close
Ώρα
25.04.24

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;






Κε Δήμαρχε ζητάμε την στήριξή σας, για τα νέα επιμορφωτικά τμήματά μας περιόδου 2011-2012.
07.06.11
dimos.jpg
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, έχει ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες του, προκειμένου να βρεί Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνεργασθεί, ώστε και στην ερχόμενη περίοδο 2011-2012, να προσφέρονται τα επιμορφωτικά τμήματα που λειτουργούμε εντελώς δωρεάν στους συμμετέχοντες σε αυτά.
Στείλαμε χθες το παρακάτω έγγραφο στον Δήμαρχο Ηρακλείου, στους Αντιδημάρχους και στους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και ταυτόχρονα ζητάμε πιεστικά να μας δεχθεί ο Δήμαρχος στο γραφείο του, για να του εκθέσουμε το θέμα και προφορικά, κάτι που ακόμη δεν έχουμε καταφέρει.....
Διαβάστε το έγγραφό μας.



Ηράκλειο     6-6-2011

Προς
Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κον Γιάννη Κουράκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1)Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κον Μιχ. Περυσινάκη
2)         #                  #          κον Ε. Σισσαμάκη
3)         #                  #          κα Δέσπ. Συγγελάκη
4)         #                  #          κον Νικ. Γιαλιτάκη
5)         #                  #          κον Γ. Αεράκη
6)Πολιτικό προϊστάμενο Πολιτιστικών και πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου κον Νίκο Ματζαπετάκη.
7)2η Δημ. Κοινότητα Πρόεδρο κον Γ. Τσίγκο.
8) Την Δημ. Παράταξη «ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» κον Μαν. Συντιχάκη
9)Την Δημ. Παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ανατροπή και Πορεία στο Μέλλον» κον Αναστ. Ηλιαδάκη.
10)Την Δημ. Παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ » κον Κων/νο Καμπιτάκη

Αγαπητέ κε Δήμαρχε, αγαπητοί φίλοι.

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, μέσα στους πρωταρχικούς στόχους που βάλαμε από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 1985 μέχρι και σήμερα, ήταν και είναι, η εξοικείωση των κατοίκων σε θέματα πολιτισμού αλλά και σε θέματα τρόπου διαβίωσης, τρόπου ζωής, ένα πολύ λεπτό και ευαίσθητο θέμα όπως αντιλαμβάνεστε.
Όλα αυτά τα 26 πολύ δύσκολα χρόνια της ζωής αυτού του Συλλόγου, αποδείξαμε εδώ στην Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης, ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα.  Άλλωστε και μόνο η λέξη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ενέχει την έννοια της ανάπτυξης, της κινητικότητας, της προόδου κι όχι της καθυστέρησης, της αδράνειας και της οπισθοδρόμησης. Μία έννοια που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δυνατότητα που προσφέρεται στους κατοίκους μιας τοπικής κοινωνίας, όχι μόνο  να αποκτήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής, αλλά και να καλλιεργήσουν, να διευρύνουν και να απολαύσουν γνώσεις και ικανότητες. Γνώσεις και ικανότητες στον καλλιτεχνικό,  εικαστικό, ιστορικό, κοινωνικό και γλωσσικό τομέα, και σε λίγο, με την κατασκευή και του αθλητικού πολύκεντρου και στον αθλητικό τομέα.

Εξάλλου η ιδέα για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Συλλόγου μας, γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη των ανθρώπων της Συνοικίας μας, να αλλάξουν τρόπο ζωής, να βελτιώσουν το πολιτιστικό-πνευματικό-κοινωνικό επίπεδό τους αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν μέχρι το 1985, και με μία μόνο λέξη μπορεί κανείς να το παρομοιάσει. Άθλιο.   
Μετά από μεγάλα χρονικά διαστήματα στέρησης των βασικών δυνατοτήτων που προκαλούσαν οι παραπάνω ιδιαιτερότητες που διέκριναν την περιοχή, συνειδητοποιήσαμε αμέσως την αξία της δια βίου εκπαίδευσης στην επιμόρφωση ενηλίκων αλλά και ανηλίκων της περιοχής μας.

Με τις παραπάνω σκέψεις προτείναμε στην τοπική κοινωνία, πρωτοπόρα, ποικίλα και πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα, που με τις δικές μας μικρές δυνάμεις και με πάρα πολλές δυσκολίες, εμείς ένας μικρός πολιτιστικός σύλλογος, ξεκινήσαμε αρχές του1986 να δημιουργούμε και να λειτουργούμε τα επιμορφωτικά τμήματά μας, συμμετέχοντας σε αυτά κάτοικοι όλων των ηλικιών χωρίς περιορισμό. Μάλιστα υπήρξαμε οι πρώτοι στην Πόλη, που τολμήσαμε ένα τόσο σπουδαίο εγχείρημα, το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η Ν.Ε.Λ.Ε. ακολούθησε 2 χρόνια μετά…..

Κατορθώσαμε με τις κινήσεις μας αυτές, κάτι πολύ όμορφο και σπουδαίο. Να γίνει ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας το σημείο αναφοράς όχι μόνο για τα αυτονόητα της προσφοράς ενός τόσο σημαντικού εκπαιδευτικού έργου, με την ευρύτερη έννοιά του, αλλά και σημείο αναφοράς για τα επιμορφωτικά προγράμματα που προσφέρουν μόρφωση, επιμόρφωση, γνώση, δημιουργία, χαρά και διασκέδαση.

Πρέπει και έμπρακτα αγαπητοί φίλοι να συνειδητοποιήσουμε, την αξία της δια βίου εκπαίδευσης και στην επιμόρφωση ενηλίκων αλλά και ανηλίκων, αφού δίνει την δυνατότητα στη τοπική κοινωνία μας, όχι μόνο  να αποκτήσει καλύτερες συνθήκες ζωής, αλλά και να καλλιεργήσει, να διευρύνει και να απολαύσει κανείς γνώσεις και ικανότητες, στον καλλιτεχνικό,  εικαστικό, ιστορικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό, γλωσσικό, ακόμη και στον επαγγελματικό τομέα. Η σταθερή επιλογή μας αυτή, δικαιώθηκε στην 26χρονη πορεία μας, αν και ελάχιστοι τοπικοί Φορείς, πιστεύουν στην τεράστια σημασία και στην αξία των προγραμμάτων αυτών. Ίσως να τα θεωρούν ένα είδος πολυτελείας, στις δύσκολες μέρες μας. Όμως πλανάται όποιος το πιστεύει αυτό, εκτός εάν συμβαίνει κάτι άλλο…..                            

Σημεία αναφοράς και η συνάντηση γειτόνων αλλά και μαθητών, που φοιτούσαν σε διαφορετικά σχολεία και δεν γνωριζόντουσαν μεταξύ των, των γονέων και των φίλων τους  έγινε τόπος συνάντησης και γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων και σκέψεων, την σύσφιξη των σχέσεών τους και κυρίως να καλύπτουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά-παραγωγικά και ωφέλημα.
Διαπιστώσαμε πολύ σύντομα, ότι χρόνο με τον χρόνο η συμμετοχή του κόσμου είχε μια αυξητική πορεία που μας εξέπληξε και μας εντυπωσίασε και το ενδιαφέρον του αυτό το έδειχνε με κάθε τρόπο και με ποικίλες θετικές αντιδράσεις.
Ήταν τόσο πολύ επιτυχημένη η επιλογή μας αυτή, που δημιουργήσαμε, με πάρα πολλές δυσκολίες και σκληρούς αγώνες, την κατάλληλη  κτιριακή υποδομή,  με χώρους μοναδικούς στην πόλη μας, όπου χαίρεται κανείς να είναι, ή εύχεται να βρεθεί, με δύο ιδιόκτητα κτίρια, (βλέπετε συνημμένα τις περιγραφές), τα οποία εκτόξευσαν στα ύψη την ποιότητα και την εύρυθμη λειτουργία των επιμορφωτικών τμημάτων μας.
Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι μόνο τις 3 τελευταίες σχολικές περιόδους (2008-2009, 2009-2010 και 2010-2011), λειτούργησαν στις παραπάνω κτιριακές εγκαταστάσεις μας, συνολικά 187 επιμορφωτικά τμήματα και παραδοσιακά εργαστήρια!!!!, (συμπεριλαμβάνονται εκείνα που λειτουργήσαμε αυτόνομα σαν Π.Σ. καθώς και εκείνα που λειτουργήσαμε με την συνεργασία και την στήριξη της Ν.Ε.Λ.Ε. και του Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. Ν. Ηρακλείου), τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 2.500 συμπολίτες μας (!!!), τόσο από την Συνοικία μας, όσο και από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης μας, με πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες (βλέπετε στα συνημμένα που ακολουθούν).
Πρωτοφανές Πανελλαδικά για ένα καθαρά εθελοντικό ερασιτεχνικό σωματείο, να σηκώνει αυτό το τεράστιο βάρος, χωρίς τακτικούς οικονομικούς πόρους, έσοδα ή τακτικές επιχορηγήσεις, χωρίς να ερωτηθούμε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια, πως καλύπτουμε τα τεράστια έξοδα ανέγερσης των δύο ιδιόκτητων κτιρίων μας, τα μεγάλα λειτουργικά έξοδα (όπως καθαριότητα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θέρμανση-ψύξη, την προμήθεια και συντήρηση του εξοπλισμού, την συντήρηση των κτιρίων μας, τις βλάβες τις ζημιές και τα λοιπά λειτουργικά έξοδα των κτιρίων μας και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεών μας) και δεν σας κρύβουμε το παράπονό μας.
Εξαίρεση αποτελεί η μερική επιχορήγηση από τον Δήμο μας μέσω του 2ου Δημ. Διαμ/τος τα δύο τελευταία χρόνια, αναγνωρίζοντας επιτέλους και στηρίζοντας το έργο που επιτελείται εδώ στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης, όλα αυτά τα χρόνια.
Η στήριξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τα επιμορφωτικά τμήματα που λειτούργησαν τελευταία χρόνια στις κτιριακές εγκαταστάσεις μας, να προσφέρονται εντελώς δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες μικρούς και μεγάλους.
Εμείς είχαμε προβλέψει έγκαιρα, με το από 27-5-2010 έγγραφό μας, ότι με την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων την 31-12-2010, άρα και των Ν.Ε.Λ.Ε., ο αριθμός των συμμετεχόντων στα επιμορφωτικά τμήματά μας της περιόδου 2010-2011, θα παρουσίαζε  κατακόρυφη αύξηση. Γιαυτό και ζητήσαμε πέρσι αυξημένη επιχορήγηση για τη περίοδο 2010-2011, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις πολλαπλάσιες υποχρεώσεις των δεκάδων επιμορφωτικών τμημάτων και  παραδοσιακών εργαστηρίων αλλά και στην υπέρογκη συμμετοχή συνδημοτών μας, αφού σίγουρα θα ξεφεύγαμε από τα γεωγραφικά όρια του 2ου Δημ. Διαμ/τος και θα καλύπταμε πλέον ολόκληρη την πόλη μας, αφού κανείς Φορέας δεν υπήρχε για να στηρίξει δεκάδες επιμορφωτικά τμήματα και χιλιάδες συμμετεχόντων σε αυτά.  Πράγματι δικαιωθήκαμε στις προβλέψεις μας, γιαυτό και φέτος φτάσαμε τις 1.100 αιτήσεις σε χρονικό διάστημα μόλις μιας εβδομάδας!!! (όσο δηλ. διήρκεσαν οι εγγραφές!!!) και αυτό σκοπίμως, επειδή γνωρίζαμε τι μας περίμενε, εάν η περίοδος των εγγραφών ήταν περισσότερες μέρες, σίγουρα οι συμμετοχές θα ξεπερνούσαν τις 5.000, αφού τα τηλέφωνα και τα mail που λάβαμε ήταν πραγματικά χιλιάδες. Μάλιστα για δύο ημέρες είχε καταρρεύσει η ιστοσελίδα μας!!!!!  Σας διαβεβαιώνουμε και θέλουμε να μας πιστέψετε, ακόμη και σήμερα λαμβάνουμε τηλέφωνα ενδιαφερομένων να συμμετέχουν σε αυτά. Θα σας αναφέρουμε μόνο, ότι η ιστοσελίδα μας μέσα σε ένα μήνα (στοιχεία πήραμε από το google analytics) ξεπέρασε τις 85.000 επισκέψεις!!!! Τροποποιήσαμε για τον λόγο αυτό τα προγράμματά μας, και μειώσαμε τις ώρες διδασκαλίας και εκπαίδευσης, προκειμένου να αυξήσουμε τα τμήματα και να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότεροι συμμετέχοντες αφού η επιχορήγηση των τμημάτων της περιόδου 2010-2011, όχι μόνο δεν ήταν μεγαλύτερη της προηγούμενης χρονιάς, λόγω και της αναμενόμενης αύξησης των συμμετοχών, αλλά μικρότερης κατά 3.000 € (15.000€ επιχορηγηθήκαμε  την περίοδο 2009-2010 και 12.000€  την περίοδο 2010-2011).
Μετά τις εξελίξεις αυτές, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δεχθούμε φέτος και για πρώτη φορά στα 26 χρόνια λειτουργίας των επιμορφωτικών τμημάτων μας, το σύνολο των χιλιάδων ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας, που τόσο πολύ επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τα επιμορφωτικά τμήματά μας αυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις, πολλά παράπονα και γκρίνιες. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι την περασμένη περίοδο λειτουργήσαμε 67 τμήματα με 1.500 συμμετοχές, χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού βέβαια είχαμε την στήριξη της Ν.Ε.Λ.Ε. και παράλληλα του Δήμου Ηρακλείου.
Πιστέψτε μας δεν είναι καθόλου εύκολο να λειτουργήσουν τα τμήματα αυτά. Δεν είναι τυχαίο που δεν δραστηριοποιούνται  με το αντικείμενο αυτό, άλλοι Φορείς στην Πόλη μας, (Δήμος και Περιφέρεια), αφού ο Φορέας που θα αναλάβει να οργανώσει και να λειτουργήσει ποιοτικά επιμορφωτικά τμήματα, θα πρέπει:1)Να διαθέτει κατάλληλη σύγχρονη κτιριακή υποδομή με σύγχρονο εξοπλισμό, που να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας κάθε θεματικής ενότητας χωριστά και σε μόνιμη βάση. 2)Μεγάλη δυνατότητα  και ευελιξία επιλογής σε θεματολογία, με αντίστοιχους χώρους και υποδομή, 3)Άριστη οργάνωση και προγραμματισμό λειτουργίας των τμημάτων αυτών. Όπως βλέπετε και στα συνημμένα μας, την τρέχουσα περίοδο 2010-2011, ξεκινούν τα τμήματά μας την λειτουργία τους από τις 8.30 το πρωί και ολοκληρώνονται τις 10.30 το βράδυ (!!!!) και αυτό σε καθημερινή βάση,  4)Να διαθέτει πολύχρονη εμπειρία και κυρίως αγάπη και πίστη σαυτό που κάνει,   5)Να διαθέτει μια οργανωμένη υπηρεσία, με γραφεία κ.λ.π. υποδομή, στελεχωμένη με τουλάχιστο  με 5-6 υπαλλήλους, προκειμένου να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις που έχουν τα τμήματα αυτά, με χιλιάδες ενδιαφερομένων που θα επισκέπτονται τα γραφεία καθημερινά για ενημέρωση και υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος, αλλά και να δίνουν πληροφορίες τηλεφωνικώς,                      6)Να προσλαμβάνει κατάλληλους και έμπειρους επιμορφωτές και  7)Να τηρείται οργανωμένο λογιστήριο-διαχείριση
Τα τελευταία δύο χρόνια, δεν…..αρκούσαν τα δύο ιδιόκτητα κτίριά μας, λόγω της τεράστιας συμμετοχής συμπολιτών μας και ζητήσαμε από την Ενορία μας και μας παραχώρησε την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων!!!  Ναι, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης, λειτουργήσαμε και συνεχίζουμε και σήμερα να λειτουργούμε παράλληλα, τρία συνολικά κτίρια, δηλαδή συνολικά 12 αίθουσες σε εβδομαδιαία βάση, πρωτοφανές για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, αν όχι και Πανελλήνια !!!
Όλα τα παραπάνω που σας περιγράφουμε, έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθημερινές βάρδιες από το 9Μελες Δ.Σ. του Συλλόγου μας, από τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 το βράδυ, ώστε το Δ.Σ. να προλαβαίνει και να επιλύει εν τη γενέσει του και πριν επεκταθούν τα καθημερινά μικροπροβλήματα που εκ των πραγμάτων παρουσιάζονται. Και όλα αυτά, χωρίς να απολαμβάνει καμιάς υλικής ή άλλης αμοιβής και χωρίς να ζητήσει ποτέ ανταλλάγματα, ή αξιώματα.
Πως λοιπόν να μην είναι δικαιολογημένη η χαρά και η ικανοποίησή μας αυτή; Αθόρυβα, διακριτικά, με χαμηλούς τόνους, χωρίς τυμπανοκρουσίες και άσκοπες δημόσιες εμφανίσεις και προσωπική προβολή, με κλειστά τα αυτιά μας στις διάφορες σειρήνες, καταφέραμε εμείς οι ερασιτέχνες του γνήσιου παραγωγικού, δημιουργικού και προπαντός του αποτελεσματικού εθελοντισμού, με επαγγελματική όμως συνείδηση και συμπεριφορές, να ανεβάσουμε την Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης και τον ομώνυμο Πολιτιστικό Σύλλογό μας, στο σημερινό σημείο που βρίσκεται, δυστυχώς χωρίς να τυγχάνουμε της ανάλογης στήριξης και ενθάρρυνσης.
Μια πραγματικά τιτάνια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη 26 συνεχή χρόνια, με πολλές ώρες ενασχόλησης καθημερινά, με τεράστιο φόρτο δουλειάς και με πολλές ευθύνες, αφού εμείς εδώ, όπως γνωρίζετε, ασχολούμαστε από την αντικατάσταση μιας καμένης λάμπας στον στύλο ενός δρόμου, μέχρι τα μεγάλα έργα υποδομής αυτής της περιοχής, τις μεγάλες καλοκαιρινές εκδηλώσεις μας τα γνωστά ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ, και πλήθος άλλων εκδηλώσεων σε ολόκληρη την διάρκεια του έτους. (Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας www.psaa.gr). Πανέμορφη όμως  προσπάθειά  και μοναδική. Ένα τεράστιο ουσιαστικό και πραγματικό έργο, που σίγουρα στο μέλλον, κάποιοι άλλοι το αποτιμήσουν και το αξιολογήσουν ανάλογα, ώστε να το συνεχίσουν και γιατί όχι, ακόμη και να το βελτιώσουν και να το αναπτύξουν ακόμη περισσότερο, γιατί πιστέψτε μας, αξίζει.
Εκατοντάδες τμήματα και χιλιάδες άτομα πέρασαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης από το 1985 μέχρι σήμερα και έχουν ωφελήθηκαν από αυτά, αφού δημιούργησαν, εκφράστηκαν, επιμορφώθηκαν, ξεδίπλωσαν πτυχές και αξίες του εαυτούς τους άγνωστες μέχρι τότε, και αρκετοί αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά, είτε βρίσκοντας εργασία, είτε δημιουργώντας τα δικά τους επαγγελματικά στέκια, είτε ξεπέρασαν ακόμη και οικογενειακά ή προσωπικά πολύ σοβαρά προβλήματα. Εκτός όμως από τα προαναφερόμενα οφέλη, τα παραδοσιακά εργαστήριά μας στηρίζουν την παράδοση, τα ήθη κι έθιμα του τόπου μας, τον πολιτισμό μας.
Θα πρέπει δε να γνωρίζετε ότι τα οφέλη των δράσεών μας αυτών, ακολουθούν τους συμμετέχοντες σε όλη την ζωή τους και δεν είναι δράσεις της μίας ή δύο ωρών ικανοποίησης, με τα διάφορα «καλλιτεχνικά» σχήματα που επισκέπτονται περιοδικά την πόλη μας, που μετά από λίγες μέρες δεν θυμούνται τίποτε και το σπουδαιότερο δεν τους μένει τίποτε στο μυαλό, στην ψυχή και στην καρδιά τους. Πολλές φορές, μια τέτοια δράση-εκδήλωση, λεγόμενες και «αρπαχτές», στοιχίζει, όσο στοιχίζει μία ολόκληρη περίοδος λειτουργίας των επιμορφωτικών τμημάτων μας, συνολικής διάρκειας 6-8 μηνών!!!!!!.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που κατατάσσουν τις δράσεις μας αυτές στην κατηγορία ενός  Λαϊκού Πανεπιστήμιου. Μην βιαστείτε όμως να μας βάλετε ταμπέλες και σίγουρα δεν πηδήξαμε κανένα καλάμι. Απλά έτσι αποκαλούνται οι δράσεις αυτές στην Ευρώπη και στον Κόσμο ολόκληρο από τις αρχές του 1900!!!. Εμείς καταλάβαμε αργά τα οφέλη που προσφέρουν τα προγράμματα αυτά. Αλλά έτσι δεν συμβαίνει συνήθως στην Χώρα μας;.
Όλα τα παραπάνω, σίγουρα γνωστά σε σας, τα αναφέραμε για να αναδείξουμε την σημασία και την αξία των δράσεων αυτών και δεν είναι τυχαίο που τις στηρίζουμε τόσα χρόνια με πείσμα, πίστη και τόση θέρμη.
Προβληματιζόμαστε από τώρα για την ερχόμενη χρονική περίοδο 2011-2012 τι πρόκειται να συμβεί, εφόσον δεν προετοιμαστούμε από τώρα και δεν τύχουμε και της δικής σας μεγάλης στήριξης.  Γι αυτό και προτείνουμε τα παρακάτω, με στόχο να συνεχίσουν οι δράσεις αυτές να προσφέρονται δωρεάν στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες εποχές που περνάμε:  
1)Να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου  και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, αναλαμβάνοντας:                                         α)Ο Δήμος και οι Οικονομικές Υπηρεσίες του την διαχείριση των πάσης φύσης εξόδων που θα προκύπτουν από την λειτουργία των επιμορφωτικών τμημάτων  και την συντήρηση των κτιρίων και του εξοπλισμού και                                                                                                                                                  β)Ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας να αναλάβει:1)Να παραχωρήσει δωρεάν την χρήση και των δύο ιδιόκτητων κτιρίων του μετά του εξοπλισμού των, 2)Την οργάνωση και την απρόσκοπτη λειτουργία των επιμορφωτικών τμημάτων και παραδοσιακών εργαστηρίων, 3)Την διοικητική-γραμματειακή υποστήριξη, 4)Την καθημερινή παρουσία και παρακολούθηση της άψογης λειτουργίας των και την επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν, όλες τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών.                                                                                              
2)Εφόσον δεν γίνει δεκτή η παραπάνω πρότασή μας προτείνουμε, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα ληφθεί, για την επιχορήγηση της νέας περιόδου 2011-2012, να αναφέρει ότι ο Δήμος είναι συνδιοργανωτής των παραπάνω δράσεων με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και όλα τα τιμολόγια ή δελτία παροχής υπηρεσιών των λειτουργικών εξόδων των επιμορφωτικών τμημάτων, να τα συγκεντρώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης (θα εκδίδονται στο όνομα του Δήμου Ηρακλείου) και θα τα αποδίδει για να εξοφλούνται από τις οικονομικές υπηρεσίες του.
3)Εφόσον ούτε και αυτό γίνει δεκτό, να επιχορηγηθούμε από τον Δήμο μας και το αργότερο μέχρι τέλος Ιουνίου 2011 (ώστε να να υπάρχει ο χρόνος για να ξεκινήσουν την λειτουργία τους τον ερχόμενο Σεπτέμβρη με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου),
τουλάχιστο με το ποσό των 40.000€, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στη φετινή μαζική συμμετοχή, που αναμένεται να ξεπεράσει και φέτος κάθε προηγούμενο.  Εμείς θα αναλάβουμε να καταθέσουμε ενώπιον του Σώματος με την λήξη των προγραμμάτων αυτών, αναλυτικό οικονομικό και διοικητικό απολογισμό με όλα τα σχετικά νόμιμα παραστατικά. Για τον λόγο αυτό σας επισυνάπτουμε σχετικό ενημερωτικό πίνακα, από τον οποίο αποδεικνύεται το κόστος, των επιμορφωτικών τμημάτων της περιόδου 2011-2012.    


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.                                                                                                                                                                                                                                                          Εάν τα προγράμματα αυτά τα υλοποιούσε ο Δήμος, είναι βέβαιο ότι το κόστος θα ήταν τουλάχιστο 4πλάσιο, αφού θα πρέπει να ενοικιάσει κατάλληλο κτίριο (που δεν διαθέτει σήμερα), τουλάχιστο με 17 αίθουσες (συμπεριλαμβάνεται εκτός των αιθουσών διδασκαλίας και η αίθουσα αναμονής, γραφεία υπαλλήλων, αποθηκευτικοί χώρου κ.λ.π.), να ιδρυθεί υπηρεσία τουλάχιστο 5-6 υπαλλήλων με ωράρια εργασίας από τις 8π.μ.-11μ.μ., με ανεξάρτητο λογιστήριο κ.λ.π.
Ήδη έχουν ξεκινήσει μεγάλες πιέσεις από δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι ζητούν τα επιμορφωτικά τμήματά μας να λειτουργούν στο εξής με επιδότηση δική τους. Βέβαια αυτό δεν το δέχθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας (με  ομόφωνη απόφασή του στις 3-3-2011), επειδή από επιβεβαιωμένους υπολογισμούς μας, το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων σε αυτά, όχι μόνο σήμερα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, είναι μισθωτοί, εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές, Α.Μ.Ε.Α. και μαθητές. Εμείς δεν ξεφεύγουμε από τον αρχικό στόχο μας, δηλ. να θέλουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης να απευθύνεται κυρίως στις παραπάνω κατηγορίες συμπολιτών μας, αφού κυρίως σε αυτούς απευθυνόμαστε και εργαζόμαστε, όλα αυτά τα 26 χρόνια ύπαρξής μας.
Με την ευκαιρία αυτή να σας ενημερώσουμε, ότι υπάρχει από πέρσι ενδιαφέρον από ψυχιατρικά νοσηλευτικά ιδρύματα (ιδιωτικά και δημόσια) αλλά και από την θεραπευτική Κοινότητα «ΑΡΙΑΔΝΗ» του ΚΕ.ΘΕ.Α. για συνεργασία, την οποία και έχουμε αποδεχθεί, αφού συμβάλλουμε κι εμείς στην κοινωνική επανένταξη συνανθρώπων μας αυτών, με τον καλλίτερο τρόπο.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι και με την στήριξή σας, θα δώσετε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σε χιλιάδες συμπολίτες μας, εφόσον και φέτος λειτουργήσουν δωρεάν όλα τα επιμορφωτικά τμήματά μας. Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, με δημιουργικό, ωφέλιμο και  παραγωγικό τρόπο, ένας κρίσιμος αλλά παρεξηγημένος τομέας της σύγχρονης κοινωνίας, αποδείχθηκε τελικά η απόλυτη χρησιμότητα και αναγκαιότητά του, μέσω των δραστηριοτήτων μας αυτών, αποτρέποντας τους συνδημότες μας να συχνάζουν σε στέκια, όπου παραμονεύει η αλητεία, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά αλλά προπαντός να αντιπαραταχθούν  στην αδιαφορία για τον συνάνθρωπο, στον ωχαδελφισμό, στον ατομικισμό, στην ιδιοτέλεια και άλλα άσχημα, καταστροφικά και ολέθρια φαινόμενα αλλά και συμπεριφορές, που μαστίζουν ιδιαίτερα σήμερα την κοινωνία μας.  
Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερη ενημέρωσή σας και συνεργασία, αλλά και να σας ξεναγήσουμε στους χώρους μας, για όσες και όσους από εσάς, δεν τους έχετε επισκεφθεί..

Με σεβασμό και εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας


Μηνάς Γρ. Μαυροειδής      Μαν. Καταντωνάκης

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ
1-Προγραμματισμός (masterplan) επιμορφωτικών τμημάτων ερχόμενης περιόδου 2011-2012
2-Επιμορφωτικά τμήματα που λειτουργούν σήμερα δηλ. της περιόδου 2010-2011
3- Επιμορφωτικά τμήματα που λειτούργησαν την περίοδο 2009-2010
4- Επιμορφωτικά τμήματα που λειτούργησαν την περίοδο 2008-2009
5-Συγκεντρωτικός προϋπολογισμός επιμορφωτικών τμημάτων ερχόμενης περιόδου 2011-2012
6-Περιγραφή δυνατοτήτων του ιδιόκτητου κτιρίου που στεγάζει το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ (ΚΕ.ΔΗ.ΑΠ.)
7- Περιγραφή δυνατοτήτων του ιδιόκτητου κτιρίου που στεγάζει το ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
(ΣΥΝ.ΚΕ)
8-Σύσταση Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μας
9-Ιστορική αναδρομή του Συλλόγου 1985-2011
10-Φωτογραφία ΚΕ.ΔΗ.ΑΠ.
11-Φωτογραφία ΣΥΝ.ΚΕ.


Τελευταία ανανέωση ( 10.06.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >