close
Ώρα
13.07.24

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Επιτέλους ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής το Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης
01.11.22
a8litiko_polykentro.jpg

Ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας της Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας ζητά επιτακτικά από τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια, την αξιοποίηση ενός οικοπεδικού χώρου έκτασης 5.200μ2, επί της οδού Εμμ. Ξάνθου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο που τόσο ανάγκη το έχει η περιοχή. Ένας πανέμορφος χώρος, ο οποίος θα αποτελέσει πνεύμονα Αθλητισμού, Πολιτισμού και άλλων Κοινωνικών δραστηριοτήτων. 

Η πορεία όμως αυτού του έργου, υπήρξε δύσκολη και κακοτράχαλη, αφού πέρασε από 5 δημοτικές περιόδους, με πάρα πολλά εμπόδια, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και συνεχείς αναβολές υποβαθμίσεις και ακυρώσεις.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας κατάφερε με υπομονή και επιμονή να το φτάσει στη σημερινή ημέρα,αφού ξεκινούν επιτέλους οι εργασίες κατασκευής.

Την Δευτέρα 31/10/2022 το πρωΐ, ο Δήμαρχός μας κος Βασίλειος Λαμπρινός, υπέγραψε με τον Ανάδοχο την σύμβαση έναρξης κατασκευής αυτού του μεγάλου έργου, γιαυτό και ολόκληρη η Συνοικία Αγίας Αικατερίνης χαίρεται και πανηγυρίζει, που ένας ακόμη μεγάλος στόχος επετεύχθη και το μεγάλο στοίχημα που είχε βάλει κερδήθηκε. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κος Μηνάς Μαυροειδής, προσκλήθηκε από τον Δήμαρχό μας και παραβρέθηκε τιμητικά κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου με τον εργολάβο.

Στο συγκεκριμένο αυτό χώρο προβλέπεται να γίνουν στην ολοκληρωμένη του μορφή (Α΄ και Β΄ φάση) τα παρακάτω:

*Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5 Χ 5 (calcetto)με συνθετικό χλοοτάπητα, 

*Ένα γήπεδο μπάσκετ 

*Ενα γήπεδο βόλεϊ,

*Μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ασκήσεις γυμναστικής και άλλες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. 

*Αναψυκτήριο, 

*Αποδυτήρια, και Τουαλέτες ανδρών-γυναικών και ΑΜΕΑ. 

*Παιδική χαρά 

*Κερκίδες 300 καθήμενων,

*Ικανός χώρος στάθμευσης τροχοφόρων, *Περίφραξη για την προστασία και έλεγχο του χώρου και *Σύγχρονος κατάλληλος ηλεκτροφωτισμός.

Το αθλητικό-πολιτιστικό πολύκεντρο Αγίας Αικατερίνης με την ολοκλήρωση του, θα είναι το στολίδι της περιοχής. Ενας σύγχρονος χώρος υγιούς ενασχόλησης όλων των ηλικιών με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που θα χαίρεται κανείς να τον επισκέπτεται.

Με την ευκαιρία αυτή το Δ.Σ. επιθυμεί να εκφράσει τις πιο θερμές ευχαριστίες του:

*Στον συμπολίτη μας Υφυπουργό Αθλητισμού κον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος το 2020 έκανε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου και  συμπεριέλαβε στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ την χρηματοδότηση του έργου (Α΄ φάση).  

*Τον Βουλευτή Ν. Ηρακλείου κον Ν. Ηγουμενίδη ο οποίος στήριξε το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, και συνέβαλε καταλυτικά ώστε να δεχθεί η πρώην Υπουργός Εργασίας, κα ΕφηΑχτσιόγλου, καθώς επίσης και η τ. Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Μαρία Καραμισίνη με αποφάσεις τους, να παραχωρήσουν στον Δήμο μας οικόπεδο 5.200μ2 ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ, και να ικανοποιηθεί το πάγιο και πολύχρονο αίτημά μας.

*Τον Δήμαρχό μας κον Βασίλειο Λαμπρινό που τήρησε  την υπόσχεση που μας έδωσε αμέσως μετά την κατάθεση του αιτήματός μας, και σήμερα υλοποιείται το έργο αυτό.

*Τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβ. κονΓρ. Πασπάτη, τις δημοτικές παρατάξεις που συνθέτουν το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου και ιδιαίτερα την παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που στις 22/4/2019 εισηγήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ το έργο αυτό.

*Τον Αντιδήμαρχο κον Ι. Αναστασάκη ο οποίος στήριξε εξαρχής και δυναμικά το αίτημά μας, ξεπέρασε τα δύσκολα εμπόδια που υπήρχαν, ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα τεχνικών έργων του 2019 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τον σχετικό τεχνικό φάκελο και τον υπέβαλε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για χρηματοδότηση. 

*Την αντιδήμαρχο κα Στέλλα Αρχοντάκη που συνέταξε,  ξεμπλόκαρε και ολοκλήρωσε το χρησιδάνειο, με το οποίο παραχωρήθηκε στον Δήμο μας το οικόπεδο αυτό για 99 χρόνια και τον αντιδήμαρχο Κ. Βαρδαβά για την δική του στήριξη.

*Τέλος ευχαριστούμε και τους μηχανικούς της Τ.Υ. του Δήμου μας κους Γ. Φουρναράκη, Γιάννη Σπυριδάκη, και τις κες Ευαγγελία Παπαδομαρκάκη και Ελένη Σφακιανάκη που συνέβαλαν στην σύνταξη και ολοκλήρωση των μελετών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 

 

a8litiko_polykentro.jpg

Τελευταία ανανέωση ( 01.11.22 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >