close
Ώρα
23.02.24

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Απάντηση του Συλλόγου μας σε δημοσίευμα της έγκρητης εφημερίδας " ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ ".
02.11.14

Στείλαμε την Παρασκευή 31/10/2014 στην έγκριτη εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ την παρακάτω επιστολή, προκειμένου να απαντήσουμε σε δημοσίευμα της ίδιας ημέρας, που αφορούσε την παράληψή μας να καλέσουμε στελέχη της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, στην τελετή του Αγιασμού Θεμελίωσης του βρεφονηπιακού σταθμού μας.
Διαβάστε με προσοχή την επιστολή μας και βγάλτε τα δικά σας συμπερίσματα.

 vrefonipiakos.jpg

Αξιότιμε κε Δ/ντά.
Στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ της 31-10-2014 και στη στήλη «Καθημερινά & άλλα…» δημοσιεύτηκε σχόλιο με τίτλο «Η θεμελίωση…», που νομίζουμε ότι αδικεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου και θα το διαπιστώσετε παρακάτω.
Στα τριάντα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου μας, προσπαθούμε και δημιουργούμε τις δικές μας δομές, τους δικούς μας θεσμούς, τα δικά μας ήθη κι έθιμα, τις δικές μας παραδόσεις.
Μία από αυτές είναι και η τελετή Αγιασμού Θεμελίωσης, κάθε μεγάλου και σπουδαίου έργου που ξεκινά να γίνεται στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης και έχει σ’ αυτό εμπλακεί και ο Σύλλογός μας.
Την παράδοση τηρήσαμε και για το μεγάλο και εξαιρετικό γεγονός για  τη Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, που είναι η θεμελίωση του βρεφονηπιακού σταθμού μας. Ένα έργο που το περιμέναμε ως μάννα εξ ουρανού από το 1996(!), αφού πέρασε από πάρα πολλά εμπόδια, για να φτάσει στη σημερινή ημέρα και χωρίς υπερβολή, η πορεία αυτού του έργου, μπορεί άνετα να γραφεί σε βιβλίο.  Όμως δεν είναι της παρούσης να μπούμε σε λεπτομέρειες.
Πράγματι η προετοιμασία, η οργάνωση και η κάλυψη των πάσης φύσης εξόδων της τελετής αυτής, εξολοκλήρου, βάρυναν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης. Επίσης τόσο οι προφορικές προσκλήσεις, όσο και οι έντυπες, εστάλησαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογό μας (υπάρχουν και τα σχετικά  e-mail που το αποδεικνύουν).
Στο δημοσίευμά σας, αναφέρετε ότι: «…Πανηγυρικό το κλίμα, όπως ήταν φυσικό, αλλά για πολλούς έγινε μια παράλειψη…Θα μπορούσαν να είχαν προσκληθεί τα στελέχη της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, που δρομολόγησαν και έβαλαν στο δρόμο της υλοποίησης το έργο. Το ότι δεν προσκλήθηκαν προκάλεσε, όπως πήραν τα αυτιά μου μια δυσφορία και γκρίνια στους πρώην. Που γελούν με θυμηδία βλέποντας τους νυν να εγκαινιάζουν, να κόβουν κορδέλες και να βάζουν θεμέλιους λίθους σε έργα όπου βρήκαν τα πάντα έτοιμα.».
Κε Διευθυντά, καμιά απολύτως παράλειψη δεν έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν και προκαλούμε την διάψευση όσων δημοσιεύουμε σήμερα, ότι ενημερώθηκε ο τ. Δήμαρχος κος Γιάννης Κουράκης από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας και τηλεφωνικά και με πρόσκληση για να παρευρεθεί στην εκδήλωσή μας.
Ο ίδιος ο τ. Δήμαρχος, αποδέχθηκε την πρόσκληση και υποσχέθηκε στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας ότι θα παρευρεθεί.
Αυτό και μόνο δείχνει, ότι οι κάτοικοι της περιοχής μας αναγνωρίζουν ότι το έργο του βρεφονηπιακού σταθμού Αγίας Αικατερίνης, το οποίο δρομολογήθηκε, ολοκληρώθηκε, εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε επί δημαρχίας Ι. Κουράκη.
Ενημερώθηκε επίσης η τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής - Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης και Ελένη Κόκορη, η οποία μας τίμησε με την παρουσία της και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα μας και στο μέλλον.
Καλέσαμε επίσης τον Δ/ντή της  Δ/νσης Τεχνικών Έργων & Μελετών ( Τμήμα Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων) κον Στέλιο Αλεξάκη, τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κον Μαν. Μανουσάκη, την τ. προϊσταμένη της ίδιας υπηρεσίας κα Ευαγγελία Μπιμπή κ.α. μηχανικούς του Δήμου μας που ξεπέρασαν πολλές φορές και τον ίδιο τον εαυτό τους , ώστε να ολοκληρώσουν τις σχετικές μελέτες και όλα όσα προβλέπονται, ώστε να εισηγηθούν την δημοπράτηση του έργου αυτού στο Δημοτικό Συμβούλιό μας και όλοι οι παραπάνω παρευρεθήκαν στην χαρά μας.
Επίσης καλέσαμε τον Περιφερειάρχη μας κον Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Περιφ/κού Συμβουλίου κον Γ. Πιτσούλη, τον κον Ευρ. Κουκιαδάκη, τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, την 2η Δημ. Κοινότητα και βεβαίως τον σημερινό Δήμαρχο κον Βασίλη Λαμπρινό.
Σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα μας www.psaa.gr σε σχετική ανακοίνωσή μας, (με ημερ/νία 27/10/2014), που εκφράζουμε την χαρά μας, ότι θα παρευρεθούν στην τελετή του Αγιασμού Θεμελίωσης του βρεφονηπιακού σταθμού μας, και ο νυν και ο τ. Δήμαρχος Ηρακλείου έπειτα από την θετική ανταπόκριση και των δύο στην πρόσκλησή μας..
Τέλος σε κοινή ανακοίνωσή του τ. Δημάρχου κου Ι. Κουράκη, και της κας Ελ. Κόκορη, που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ την Πέμπτη 30/10/2014, πουθενά δεν αναφέρεται έστω και η παραμικρή υπόνοια για οποιοδήποτε παράλειψη εκ μέρους του Συλλόγου μας. Το αντίθετο μάλιστα, γεγονός που μας ικανοποίησε πολύ, αφού αναγνωρίσθηκε και η δική μας συμβολή και η μεγάλη προσπάθεια και αποτελεσματικότητα, από δύο προσωπικότητες της Πόλης μας.
Κε Διευθυντά. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, επί 30 συνεχή χρόνια που λειτουργεί, έχει αποδείξει, ότι μέχρι και σήμερα, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αγωνίζεται καθημερινά, για την Πολιτιστική-Πνευματική-Κοινωνική και Περιβαλλοντική αναβάθμιση της Συνοικίας μας. Ίσως και γι’ αυτό έχει μόνο φίλους και συμπαραστάτες.
Είμαστε στη διάθεσή σας.
Με σεβασμό και εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                              Η  Γραμματέας
Μηνάς  Γρ.  Μαυροειδής              Ζαχαρένια Σκουλά-Στειακάκη
Τελευταία ανανέωση ( 18.11.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >