close
Ώρα
12.08.20

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Θα λειτουργήσουν και φέτος τα επιμορφωτικά προγράμματά 2018-2019
31.08.18
politistiko.jpg

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, πιστός στις αρχές, τις παραδόσεις του 33 συνεχή χρόνια, αλλά και την υπόσχεση που έδωσε στα Μέλη του, στους γείτονες και στους συμπολίτες-φίλους, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στα φετινά επιμορφωτικά σεμινάριά του, ότι παρά την μεγάλη κρίση (σε όλους τους τομείς) και τα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας, εμείς επιμένουμε ακόμη (για πόσο ακόμη;) και δεν το βάζουμε κάτω, τουλάχιστο και αυτή τη χρονιά, να λειτουργήσουμε τα επιμορφωτικά προγράμματά μας, που μόνο χαρά-δημιουργία-ηρεμία-επιμόρφωση και πολλά οφέλη προσφέρουν.


Φέτος ξεκινάμε νωρίτερα την ενημέρωσή σας, για δύο κυρίως λόγους:

α)Η θητεία του σημερινού Δ.Σ. λήγει τέλος Μαρτίου 2019 και θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. για την επόμενη τριετία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία των επιμορφωτικών προγραμμάτων μας και να έχουν συμπληρωθεί 35 πραγματικές ώρες ή 47 διδακτικές β)Με την έναρξη των σχολικών μαθημάτων να μπορέσουν οι γονείς να προγραμματίσουν τις εγγραφές των παιδιών τους και σε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Κάνουμε λοιπόν γνωστό, ότι αρχίζει η συγκέντρωση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων να τα παρακολουθήσουν, στα γραφεία του Συλλόγου μας οδός Ε. Μαρκογιαννάκη 49 (απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας), ως εξής:

1)Για τα Μέλη του Συλλόγου μας και τους κατοίκους της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, από την Δευτέρα 17/09/2018 μέχρι και την Παρασκευή 21/09/2018 καθημερινά από τις  6-8 μ.μ


2)Για τους κατοίκους ΕΚΤΟΣ Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, από την Δευτέρα 24/09/2018 μέχρι και την Τετάρτη 26/09/2017. καθημερινά από τις  6-8 μ.μ.


Τα επιμορφωτικά τμήματα και παραδοσιακά εργαστήρια, που προτίθεται ο Σύλλογος να λειτουργήσει την τρέχουσα περίοδο 2018-2019, φαίνεται στο παρακάτω συγκεντρωτικό πίνακα που ακολουθεί.  Γιαυτό και  όταν  έρχεστε για να κάνετε την εγγραφή σας, θα πρέπει να έχετε επιλέξει το τμήμα που σας ενδιαφέρει και να έχετε μελετήσει προσεκτικά τα παρακάτω:
  1*ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-Η/Υ Αρχαρίων Ενηλίκων: Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18.30-20.00

Το τμήμα αυτό θα ξεκινήσει την λειτουργία του την 1/10/2018

2*ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-Η/Υ Αρχαρίων Ενηλίκων: Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18.30-20.00

Το τμήμα αυτό θα ξεκινήσει την λειτουργία του την 07/01/2019

3*ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ  Ενήλικων: Κάθε Δευτέρα 18.00-20.00

4*ΤΜΗΜΑ ΛΥΡΑΣ - ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ: αρχαρίων Ανηλίκων Ενηλίκων: Κάθε Δευτέρα 17.00-18.30

5* ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ :Ενηλίκων: Κάθε Δευτέρα 16.00-18.00

Θα διδαχθούν στο τμήμα αυτό «βασικές αρχές αναλογικής και ψηφιακής φωτογραφίας» (Τεχνική-

Τέχνη-Σύνθεση και Αισθητική).

6-*ΤΜΗΜΑ ΚΙΘΑΡΑΣ Ανηλίκων Αρχαρίων: Κάθε Τετάρτη 17.00-18.30

7*ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Ανηλίκων-Αρχαρίων(από 7ετών):Κάθε Δευτέρα 16.00-18.00 

  8*ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Ενηλίκων Αρχαρίων: Κάθε Δευτέρα 18.00-20.00 

  9*ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Ανηλίκων Προχωρημένων: Κάθε Τετάρτη 16.00-17.30 

10*ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Ενηλίκων Προχωρημένων: Κάθε Τετάρτη 17.30-19.00

11*ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Ανηλίκων (από 7 ετών): Κάθε Τετάρτη 17.00-18.30

12*ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Ενηλίκων: Κάθε Τετάρτη 18.30-20.00

13*ΤΜΗΜΑ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ Ι  Ενηλίκων Αρχαρίων: Κάθε Δευτέρα 16.00-18.00

14*ΤΜΗΜΑ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΙΙ Ενηλίκων Αρχαρίων: Κάθε Δευτέρα 18.00-20.00

15*ΤΜΗΜΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ Ενηλίκων αρχαρίων: Κάθε Τετάρτη 16.00-18.00

16*ΤΜΗΜΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ  Ενηλίκων προχωρημένων:  Κάθε Τετάρτη 18.00-20.00    

17*ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ  Ενηλίκων-Ανηλίκων: Κάθε Τρίτη 19.00-20.30

* Από τις 01/10/2018 και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 17.00-19.00 θα λειτουργεί, στο χώρο του αναψυκτήριο του νέου κτιρίου μας, καφενείο για τις γυναίκες της περιοχής.
*Τις ίδιες μέρες και ώρες στην αίθουσα βιβλιοθήκης του ίδιου κτιρίου, θα λειτουργεί αναγνωστήριο-μελέτη και δωρεάν Internet με ελεύθερη είσοδο.
*Επίσης Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο νέο κτίριο, από 17.00-19.00, Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, θα δέχονται κατοίκους της περιοχής για τυχόν προβλήματά τους.
*Τέλος κάθε Δευτέρα στο παλιό κτίριο (απέναντι στην εκκλησία μας), από 16.00-18.00 και ο Πρόεδρος του Συλλόγου θα δέχεται κατοίκους της περιοχής για τυχόν προβλήματά τους.
*Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, προσπαθεί να βρίσκει χορηγούς για να στηρίζουν οικονομικά την λειτουργία των επιμορφωτικών τμημάτων του, ώστε να προσφέρονται αυτά στους συμπολίτες μας αν είναι δυνατό εντελώς δωρεάν ή έστω με ένα πολύ μικρό κόστος ως οικονομική ενίσχυση στον Σύλλογό μας και όχι σαν δίδακτρα.
Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε να συνεργασθούμε με τον Δήμο Ηρακλείου ώστε να στείλουν επιμορφωτές, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Ευχόμαστε και φέτος, να τύχουμε έστω μιας μερικής επιχορήγησης από την Περιφέρεια Κρήτης. Ελπίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης μας κος Σταύρος Αρναουτάκης δεν θα μας εγκαταλείψει…..
Για όλους τους παραπάνω λόγους, αναγκαζόμαστε να λάβουμε τα μέτρα μας και να ζητήσουμε από τους συμμετέχοντες στα προγράμματά μας, οικονομική ενίσχυση προς τον Πολιτιστικό Σύλλογό μας, των 35 € για κάθε τμήμα,  ποσό που θα καλύπτει όμως όχι τον κάθε μήνα αλλά ολόκληρη την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019,  και για ολόκληρο το 4μηνο ή 8-9μηνο που διαρκούν τα τμήματα, εκτός του τμήματος με α/α 17 (ΧΟΡΩΔΙΑΣ) που θα καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση των 10€ για ολόκληρο το χρονικό διάστημα των 10 μηνών που διαρκεί το τμήμα.
Αυτό σημαίνει ότι η οικονομική ενίσχυση ανά τμήμα, ξεκινά από 1,20€ μηνιαίως/άτομο (για τα 10μηνης διάρκειας τμήματα) και φτάνει μέχρι 5,8 € μηνιαίως/άτομο (για τα 6μηνης διάρκειας τμήματα).  
Με την ελάχιστη αυτή οικονομική ενίσχυση προς τον Σύλλογο, (εμείς δεν θεωρούμε το ποσό αυτό ως δίδακτρα), ελπίζουμε να καλύψουμε τα έξοδα για την ασφάλιση των αμειβομένων επιμορφωτών στο ΙΚΑ, που είναι μια αρκετά μεγάλη δαπάνη, καθώς επίσης τα έξοδα καθαριότητας, τις βλάβες, τις συντηρήσεις του μηχανολογικού κ.λ.π. εξοπλισμού, ασφάλιση αστικής ευθύνης, τις επισκευές και την προστασία των κτιρίων και των δύο ιδιόκτητων κτιρίων μας με security, τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ κ.α. τρέχοντα λειτουργικά έξοδα.
Τα επιμορφωτικά προγράμματά μας, θα έχουν διάρκεια 35 πραγματικών ωρών, (δηλαδή 47 εκπαιδευτικών ωρών) για το κάθε τμήμα, εκτός του τμήματος Πληροφορικής, που θα έχει διάρκεια 30 πραγματικών ωρών (δηλαδή 40 διδακτικών ωρών), του τμήματος φωτογραφίας στο οποίο θα διδάξει ο καθηγητής πληροφορικής κος Ζαχ. Νικ. Τσαμάνδουρας και που θα έχει διάρκεια 20 πραγματικών ωρών (δηλαδή 27 διδακτικών ωρών) με πολλές πιθανότητες εφόσον υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες να αυξηθούν οι ώρες. Επίσης τα τμήματα χορού, κιθάρας, χορωδίας και λύρας-μαντολίνου, θα έχουν διάρκεια 50 πραγματικών ωρών (δηλαδή 67 διδακτικών ωρών).

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι από φέτος το τμήμα πληροφορικής, θα διαθέτει 15 ολοκαίνουργιους Η/Υ με όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα των OFFIS  που κυκλοφορούν στην αγορά, δωρεά της μεγάλης εταιρείας MIG της MARFIN. Έτσι οι συμμετέχοντες σαυτό το τμήμα, θα απολαμβάνουν μέσω Video Projector ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην εκπαίδευση των Η/Υ, αφού κάθε επιμορφούμενος, θα διαθέτει τον προσωπικό του υπολογιστή. Πρωτοφανές γεγονός στη πόλη μας κι όχι μόνο. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:
1) Κατά την εγγραφή, θα καταβάλλεται εφάπαξ η ελάχιστη αυτή οικονομική ενίσχυση των 35€ προς τον Πολιτιστικό Σύλλογό μας που θα καλύπτει, όπως αναφέραμε παραπάνω, όλους τους μήνες που θα διαρκεί το κάθε επιμορφωτικό τμήμα, είτε είναι 5μηνης διάρκειας, είτε είναι 8-9μηνης διάρκειας.
Εξαιρείται το επιμορφωτικό τμήμα με α/α 17 που θα καταβάλλεται το ποσό των 10€ ως ελάχιστη οικονομική ενίσχυση προς τον Σύλλογο (10μηνης διάρκειας).
2) Με την καταβολή της μικρής αυτής οικονομικής ενίσχυσης που αναφέρεται παραπάνω, οι εγγραφόμενοι θα λαμβάνουν αμέσως, νόμιμη θεωρημένη απόδειξη είσπραξης, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.  
3)Αιτήσεις με ηλεκτρονική μορφή δεν θα λαμβάνονται υπόψη.
4)Επαναλαμβάνουμε και το επισημαίνουμε  για πολλοστή φορά, προς άρση κάθε παρεξήγησης, ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης δεν αντικαθιστά ούτε ωδεία, ούτε επαγγελματικά εργαστήρια, ούτε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και σχολές, ούτε πτυχία ή πιστοποιήσεις ή διπλώματα χορηγεί. Απλά προσφέρει την δυνατότητα, πρωτίστως στα Μέλη του Συλλόγου και στους γείτονές μας, (και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις και σε συνδημότες μας), να διαχειριστούν τον ελεύθερο χρόνο τους,δημιουργικά-παραγωγικά και ωφέλημα, να διατηρεί την παράδοση τα ήθη κι έθιμα του Τόπου μας και να αποτρέπει κατά το δυνατόν, κυρίως την νεολαία μας, να συχνάζει σε στέκια όπου παραμονεύει η αλητεία, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά.
5)Κατά την περίοδο των εγγραφών, οι ενδιαφερόμενοι που θα προσέρχονται για να εγγραφούν, θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ΜΕΧΡΙ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ. Στην περίπτωση που επιθυμούν να συμμετέχουν σε περισσότερα τμήματα, αυτό μπορεί να γίνει μετά την έναρξη των μαθημάτων, αφού μέχρι τότε θα έχει γίνει το ξεκαθάρισμα των κενών θέσεων που θα υπάρχουν για κάθε τμήμα.
6)Ενδιαφερόμενοι που δηλώσουν συμμετοχή σε τμήμα που δεν θα λειτουργήσει λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, θα τους επιστραφούν στο ακέραιο τα χρήματα που έχουν καταβάλει κατά την εγγραφή τους, επιστρέφοντας όμως την απόδειξη είσπραξης που τους έχει χορηγηθεί κατά την εγγραφή τους.   ΠΡΟΣΟΧΗ: Χρήματα δεν επιστρέφονται για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
7)Έντυπες αιτήσεις θα υπάρχουν και θα διατίθενται μόνο από τα γραφεία του Συλλόγου μας, που βρίσκονται απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων στα τμήματα.
8)Προτεραιότητα θα έχουν τα Μέλη του Συλλόγου μας και οι κάτοικοι της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, αλλά μόνο όσοι έλθουν να εγγραφούν, από την Δευτέρα 17/09/2018 μέχρι και την Παρασκευή 21/09/2018 καθημερινά από τις  6-8 μ.μ.
9)Τα προγράμματά μας θα ξεκινήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Δευτέρα 01/10/2018.
Να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας www.psaa.gr  για κάθε νεότερη ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης που αφορούν τα επιμορφωτικά προγράμματά μας κι όχι μόνο.   
Πληροφορίες θα δίνονται στα τηλέφωνα 2810210968, 2810227570 και 6974579794  τις ίδιες μέρες και ώρες των εγγραφών, στην ιστοσελίδα μας www.psaa.gr  και στο e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Το Δ.Σ. εύχεται
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 02.10.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >