close
Ώρα
28.05.22

Συνοδοιπόρος αρ.φ. 101

Ποιος είναι online

Έχουμε 9 επισκέπτες online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


picture2.png

 

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικου Συλλογου της Αγίας Αικατερίνης!
Εδώ μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα την περιοχή μας
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα τελευταία νέα και δραστηριότητες της Συνοικίας μας
Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε τους φορείς και τους επαγγελματίες της Συνοικίας μας
Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε και να συζητήσετε στο φόρουμ οποιοδήποτε θέμα
Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την τελευταία έκδοση της εφημερίδας μας
Εδώ μπορείτε να παίξετε παιχνίδια από μια μεγάλη συλλογή, που ανανεώνεται συνεχώς
. Για οποιαδήποτε απορία, ιδέα ή σχόλιο, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Επιτέλους δημοπρατήθηκε το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης.!!!!!
03.01.22
a8litiko_polykentro.jpg

Τα τελευταία χρόνια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας ζητά επιτακτικά την αξιοποίηση ενός οικοπεδικού χώρου έκτασης 5.200μ2, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο. Ένας πανέμορφος χώρος, ο οποίος θα αποτελέσει πνεύμονα Αθλητισμού, Πολιτισμού και άλλων Κοινωνικών δραστηριοτήτων για την περιοχή, λόγω παντελούς έλλειψης χώρων παρόμοιων δραστηριοτήτων. 


Μετά από πολυετείς προσπάθειες του Συλλόγου, να δημιουργήσει σύγχρονες αθλητικές-πολιτιστικές δομές στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης, η τ. Υπουργός Εργασίας, κ.,α Εφη Αχτσιόγλου, με την με αριθ. πρωτ.: 27727/1566/13-11-2017 απόφασή της, καθώς επίσης και η τ. Πρόεδρος του ΟΑΕΔ κα Μαρία Καραμεσίνη, με την με αριθ. 1467/35/30-05-2017 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ., έκαναν δεκτό το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης και παραχώρησαν στον Δήμο μας με την μορφή χρησιδανείου και για 99 χρόνια, το οικοπέδου αυτό των 5.200μ2, που βρίσκεται στην οδό Εμμ. Ξάνθου, τις οποίες για μια φορά ακόμη ευχαριστούμε. 

Αφού η Δημοτική Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας συνεδρίασε, ομόφωνα ενέκρινε τα τεύχη και όρους διακήρυξης του έργου «Αθλητικό κέντρο Αγίας Αικατερίνης (Τμήμα Α΄) »,  του Δήμου Ηρακλείου και καθορισμός  της Επιτροπής διαγωνισμού  του έργου.Ετσι άνοιξε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου που πραγματοποιήθηκε στις 16/2/2022.

Το μεγάλο στοίχημα που είχε βάλει ο Σύλλογος και οι κάτοικοι της περιοχής κερδήθηκε! Ξεκινά επιτέλους  το αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο Αγίας Αικατερίνης, η πορεία του οποίου μέχρι σήμερα ήταν δύσκολη και κακοτράχαλη, αφού πέρασε από 6 διαφορετικές δημοτικές περιόδους, με πάρα πολλά εμπόδια, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και συνεχείς αναβολές και ακυρώσεις, μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Ο επιμένων όμως νικά.

Προβλέπεται στο χώρο αυτό να γίνουν: *Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5 Χ 5 (calcetto) με συνθετικό χλοοτάπητα, *Ένα γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, *Μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ασκήσεις γυμναστικής και άλλες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. *Αναψυκτήριο, *Αποδυτήρια, και Τουαλέτες ανδρών-γυναικών και ΑΜΕΑ. *Κερκίδες 500 καθήμενων, *Ικανός χώρος στάθμευσης τροχοφόρων, *Περίφραξη για την προστασία του χώρου και *Σύγχρονος κατάλληλος ηλεκτροφωτισμός.

Το αθλητικό-πολιτιστικό πολύκεντρο Αγίας Αικατερίνης με την ολοκλήρωσή του θα είναι το στολίδι της περιοχής. Ενας σύγχρονος χώρος υγιούς ενασχόλησης όλων των ηλικιών με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που θα χαίρεται κανείς να τον επισκέπτεται.

Με την ευκαιρία αυτή να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον Δήμαρχό μας κον Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος τήρησε την υπόσχεση που μας έδωσε, όλες τις δημοτικές παρατάξεις που αποτελούν το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου που στήριξαν και την προσπάθειά μας αυτή.       

Τον Αντιδήμαρχο κον Ι. Αναστασάκη ο οποίος ξεπέρασε τα εμπόδια που υπήρχαν  και σήμερα δημοπρατεί το μεγάλο αυτό έργο. Επίσης την Αντιδήμαρχο κα Στέλλα Αρχοντάκη, η οποία ξεμπλόκαρε τις όποιες διαδικασίες προκριμένου να υπογραφεί το χρησιδάνειο αλλά και τους μηχανικούς της Τ.Υ. του Δήμου μας.

     Τέλος το Δ.Σ. εύχεται στα Τακτικά και Επίτιμα Μέλη του Συλλόγου μας, στους κατοίκους της περιοχής και στους πολυπληθείς φίλους και φίλες του Συλλόγου, καλή χρονιά, χρόνια πολλά, χρόνια παραγωγικά, δημιουργικά και ευλογημένα. 

a8litiko_polykentro.jpg

Τελευταία ανανέωση ( 11.03.22 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >