήθηκε σε μια άλλη βάση η χορωδία μας και από παιδική-νεανική που λειτουργούσε επί 28 χρόνια, μετετράπηκε σε μικτή χορωδία. Προσλάβαμε μάλιστα τον κον Άγγελο Αντωνάκη επαγγελματία μουσικό και πιανίστα και τον επίσης μουσικό και μαέστρο τον κον Μαν. Διακοσταμάτη, πρωτοψάλτη του καθεδρικού ναού μας.

Σήμερα η χορωδία μας με το νέο σχήμα της, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ενώπιον των κατοίκων της περιοχής γιαυτό και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε με ένα θερμό χειροκρότημά σας.  

*Ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας της Αγίας Αικατερίνης, προκειμένου να συμβάλει  στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η Περιφέρεια Κρήτης έκανε δεκτό για τρίτη φορά το αίτημά μας, να επισκεφθεί η υπερσύγχρονη Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας στην Συνοικία μας για δύο ημέρες, και 40 γυναίκες έκαναν μαστογραφία. 

*Πραγματοποιήσαμε στις εορτές των Χριστουγέννων επίσκεψη στο Πτωχοκομείο Γηροκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να δώσουμε λίγες στιγμές αγάπης και ελπίδας στους γέροντες που φιλοξενούνται σε αυτό. Κεράσαμε παραδοσιακά γλυκά των ημερών, συζητήσαμε μαζί τους, και τους κάναμε συντροφιά. Μάλιστα η μεγάλη μικτή χορωδία του Συλλόγου μας, παρουσίασε Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα τραγούδια αλλά και κάλαντα από την Κρήτη και της υπόλοιπης Ελλάδας.

*Μια πρωτοποριακή ιδέα του Συλλόγου μας μπήκε σε εφαρμογή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ενοικιάσαμε το τραινάκι, που όλοι το έχουμε δει να κυκλοφορεί το καλοκαίρι στη πόλη μας και αφού επιβιβάσθηκε σε αυτό η 25μελής χορωδία μας με τους μουσικούς της και με τον Άγιο Βασίλη, πέρασε από όλους σχεδόν τους δρόμους της Συνοικίας μας, τραγουδώντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, με τον Άγιο Βασίλη να μοιράζει γλυκίσματα και εγκάρδιες ευχές σε όλους τους κατοίκους για το νέο έτος.    
Οι κάτοικοι της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης ανταποκρίθηκαν μαζικά στη πρωτοποριακή αυτή εκδήλωσή μας, και όταν το τραινάκι με τη χορωδία περνούσε από τους δρόμους, περίμεναν έξω από τα σπίτια τους, και ανταλλάσσαμε ευχές για το νέο έτος. Η τσικουδιά έρεε άφθονη, και τα καλούδια, που είχαν ετοιμάσει, οι γειτόνισσες ξεχείλιζαν στους δρόμους.
Υποσχόμαστε ότι θα το καθιερώσουμε στο εξής κάθε χρόνο.

*Μετά από παρότρυνση του πατέρα Εμμανουήλ Κοκκίνη, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ομόφωνα αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 4.000 € με το ΦΠΑ, για να αγιογραφήσει τον Παντοκράτορα στον τρούλο της παλιάς εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στεγάνωσης και κεράμωσης. Με την ευκαιρία αυτή, για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε, πριν από 20 χρόνια διέθεσε ο Σύλλογός μας και το ποσό των 5.000.000 δρχ. ή 15.000€ σήμερα και αγιογράφησε το κεντρικό κλίτος της εκκλησίας μας που σήμερα όλοι θαυμάζουμε.

*Συνεχείς παρεμβάσεις στις δημοτικές υπηρεσίες για προβλήματα καθημερινής φύσης.

*Ο Δήμαρχος την πρωτοχρονιά μας υποσχέθηκε ότι θα εγκαταστήσει νέο δίκτυο φωτιστικών σωμάτων εντός του συγκροτήματος του ΟΕΚ.

*Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε σήμερα, ότι το δημοτικό συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή, έδωσε το πράσινο φως, για την ανάθεση μιας σημαντικής μελέτης για 12 κοινόχρηστους χώρους στη Πόλη μας από τις οποίες οι 4 αφορούν την Συνοικία Αγίας Αικατερίνης και είναι οι εξής: 1)Στην οδό Κ. Αστρινάκη, 2)στην οδό Εμ. Ξάνθου, 3) η 2η πάροδος οδού Αλκιβιάδη και 4)στην οδό Κάντια.

*Επίσης εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Αρχή, πολύ μεγάλα έργα που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν εντός του 2018 στη περιοχή της Συνοικίας μας. Τα έργα αυτά ανακοινώθηκαν στα ΜΜΕ και από τα γραφεία της 2ης Δημ. Κοινότητα από τον ίδιο τον Δήμαρχό μας κον Βασίλη Λαμπρινό και από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κον Γιάννη Αναστασάκη, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, όπως επίσης ευχαριστούμε και εκείνες τις δημοτικές παρατάξεις που στήριξαν και στηρίζουν τις προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου μας. Τα έργα αυτά είναι: α) Η ανάπλαση της οδού Αστρινάκη, που ξεκινά από το στρογγυλό του Μπεντεβή μέχρι και το 12ο γυμνάσιο. Ενημερωτικά σας λέμε ότι η μελέτη του μεγάλου αυτού έργου είναι σχεδόν έτοιμη. β)Η δημοπράτηση της ανέγερσης της πρώτης φάσης του νέου Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης, και γ) Η πλήρης ωρίμανση του έργου ανέγερσης του νέου Νηπιαγωγείου στην Αγία Αικατερίνη που θα στεγάσει τα 65ο και 6ο νηπιαγωγεία μας ως ολοήμερα.

Όμως όλα αυτά θα μας τα πεί και ο Δήμαρχος σε λίγο, ώστε να πεισθούν και οι πλέον δύσπιστοι.   

*Επίσης ένα ακόμη μεγάλο θέμα που για χρόνια αγωνιζόμαστε να βρει τον δρόμο του, προσπαθούμε να το φέρουμε ξανά σε τροχιά υλοποίησης, παρά τους σκοπέλους που βρίσκουμε μπροστά μας. Αναφερόμαστε στην ίδρυση και λειτουργία μόνιμων κοινωνικών δομών στη συνοικία μας όπως:

1) Κοινωνική Υπηρεσία, που θα αποτελείται από ομάδες ειδικών επιστημόνων (ψυχολόγων, παιδοψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, λογοθεραπευτών εργοθεραπευτών κ.λ.π.) οι οποίοι σε σταθερή βάση θα παρακολουθούν, συμβουλεύουν και θα στηρίζουν τις οικογένειες που παρουσιάζουν σχετικά προβλήματα και παραβατικές συμπεριφορές.

2)Την ίδρυση και λειτουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας όπως εκείνη που εγκαινιάστηκε μόλις χθές στο Γάζι. Απαρτίζεται από εξειδικευμένο Ιατρικό Προσωπικό, Νοσηλευτές, Επισκέπτριες Υγείας, Κοινωνικό λειτουργό  και Διοικητικό προσωπικό   για την ολιστική αντιμετώπιση των ληπτών υπηρεσιών υγείας, καθώς και με άρτιο εξοπλισμό και θα λειτουργεί, από τις 7 το πρωι μέχρι τις 10 το βράδυ. Όπως προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες θα είναι εντελώς δωρεάν ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κατάσταση. 

Σε ότι αφορά το χώρο στέγασης της υπηρεσίας αυτής στη Συνοικία μας, αποφασίσαμε στο Δ.Σ. με μεγάλο ρίσκο που κανείς δεν το κάνει, να την φιλοξενήσουμε προσωρινά  στο νέο τριώροφο ιδιόκτητο κτίριο του Συλλόγου μας μέχρι να ολοκληρωθούν τα κτιριακά συγκροτήματα που θα φιλοξενήσουν τις δομές αυτές. Κε Δήμαρχε ο κος Δημητρακόπουλος μας υποσχέθηκε ότι η επόμενη Τοπική Μονάδα Υγείας, θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει στη Συνοικία μας.

3)Την ίδρυση και λειτουργία ενός Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Αφορά την φιλοξενία ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας αδυνατώντας να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.

4)Την άμεση και επιτακτική ανάγκη λειτουργίας ενός Κ.Α.Π.Η. της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, ή έστω ενός παραρτήματος του Κ.Α.Π.Η. Πόρου ή Κατσαμπά.

Από τον Μάιο του 2015 ελήφθη και απόφαση του Δημ. Συμβ. για να γίνουν οι παραπάνω δομές. Μέχρι και σήμερα όμως, ελάχιστα έχουν γίνει.

 Προχωρήσαμε κε Δήμαρχε  σε αλλαγή πορείας διεκδίκησης, μήπως και καταφέρουμε να πετύχουμε την υλοποίηση του μεγάλου αυτού  στόχου μας. Ξεκινήσαμε ήδη επαφές με κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά και με τον υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κον Στέλιο Δημητρακόπουλο, ώστε να παραχωρηθεί από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο μας το οικόπεδο των 2.600μ2 στην οδό Φιλολάου, για τις ανάγκες των κοινωνικών δομών που τις έχουμε άμεση ανάγκη.

*Επίσης γείτονες και γειτόνισσες θέλω να σας ενημερώσω ότι τις ερχόμενες μέρες θα επαναλειτουργήσει, το δημόσιο ιατρείο Αγίας Αικατερίνης. Θα μπορούν πολύ σύντομα οι κάτοικοι της συνοικίας μας να το επισκέπτονται για να εξετάζονται από τον γιατρό αλλά και για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων που χρειάζονται και μάλιστα δωρεάν.

Αυτό μας υποσχέθηκε ο κος Στέλιος Δημητρακόπουλος υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ.

Αποτέλεσμα αυτής της 33ης αδιάκοπης προσπάθειας, είναι να καμαρώνουμε σήμερα για την Συνοικία μας, αφού διαθέτει υποδομές που άλλες συνοικίες τις ζηλεύουν, αν σκεφτεί κανείς πως είμαστε το 1985 και πως είμαστε σήμερα, γιαυτό και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε μια περιοχή χωρίς προβλήματα και όλα τα θέματά μας τα έχουμε λύσει.

Όμως με την στήριξη της προστάτιδάς μας Αγίας. Αικατερίνης, της Περιφέρειας, του Δήμου, των εκπροσώπων μας στη Βουλή, και των αμέτρητων χορηγών και υποστηρικτών του Π.Σ.Α.Α., έχουν γίνει πολλά και μεγάλα βήματα, που βελτίωσαν πάρα πολύ την περιοχή και την ζωή μας και είμαστε βέβαιοι ότι με την υλοποίηση και όλων των παραπάνω, θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Κάνουμε προσκλητήριο στις γειτόνισσες και στους γείτονες να έλθετε  μαζί μας! Το να παραμένει κάποιος απλός θεατής και κριτής από το σπίτι του, καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος δεν έχει κανένα νόημα και δεν βοηθά. Το αντίθετο μάλιστα αποτέλεσμα φέρνει.  

Ήλθε η λεγόμενη νέα τάξη πραγμάτων, η νέα εποχή. Σε λίγα χρόνια θα ψαχνόμαστε μεταξύ μας, και δεν θα βρισκόμαστε. Σήμερα όλα συνθλίβονται. Σε λίγο δεν θα θεωρούμαστε άνθρωποι, πλάσματα του Θεού με αξίες και αναφορές, αλλά ένας αριθμός. Κι αν ακόμα δεν σας έχω πείσει, σκεφτείτε τουλάχιστο τα παιδιά.

Έχουμε  τεράστια ευθύνη απέναντί τους, γιατί το μόνο που θα ξέρουν, στο μέλλον,  είναι όλα αυτά που θα μαθαίνουν από την τηλεόραση και από το διαδίκτυο, εικόνες μιας σκληρής πραγματικότητας που θα είναι πολύ δύσκολο να τους την αλλάξουμε.

Κάνω προσκλητήριο ιδιαίτερα στους νέους της Συνοικίας μας. Ελάτε να βάλετε υποψηφιότητα στο νέο Δ.Σ., να μπεί νέο αίμα στον Σύλλογο, φρέσκα μυαλά και ιδέες και να τον πάτε ακόμη πιο μακριά, να τον ανεβάσετε ακόμη πιο ψηλά.

Σεβασμιότατε, κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι.

Τα Μέλη του Δ.Σ.. η αντιπρόεδρος κα Δέσπ. Βελόγλου, η Γ.Γ. κα Ασημίνα Δοκιανάκη, ο Ταμίας κος Νίκος Μαράκης, και οι έφοροι Κρυστάλλι Πελέκα, Ν. Κουναλάκης, Βασίλης Αγγουράκης, Γιάννης Ταβλαδωράκης, Γεωργία Καραβασίλη και ο υποφαινόμενος, αλλά και η εξελεγκτική επιτροπή που την αποτελούν η κα Γεωργία Σφακιανάκη και οι κοι Μαν. Ανδρεαδάκης και Νικ. Βασιλάκης σας ευχαριστούμε πολύ, που παραβρεθήκατε στην τελετή της κοπής της Αγιοβασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου μας, η οποία τελείτε επί 33 συνεχή χρόνια, με την δύναμη του Θεού και της Προστάτιδάς μας Αγίας Αικατερίνης.

Ευχαριστώ τους πνευματικούς πατέρες Εμμανουήλ και Κων/νο, το καφεκοπτείο Αθανασάκη στη πλατεία Κορνάρου που μας κερνά τους σημερινούς καφέδες καθώς επίσης και τα Μέλη του Συλλόγου μας κυρίες Ρένια Σκουλά, Τούλα Διακοσταμάτη, Ανθή Φανιουδάκη, Εμμανουέλα Δήμου, Αναστασία Λουκάκη, Μαρία Ανδρουλάκη και Φωτεινή Ανδρεάκη, οι οποίες μαζί με ολόκληρο το Δ.Σ. στήριξαν και εξυπηρέτησαν τους προσκεκλημένους μας. . 

Ας είναι το ξεκίνημα του 2018 αφετηρία μίας νέας δημιουργικής εποχής. Να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες. Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!

ο Νέος Χρόνος να φέρει την αγάπη και την ειρήνη σε σας και σε όλο τον κόσμο, αλλά και κοντά στον Θεό. Σας ευχαριστούμε που τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας αυτή. Θεωρούμε μεγάλη τιμή την παρουσία σας εδώ. Χρόνια πολλά από καρδιάς εμείς θα ευχηθούμε,
τον κόσμο μας καλύτερο εφέτος να τον δούμε. Σας ευχαριστώ.

Σας παρακαλώ να έχω λίγο την προσοχή σας.

Υπάρχει ένα τυχερό φλουρί μέσα στη πίτα που θα σας διανεμηθεί και ανταποκρίνεται σε ένα Αγιοκωνσταντινάτο, το οποίο μας πρόσφερε το Μέλος του Δ.Σ. κος Ν. Κουναλάκης στην μνήμη της συζύγου του, της αγαπημένης μας Πόπης, που κι εκείνη, παρέα μαζί με τους πατέρες Νικόλαο και Χριστόφορο, κάπου εδώ μέσα στην αίθουσα βρίσκονται και χαίρονται μαζί μας.

Και πάλι Καλή χρονιά σε όλους. Σας ευχαριστώ.
 
< Προηγ.   Επόμ. >