close
Ώρα
18.09.20

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Ξεκίνησε η διαδικασία ανέργεσης ΚΑΠΗ, Δημοτικού Ιατρείου, ΚΗΦΗ κ.α. στη Συνοικία μας
10.06.15
iatreio.jpg

Αγαπητοί γείτονες.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα με πολλά εμπόδια, προκειμένου να δημιουργήσουμε μόνιμες κοινωνικές δομές στη Συνοικία μας και συγκεκριμένα στο οικόπεδο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Φιλολάου, Διμουλίτσα και Σπαθαρίου, 100 μ. νότια της εκκλησίας μας.

Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) αγόρασε αυτή την οικοπεδική έκταση 2.600μ2, προκειμένου να αναγείρει 20 εργατικές κατοικίες και μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί και είχαμε ζητήσει να αξιοποιήσει ο Δήμος το οικόπεδο αυτό, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής μας και της 2ης Δημοτικής Κοινότητας γενικότερα.

Σήμερα ο ΟΕΚ έχει απορροφηθεί από τον ΟΑΕΔ, και περιήλθαν στην κυριότητά του εκτός των άλλων και τα περιουσιακά στοιχεία του ΟΕΚ.

Επειδή η περιοχή μας, χαρακτηρίζεται ως η πλέον αντιπροσωπευτική εργατοσυνοικία της Πόλης μας, αφού προ 20ετίας κατασκευάσθηκαν 202 εργατικές κατοικίες και υπολογίζεται ότι σχεδόν το σύνολο του ενεργού δυναμικού της περιοχής, αποτελείται από εργάτες, υπάλληλους, αγρότες, και μικρούς επιχειρηματίες, γιαυτό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι και πολλά και δύσκολα, κυρίως λόγω έλλειψης αξιόπιστων κοινωνικών δομών.

Ζητάμε λοιπόν και απαιτούμε να δημιουργηθούν:

1)Μόνιμης Κοινωνικής Υπηρεσίας, για την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών σε αρκετές οικογένειες που διαμένουν στην Συνοικία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του ανατολικού διαμερίσματος της Πόλης μας και χρήζουν βοήθειας. Στην κοινωνική αυτή υπηρεσία, θα πρέπει να δημιουργηθούν ομάδες ειδικών επιστημόνων (ψυχολόγων, παιδοψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, λογοθεραπευτών κ.λ.π.) οι οποίοι θα παρακολουθούν, συμβουλεύουν και θα στηρίζουν αρκετές οικογένειες που παρουσιάζουν σχετικά προβλήματα και παραβατικές συμπεριφορές.

Θεωρούμε απαραίτητη τη δημιουργία της προαναφερόμενης ομάδας ειδικών, η παρέμβαση της οποίας θα βοηθήσει την ανάπτυξη ψυχικά υγιών ατόμων και τη μείωση της παραβατικότητας αλλά και της εγκληματικότητας, κυρίως λόγω της ανεργίας που πλησιάζει το 40%.

2)Την ίδρυση και λειτουργία ενός Δημοτικού Ιατρείου και ενός Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, σε συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και θα απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακινήσεων από και προς τα νοσοκομεία, σε ανασφάλιστους και σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

3)Την άμεση και επιτακτική ανάγκη λειτουργίας ενός Κ.Α.Π.Η. της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, ή έστω ένα παράρτημα του ΚΑΠΗ Πόρου ή Κατσαμπά, αφού οι κάτοικοι της Τρίτης Ηλικίας έχουν κατ’ ανάγκη αποκλειστεί από τα άλλα Κ.Α.Π.Η., λόγω της μεγάλης απόστασης, αλλά και της απότομης ανισόπεδης διαμόρφωσης του εδάφους της περιοχής.

Η περιοχή μας καλύπτει όλες τις «προδιαγραφές» που τίθενται από την πλευρά του Δήμου, αφού συνεχίζει να παραμένει μια χαρακτηριστική – παραδοσιακή εργατοσυνοικία της πόλης μας όπως:.

α)Στην περιοχή μας έχει ανεγερθεί το κτιριακό συγκρότημα 202 εργατικών κατοικιών, το μεγαλύτερο της πόλης μας, αν όχι και της Κρήτης.

β)Στην Συνοικία μας εδρεύουν τα περισσότερα των Σωματείων των Α.Μ.Ε.Α.  

γ)Εξυπηρετεί το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της 2ης Δημ. Κοινότητας αφού η περιοχή μας έχει όμορα σύνορα και ίσες αποστάσεις με τις περιοχές του Πόρου, Πατελλών, Φιλοθέης και  Κατσαμπά, καθώς επίσης και με δύο μεγάλες Συνοικίες της 4ης Δημ. Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη και Μπεντεβή

Μετά από τα παραπάνω, καταθέσαμε σχετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προχωρήσουν άμεσα και το συντομότερο δυνατό στις απαραίτητες ενέργειες για την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία θα ζητείται από τον ΟΑΕΔ, την δωρεάν μεταβίβαση και παραχώρηση του παραπάνω οικόπεδο στον Δήμο Ηρακλείου, με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ σκοπό να στεγασθούν στο χώρο αυτό οι παραπάνω δομές, σε συνεργασία και με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς, εντάσσοντας το έργο αυτό, στο νέο ΕΣΠΑ.

Ήδη έχουμε αποστείλει και σχετικό έγγραφο στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κον Θεόδ. Αμπατζόγλου και είναι σχετικά ενήμερος με το θέμα. .


Πράγματι το αίτημά μας αυτό ήλθε για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 11/5/2015 και εγκρίθηκε!!!!!!


Διαβάστε (εδώ) την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δείτε την συνεδρίαση στο video που ακολουθεί (εδώ).


Ναι μεν είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την απόφαση αυτή. Όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η αρχή όμως έγινε και όπως λέει ο λαός μας «η αρχή το ήμισυ του παντός».


Είναι ένα έργο μεγάλο, μοναδικό στη Κρήτη που θα ωφελήσει όλους τους κατοίκους της περιοχής και σίγουρα θα αναβαθμίσει και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας.


Ας ευχηθείτε να βοηθήσει η Αγία Αικατερίνη να δούμε και αυτό το έργο.


Τελευταία ανανέωση ( 03.11.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >