close
Ώρα
23.01.22

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Τιμάμε στς 21/7/2011, τα Δ.Σ. και Εξ. Επ. από το 1985 μέχρι 2010.
26.06.11
synedriako.jpgΤο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, αισθάνεται την υποχρέωση, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του έτους 2011 σαν έτος εθελοντισμού, αλλά και της επετείου μας των 25 ετών ύπαρξής μας, να πραγματοποιήσει την Πέμπτη 21/7/2011, μια σεμνή και λιτή γιορτή, εντάσσοντάς την στις πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011 και να επιβραβεύσει όλα τα Μέλη των Δ.Σ. και Εξ. Επ. που εξελέγησαν και υπηρέτησαν αυτόν τον Σύλλογο, από την ίδρυσή του, δηλ. από το 1985 μέχρι και σήμερα, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, με διαφάνεια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Τιμή και δόξα σε όλες και όλους που εργάστηκαν ανιδιοτελώς, και με πολύ αγάπη, που διέθεσαν τον ελεύθερο χρόνο τους γιαυτή την μέχρι χθες εγκαταλελειμμένη-ξεχασμένη-παρεξηγημένη περιοχή της πόλης μας, που αφιέρωσαν την ζωή τους για την ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σχεδόν όλοι και όλες που διατέλεσαν Μέλη του Δ.Σ. και της Εξ. Επ. μέχρι και σήμερα, παραμένουν στενοί φίλοι μεταξύ τους αλλά και συνεχίζουν να είναι πιστά Μέλη και στυλοβάτες αυτής της φωνής, αυτής της ιδέας, αυτού του Συλλόγου που λέγεται ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  και αυτό, για όσους το καταλαβαίνουν, σημαίνει πάρα πάρα πάρα πολλά…..
Αυτό που συμβαίνει στην Αγία Αικατερίνη, δεν θα το συναντήσατε συχνά σε άλλους ομοειδείς συλλόγους. Καταφέραμε το ακατόρθωτο, και αυτό που πολλοί αμφισβητούσαν ότι θα έχει θετική τελική έκβαση, διαψεύστηκαν!. Είναι αλήθεια ότι  γινόμασταν μέχρι χθες αποδέκτες ειρωνικών και αποθαρρυντικών σχολίων και λόγων και κυρίως από εκείνους, που αντί να μας ειρωνεύονται, να μας αποθαρρύνουν και να μας αμφισβητούν, θα έπρεπε να στηρίζουν το έργο και τις προσπάθειές μας. Σήμερα βέβαια οι ίδιοι τρίβουν τα μάτια τους και δεν πιστεύουν με αυτά που βλέπουν, με μια κτιριακή υποδομή που ακόμη και Καλλικρατικοί Δήμοι δεν διαθέτουν, αλλά και με τις ποικίλες ποιοτικές και δημιουργικές δραστηριότητές μας 365 ημέρες τον χρόνο, με αποκορύφωμα την λειτουργία φέτος όχι 1 ή 2 ή 5 ή 15 αλλά 60 επιμορφωτικών σεμιναρίων και παραδοσιακών εργαστηρίων, με πάνω από 1.000 συμμετοχές!!!!!. Βέβαια το σημερινό Δ.Σ. «έδωσε ρέστα», αφού ήταν υποχρεωμένο να κάνει καθημερινές βάρδιες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και να λειτουργεί πραγματικά σαν ένα σώμα και μια ψυχή.
Ναι φίλοι μας, με σωστό αξιοκρατικό προγραμματισμό και στόχους, με χρονοδιαγράμματα, με δυναμικές διεκδικητικές παρεμβάσεις, με άριστη και σφικτή οικονομική διαχείριση χωρίς σπατάλες, αφού το ένα ΕΥΡΩ που μπαίνει στο ταμείο μας το επιστρέφουμε στην τοπική κοινωνία μας στο δεκαπλάσιο, με όραμα, μεράκι και όρεξη για σκληρή δουλειά, με το μυαλό και την ψυχή μας μόνο στο καλό της περιοχής, με πολλές ώρες να διαθέτουμε σε καθημερινή βάση, χωρίς μισθούς ή επιδόματα ή υπερωρίες ή  χρηματικές δήθεν αποζημιώσεις, με χαμηλούς τόνους μακριά από φανφάρες και ανούσιες εντυπωσιάσεις, τηλεοπτικά παράθυρα ή με το παραμικρό να βγαίνουμε στα Μ.Μ.Ε,. με εξαίρεση μόνο αν έχουμε κάτι πολύ ουσιώδες να πούμε, μακριά από κλίκες, συντεχνίες, ιδιοτέλειες, σκοπιμότητες, κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις, σε βάρος του ελεύθερου χρόνου μας, των οικογενειακών και κοινωνικών υποχρεώσεών μας και με το σύνθημα που 26 χρόνια έχουμε σημαία μας, το «ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ-ΔΥΝΑΤΟΙ», πορευόμαστε στο μέλλον. Και όλα αυτά, μέσα από μια καθαρή, ανόθευτη αλλά προπάντων συλλογική δημιουργική εθελοντική διάθεση και βέβαια με την βοήθεια των Μελών του Συλλόγου μας, των πολλών εξαίρετων φίλων και συμπαραστατών μας, αλλά και της αρωγή της Μεγάλης Γειτόνισσάς μας,  Αγίας Αικατερίνης.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΑ Δ.Σ. ή στις ΕΞ. ΕΠ., «ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ» ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ  ΣΑΝ «ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ», ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ  ΑΝ ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ  ΜΕ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΕΣ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ  ΟΜΩΣ ΟΛΕΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ και αντιλαμβάνεσθε τι εννοούμε.
Όλες και όλοι  που πέρασαν από τα δύο κορυφαία όργανα του Συλλόγου μας, έμειναν  αφοσιωμένοι στο έργο του Συλλόγου μας, εδώ εργάσθηκαν, έκλαψαν, ξενύχτησαν, πάλεψαν, μπήκαν στα κρατητήρια, δικάστηκαν, αντιμετώπισαν τα τεράστια προβλήματα εσωτερικά και εξωτερικά, εδώ τα επικίνδυνα μποφόρ και οι φουρτούνες,  οι δυνατές κόντρες και αντιπαραθέσεις απέναντι στους διοικούντες,  συλλαλητήρια, πορείες, καταλήψεις, και οι δυναμικές διεκδικήσεις για ένα ομορφότερο αύριο.
Εδώ όμως και η χαρά της ικανοποίησης, της προσφοράς, της πραγματικής συλλογικής δημιουργίας, που αμφισβητούμε εάν σε άλλα όργανα (δεν τα ισοπεδώνουμε όλα έτσι;), νοιώθουν όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα που νοιώθουμε εμείς, δηλαδή της ανιδιοτελούς δημιουργίας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, στη νέα γενιά, στο αύριο αυτής της Πόλης, αυτού του Τόπου.
Ναι. Δεν αποκτήσαμε την δόξα και  την φήμη που αποκτούν άλλοι……..!!!!
Όμως φίλοι μου συγκρίνονται αυτά μεταξύ των; Ίσως φαινομενικά, ναι. Σε βάθος χρόνου όμως;
Το σημερινό Δ.Σ. με την συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου μας, αλλά και επειδή το 2011 έχει χαρακτηρισθεί έτος ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, αισθάνεται την ανάγκη να πει ένα ευχαριστώ και να τιμήσει  με ένα αναμνηστικό δίπλωμα κι ένα δώρο, όλους εκείνους που πέρασαν από το δύσκολο αυτό μετερίζι, που λέγεται Πολιτιστικός  Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, σαν ελάχιστη τιμή και αναγνώριση της προσφοράς των, προς την αγαπημένη μας Συνοικία Αγίας Αικατερίνης.
Ποιοι είναι όμως οι γείτονές μας αυτοί; Ας τους θυμηθούμε λοιπόν.
Να πάρουμε σαν αρχή, τα Μέλη που εξελέγησαν κατά καιρούς, μόνο στην Εξελεγκτική Επιτροπή, αφού υπήρξαν κι εκείνοι που πέρασαν και από τα δύο όργανα του Συλλόγου μας σε διαφορετικές όμως χρονικές περιόδους.:
Αθηνά Πασσά, Αντ. Ζωγραφάκης, Γεωργία Αγκριθαράκη, Γ. Ζαχαριουδάκης, Γ. Καμαράτος,  Γ. Καραπιδάκης, Γ. Ματθαιάκης, Ειρήνη Δασκαλάκη, Εμμ. Ανδρεαδάκης, Μάρω Δαμιανάκη, Μιχ. Χοχλιδάκης και Σπύρος Μανουσάκης.
Και τώρα εκείνοι που εξελέγησαν Μέλη του Δ.Σ. αλλά και ορισμένοι από εκείνους εξελέγησαν και Μέλη της Εξελ. Επιτρ. σε διαφορετικές όμως περιόδους αφού το καταστατικό μας ρητά απαγορεύει να είναι ταυτόχρονα μέλος του Δ.Σ. και της Εξ. Επ.
Ας τους θυμηθούμε λοιπόν:
Αγγέλα Χαρίτου, Αργυρώ Ραινάκη, Αλεξ. Διακοσταμάτη, Βαγγελιώ Πεδιαδιτάκη, Βλάσσης Χανιωτάκης, Γιώργος Βασιλάκης, Γ. Σκουλατάκης, Γ. Συλιγαρδάκης, Γ. Σφακιανάκης, Δέσποινα Ματθαιάκη, Δέσποινα Βελόγλου, Ελ. Πετρίδη, Εύα Τσαγκουρνή, Ειρήνη Καλογεράκη, Εμμ. Ζωράκης, Εμμ. Λαγουδάκης, Ερρικα Καλαράκη, Ζαχ. Μακρυγιαννάκης, Ηλίας Ντελής, Θ. Βελόγλου, Ι. Γαρεφαλάκης, Ι. Μηλαθιανάκης,                         Ι. Σφακιανάκης, Γιάννα Φραγκιαδάκη, Κώστα Παπαδημητράκης, Καλλ. Συντιχάκη, Αικ. Βαξεβάνη, Λαμπρινή Παγκάλου, Μαρία Γαρεφαλάκη, Μιλτ. Δαμιανάκης, Μαρία Χοχλιδάκη, Μαρία Κελαράκη, Νίκο Ντελής, Ν. Φουλές, Ν. Βασιλάκης, Ν. Διακοσταμάτης, Ν. Κουναλάκης, Ράνια Τζανή, Σοφ. Γαλανάκης, Σοφία Φραγκιαδάκη, Φωτ. Ανδρεάκη, Φωτ. Πετρίδη και Χρυσ. Καρύδα.

Πρέπει να γεμίσετε την πλατεία της Αγίας Αικατερίνης την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011 στις 9 το βράδυ.
Έχουμε πολλές εκπλήξεις αυτή την βραδιά. Δείτε το πρόγραμμα των φετινών ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2011.
Τελευταία ανανέωση ( 27.06.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >