close
Ώρα
23.02.24

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης.
31.01.17

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, εκφράζει την μεγάλη χαρά, συγκίνηση, υπερηφάνεια αλλά και δικαίωση, που μετά από 20 χρόνια συνεχών προσπαθειών, επιτέλους την Παρασκευή 25/11/2016, ανήμερα της εορτής της Αγίας Αικατερίνης, Προστάτιδας της ομώνυμης Συνοικίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού της περιοχής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  

   

   Ένα έργο, η πορεία του οποίου ήταν δύσκολη και κακοτράχαλη, αφού πέρασε από πάρα πολλά εμπόδια, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και συνεχείς επαναλαμβανόμενες αναβολές και ακυρώσεις, μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα.

    Ο νέος βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός, μοναδικός σε επίπεδο Κρήτης, στόλισμα της Συνοικίας της Αγίας Αικατερίνης και της Πόλης μας ευρύτερα, , είναι ένας σύγχρονος χώρος αγωγής και διαμονής παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, ολοκληρωμένης φροντίδας, 110 συνολικά παιδιών ετησίως, μεταξύ αυτών και 10 παιδιών ΑΜΕΑ και αποτελεί σημαντική στήριξη και βοήθεια για τα νέα ζευγάρια, που θα μπορούν πλέον να εργαστούν, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της οικογένειας.
    Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, μαζί με τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτόν, γιορτάζουν την έναρξη λειτουργίας ενός ασφαλή, λειτουργικού, κτιριακά άρτιου και υποδειγματικού βρεφονηπιακού σταθμού,  ύψιστης σημασίας για την τοπική κοινωνία.

   Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, επιθυμεί και δημόσια να εκφράσει τις μεγάλες ευχαριστίες του.  Στον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης πατέρα Μεθόδιο Βερνιδάκη που χοροστάτησε στην τελετή του Αγιασμού μετά των ιερέων της Ενορίας πατέρων Εμμανουήλ Κοκκίνη και Κωνσταντίνου Μυτάκη.

   Στον τέως Δήμαρχο Ηρακλείου κον Γιάννη Κουράκη, ο οποίος με συνεχείς προσωπικές παρεμβάσεις και πιέσεις σε πολλές κατευθύνσεις, κατάφερε να ξεπεράσει τα πολλά και ακανθώδη εμπόδια που παρουσιάσθηκαν, στο να προωθηθεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία σχεδιασμού- μελέτης-ένταξης στο ΕΣΠΑ-δημοπράτησης-υπογραφή της σύμβασης-ανάθεσης και έναρξης των εργασιών ανέγερσης, ώστε να το χαίρονται οι κάτοικοι της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης σήμερα.

    Στον Περιφερειάρχη κον Σταύρο Αρναουτάκη, για την στήριξη και προώθηση του έργου αυτού και την πολύτιμη και καταλυτική βοήθειά του, παρά τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν, στην πορεία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ και την γενικότερη στήριξή του στο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος διαχρονικά.

    Στον νυν Δήμαρχο κον Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος στήριξε με όλες τις δυνάμεις του όλα τα στάδια κατασκευής, από την έναρξη της θεμελίωσης μέχρι και την ολοκλήρωση του βρεφονηπιακού σταθμού Αγίας Αικατερίνης, καθώς επίσης και την τιμητική παραχώρηση που έκανε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης, κάτι που δεν συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, δηλαδή να του αναθέσει την πραγματοποίηση των εγκαινίων, σε αναγνώριση των μεγάλων προσπαθειών που κατέβαλλε επί είκοσι συνεχή χρόνια. Επίσης ο Σύλλογος τον ευχαριστήσει που από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των δημαρχιακών καθηκόντων του, αγκάλιασε τους κατοίκους της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, στάθηκε δίπλα τους και έδειξε έμπρακτα, ότι κατά την διάρκεια της θητείας του, θα στηρίξει τις προσπάθειες τους, για την πολιτιστική-πνευματική-κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη και αναβάθμιση της ομώνυμης Συνοικίας.

    Στην τέως Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής - Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης κυρία Ελένη Κόκορη, για το πείσμα και την θέλησή της, να υλοποιηθεί το έργο αυτό, παρά τα πολλά και δύσκολα προβλήματα που κι εκείνη αντιμετώπισε, καθώς επίσης και στον νυν Πρόεδρο κον Γιώργο Βουρεξάκη, για την άριστη συνεργασία και στήριξή του μέχρι και σήμερα.

   Τους πρώην και τέως Αντιδημάρχους Τ.Υ. κους Δημ. Σπυριδάκη και Χάρη Μαμουλάκη, καθώς και τον νυν Αντιδήμαρχο Τ.Υ. κον Ι. Αναστασάκη. Την Δ/νση Τεχνικών Έργων & Μελετών ( Τμήμα Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων) του Δήμου Ηρακλείου, τον Δ/ντή της κον Στέλιο Αλεξάκη και την προϊσταμένη της υπηρεσίας κα Ευαγγελία Μπιμπή, και στο πρόσωπό τους όλους τους μηχανικούς, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Δήμου μας, που ξεπέρασαν πολλές φορές και τον ίδιο τον εαυτό τους, για να ολοκληρώσουν τις σχετικές μελέτες και φακέλους, ώστε σήμερα όλοι οι κάτοικοι της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης να χαίρονται και να θαυμάζουν αυτό το κόσμημα.

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου, απευθύνει ευχαριστίες, σε όλες και όλους που παρευρέθηκαν στην τελετή, στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κον Γ. Πιτσούλη, στους/στις Αντιδημάρχους, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, στους εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής, στους Φίλους και Φίλες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης
Τελευταία ανανέωση ( 03.01.22 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >