close
Ώρα
18.07.19

Συνοδοιπόρος αρ.φ. 101

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


picture2.png

 

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικου Συλλογου της Αγίας Αικατερίνης!
Εδώ μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα την περιοχή μας
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα τελευταία νέα και δραστηριότητες της Συνοικίας μας
Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε τους φορείς και τους επαγγελματίες της Συνοικίας μας
Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε και να συζητήσετε στο φόρουμ οποιοδήποτε θέμα
Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την τελευταία έκδοση της εφημερίδας μας
Εδώ μπορείτε να παίξετε παιχνίδια από μια μεγάλη συλλογή, που ανανεώνεται συνεχώς
. Για οποιαδήποτε απορία, ιδέα ή σχόλιο, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, έκλεισε 33 χρόνια δημιουργικής λειτουργίας
30.06.16
synedriako.jpg

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, συμπληρώνει σήμερα 03/11/2017, τριάντα  τρία χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας. Χρόνια επίπονα, αγωνιστικά, πιεστικά, διεκδικητικά, αλλά και δημιουργικά, με το σύνθημα να παραμένει ζωντανό μέχρι και σήμερα, δηλ.  «ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ-ΔΥΝΑΤΟΙ».

 
politistiko.jpg
Σταθερός στις αρχές και στις παραδόσεις του, από την ίδρυσή του το 1985 μέχρι και σήμερα, μέσα από μια αγνή εθελοντική, δημιουργική και παραγωγική διάθεση, με ανοικτό διάλογο αλλά και καλοπροαίρετη κριτική διάθεση, ανέδειξε και συνεχίζει να αναδεικνύει, πάρα πολλές ποιοτικές δημιουργικές και πρωτοπόρες δραστηριότητες, αλλά και τα καυτά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης. Μάλιστα τα τελευταία δύσκολα χρόνια, έχει αναπτύξει και σπουδαίο κοινωνικό έργο.

    Πρωτοπόρος στην ανάπτυξη συνεργασιών, στην ανταλλαγή ιδεών και κοινών αναπτυξιακών προτάσεων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, τόσο με τους Φορείς της Συνοικίας, όσο και με ομοειδή σωματεία και Φορείς της Χώρας, έξω από κάθε ιδιοτέλεια και οποιαδήποτε σκοπιμότητα, με μοναδικό γνώμονα, το συμφέρον του συνόλου, κατόρθωσε να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.  

    Κινητοποίησε και ένωσε τους κατοίκους και την νέα γενιά της Περιοχής, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θέματα που αφορούν την περιοχή, , έδωσε την δυνατότητα για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, την συμμετοχή τους στην κοινωνική πραγματικότητα με όρους ισοτιμίας και αυτονομίας, καθώς επίσης και τη τόνωση των συλλογικών διαδικασιών.

    Ανέδειξε και καθιέρωσε τον καθαρό και δημιουργικό εθελοντισμό, την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης, την ενεργοποίηση των κατοίκων για την ενασχόλησή τους  με τα κοινά, τη συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε θέματα που τους αφορούν.

    Έδωσε την δυνατότητα απασχόλησης των Μελών του αλλά και των κατοίκων της περιοχής κι όχι μόνο, στις ελεύθερες ώρες τους, να συμμετέχουν σε δημιουργικές, παραγωγικές και ωφέλιμες δραστηριότητες, μέσα από τα δεκάδες επιμορφωτικά προγράμματα που οργανώνει επί 33 συνεχή χρόνια χωρίς διακοπή  και με εξαιρετική επιτυχία. Στόχος των δράσεων αυτών ήταν και είναι η εποικοδομητική ενεργοποίηση των κατοίκων , αλλά και η αποτροπή  τους από το να συχνάζουν σε στέκια όπου παραμονεύει η αλητεία, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, και κυρίως η νεολαία.

           Για τον σκοπό αυτό, ανήγειρε με πολλές δυσκολίες και σκληρό αγώνα δύο σύγχρονα ιδιόκτητα κτίρια, πραγματικά κοσμήματα της Συνοικίας αλλά και της Πόλης γενικότερα. Το Συνεδριακό Κέντρο, 120 θέσεων συνεδριακού τύπου επί της οδού Ε. Μαρκογιαννάκη 49, διαθέτοντας όλα τα σύγχρονα μέσα προκειμένου να καλύπτει συνέδρια, ομιλίες, προβολές, συναυλίες κ.λ.π. Επίσης ένα τριώροφο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης, που βρίσκεται επί της οδού Παγκόσμιας Ειρήνης 9, αποτελούμενο από οκτώ αίθουσες διδασκαλίας, ειδικά διαμορφωμένες και εξοπλισμένες για να δέχονται συγκεκριμένες δράσεις η κάθε μία, καθώς επίσης ευκολίες πρόσβασης για τα Α.Μ.Ε.Α. σε όλους τους χώρους του κτιρίου.

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, έβαλε από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του ψηλά τον πήχη, και από μια τριτοκοσμική περιοχή, χωρίς δρόμους, χωρίς δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης-όμβριων υδάτων, χωρίς σχολεία, βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγεία, χωρίς αστική συγκοινωνία, χωρίς ονομασίες και φωτιστικά στους δρόμους, χωρίς πλατείες-πάρκα, σήμερα να υπερηφανεύεται ότι εκτόξευσε την περιοχή προς το καλύτερο, χωρίς όμως να ξεχνά ότι υπάρχουν ακόμη πολλά και καυτά προβλήματα, που πρέπει να επιλυθούν.  

    Ο ετήσιος προγραμματισμός έργων και δραστηριοτήτων, το masterplan  της τρέχουσας 5ετίας, οι συνεχείς επαφές και η συνεργασία με τον Α΄ και Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης, η ιστοσελίδα του Συλλόγου  που έφτασε τις 3.80.000 επισκέψεις, η εφημερίδα «ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ» αποτελούν τα εργαλεία της αναπτυξιακής πορείας της Συνοικίας.  

     Η όλη αυτή δημιουργική πορεία στηρίζεται όμως και στην Προστάτιδα της περιοχής, την Αγία Αικατερίνη, στα Τακτικά και Επίτιμα Μέλη του Συλλόγου, στους γείτονες, στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους τοπικούς αναπτυξιακούς Φορείς και στους πολυπληθείς φίλους και συμπαραστάτες του, που στηρίζουν από το 1985 μέχρι και σήμερα την λειτουργία του Συλλόγου.

     Όλα τα Μέλη των Δ.Σ. και των Εξ. Επ. που πέρασαν τα 33 αυτά χρόνια, απεδείχθησαν πιστοί οπαδοί του αγνού, παραγωγικού, δημιουργικού και αποτελεσματικού εθελοντισμού και βρήκαν πεδίο δράσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου.

     Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 33 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, το Δ.Σ. απευθύνει ένα τεράστιο ευχαριστώ, σε όλα τα Τακτικά και Επίτιμα Μέλη του, τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και των Εξ. Επ. που πέρασαν και έβαλαν και το δικό τους λιθαράκι από το 1985 μέχρι και σήμερα, στους παλαιούς και νέους κατοίκους της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, στους πολυπληθείς φίλους και συμπαραστάτες, από τον Θρησκευτικό, Πνευματικό, Πολιτικό, Αυτοδιοικητικό και Επιχειρηματικό Κόσμο, καθώς επίσης και σε όλα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου για την συνεχή στήριξή τους, και εύχεται ολόψυχα η Προστάτιδα της Συνοικίας η Αγία Αικατερίνη να δίνει υγεία, χαρά και ευτυχία.


                                          Το Διοικητικό Συμβούλιο

           

Τελευταία ανανέωση ( 02.10.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >