close
Ώρα
16.12.18

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας είχε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τ.Υ. κον Ι. Αναστασάκη.
17.03.17
Συνάντηση που ζήτησε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κον Ι. Αναστασάκη, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του την Τετάρτη 15/3/2017.  

 
    

Κατά την συνάντηση αυτή, συζητήθηκαν πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν την Συνοικία Αγίας Αικατερίνης, τα οποία και εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό (Master Plan), της ανάπλασης-ανάπτυξης-αναβάθμισης  της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου της περιόδου 2015-2019 που συνέταξε και κατέθεσε το 2014 με ευθύνη του ο Σύλλογος, λαμβάνοντας υπόψη και την σημερινή οικονομική κατάσταση.
    Η πλειοψηφία των μελετών και των έργων που προτάθηκαν κατά την παραπάνω συνάντηση, εντάσσονται στην πλειοψηφία τους σε Ευρωπαϊκά ή Εθνικά ή άλλα προγράμματα και δεν απαιτείται η αγορά οικοπέδων ή απαλλοτριώσεις. Οσα από αυτά θα πρέπει να υλοποιηθούν με αυτοχρηματοδότηση, ήδη από το 2016 ξεκίνησε η καταβολή των δόσεων της εισφοράς σε χρήμα (λόγω της ένταξής μας στο σχέδιο πόλης), που καταβάλλουν 2.500 νοικοκυριά της περιοχής. Χρήματα που είναι ανταποδοτικά και θα πρέπει να επενδυθούν στη περιοχή για να αλλάξουν την εικόνα της.  Επίσης ζητήθηκε από τον Αντιδήμαρχο, η Συνοικία μας να μην απουσιάζει από τα σχέδια  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Ηρακλείου, που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης μας προ ημερών και ο Σύλλογός μας συμμετείχε και είχε καταθέσει το δικό του master plan, όταν του ζητήθηκε.
     Κατά την παραπάνω συνάντηση, διαπιστώθηκε με μεγάλη ικανοποίηση, ότι ο Αντιδήμαρχος κος Ι. Αναστασάκης, είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων της περιοχής, μετά και από μια σειρά εγγράφων-υπομνημάτων αλλά και παραστάσεων του Συλλόγου μας που είχαν προηγηθεί.
Το Δ.Σ. ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις ενέργειες που μέχρι σήμερα έχουν γίνει, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών, καθώς επίσης και τα επόμενα βήματα που απομένουν ακόμη, μέχρι την τελική υλοποίησή των.  
Περιμένουμε την έμπρακτη υλοποίησή των παρακάτω:
     Σύνταξη μελετών
     1.-Σύνταξη Μελέτης για την ανέγερση σύγχρονου κτιρίου σε δημοτικό οικόπεδο 988μ2 που θα στεγάσει τα 65ο και 6ο Νηπιαγωγείο, τα οποία σήμερα στεγάζονται σε  ακατάλληλες ενοικιαζόμενες αίθουσες.   
      2.-Επικαιροποίηση της μελέτης και Επανένταξη στο ΕΣΠΑ  το έργο ανάπλαση-διαμόρφωση της νέας κεντρικής λεωφόρου  Κ. Αστρινάκη.  Ήδη υπάρχουν έτοιμες μελέτες από τον κόμβο του Μπεντεβή μέχρι την αυλή του 12ου Γυμνασίου.
      3.-Σύνταξη Μελέτης και ένταξή του σε Ευρωπαϊκό ή άλλο σχετικό Πρόγραμμα, του αθλητικού-πολιτιστικού πολύκεντρου σε δημοτικό οικόπεδο 5.200μ2 επί της οδού Εμμ. Ξάνθου, που θα περιλαμβάνει:
*Την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5 Χ 5 (calcetto) με συνθετικό χλοοτάπητα,
*Την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ,

*Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, γυμναστική κ.α,

*Αναψυκτηρίου,

*Αποδυτηρίων,

*Τουαλέτες ανδρικές-γυναικείες και για ΑΜΕΑ,

*Κερκίδες 700 καθήμενων,
*Χώρο στάθμευσης τροχοφόρων,

*Περίφραξη και

*Σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό.
     4.-Σύνταξη Μελέτης για την αξιοποίηση του ρέματος Κατσαμπά-Αγίας Αικατερίνης-Αγίου Ιωάννη σε Περιβαλλοντικό Πάρκο.                     
                .
    Τεχνικά Έργα Υποδομής, άμεσης προτεραιότητας.
    1) Έναρξη διανοίξεων και ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων της Συνοικίας μας, που προβλέπονται από την Πράξη Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης και που οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που θα ρυμοτομηθούν, δεν οφείλουν στον Δήμο,
    2)Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει τοιχίο αντιστήριξης και να τοποθετηθούν προστατευτικά κάγκελα στην οδό Φειδιππίδου (υπάρχουν επικίνδυνα σημεία κατολίσθησης)  
    3)Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει τοιχίο αντιστήριξης και να τοποθετηθούν προστατευτικά κάγκελα στην επέκταση της οδού Λ. Παστέρ.
    4)Πιστοποίηση των παιδικών χαρών της Συνοικίας
    5)Ανάδειξη των 9 παιδικών χαρών που είναι χαρακτηρισμένες από το σχέδιο πόλης.

     Λοιπά προβλήματα-Ελλείψεις
    Θα πρέπει να τοποθετηθεί νέο δίκτυο και νέα σώματα ηλεκτροφωτισμού εντός του οικοδομικού συγκροτήματος των 202 εργατικών κατοικιών, επειδή το υπάρχον δίκτυο ηλεκτροφωτισμού που υπάρχει προ 25ετίας, έχει σήμερα ολοκληρωτικά καταστραφεί.

 
< Προηγ.   Επόμ. >