close
Ώρα
29.03.24

Ποιος είναι online

Έχουμε 1 επισκέπτη online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;






Δεν θα παραταθούν οι ώρες διδασκαλίας των επιμορφωτικών τμημάτων μας.
04.03.11
synedriako.jpg
Δεχόμαστε τις τελευταίες μέρες πιέσεις από τους συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά τμήματά μας, προκειμένου να παρατείνουμε την διάρκεια των ωρών διδασκαλίας, πέρα των 30 ωρών που είχαμε εξαρχής ορίσει, έστω κι αν πληρώνουν οι ίδιοι τον δάσκαλό τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 3-3-2011, μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζήτησε, ομόφωνα αποφάσισε να μην παρατείνει την διάρκεια των ωρών διδασκαλίας πέρα των 30 ωρών διδασκαλίας, (στην πραγματικότητα είναι τουλάχιστο 37,5 ώρες, αφού η διδασκαλία είναι 60΄ κι όχι 45΄ όπως συνηθίζεται) για τους παρακάτω λόγους που οφείλουμε να εξηγήσουμε προς άρση κάθε παρεξήγησης:

1)Γνωρίζουν οι συμμετέχοντες εξαρχής, ότι το φετινό  πρόγραμμα 2010-2011 των επιμορφωτικών τμημάτων μας, προσφέρεται δωρεάν, αφού τελικά τύχαμε έστω αυτής της ισχνής οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου μας.

2)Στην περίπτωση λοιπόν που εμείς δώσουμε παράταση στα τμήματά μας, θα πρέπει να καταβάλλουν οι συμμετέχοντες ένα ποσό τουλάχιστο 20-25 € μηνιαίως. Μπαίνει εδώ το ερώτημα. Μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες να το πληρώνουν ή θα έχουμε πολλές αποχωρήσεις; Είναι σωστό αυτό να γίνει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή;

3)Γνωρίζουν άραγε οι συμμετέχοντες, ότι φέτος κατεβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να συμμετέχουν στα τμήματά μας όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας, από εκείνους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, έστω κι αν ο Σύλλογός μας καλύψει με δικές του δαπάνες ένα μέρος του συνολικού κόστους;

4)Οι 30 πραγματικές ώρες ολοκληρώνονται τέλος Απρίλη με αρχές Μαίου, αν εξαιρέσει κανείς τα τμήματα υπολογιστών που τελειώνουν στα μέσα Μαρτίου και της μαγειρικής προς το τέλος του Μάρτη με αρχές Απρίλη.

5)Δυστυχώς είμαστε ο μοναδικός Φορέας της Πόλης μας, που υλοποιεί τόσα πολλά και ποιοτικά προγράμματα επί 25 συνεχή χρόνια, με συνέπεια, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, άριστους επιλεγμένους επιμορφωτές, σε σύγχρονες ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις. Αποτέλεσμα βεβαίως αυτής της αύξησης του αριθμού των τμημάτων, ώστε να συμμετέχουν περισσότεροι, ήταν να μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας. Γιαυτό υλοποιούνται φέτος 50 επιμορφωτικά τμήματα αντί των 22 που είχαμε καταρχήν υπολογίσει, ώστε να φανούμε συνεπείς (όσο μπορούσαμε), απέναντι στις περίπου 3.000 περίπου συμπολίτες μας που έδειξαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν είτε με αίτησή τους είτε τηλεφωνικά.  Επίσης να φανούμε συνεπείς απέναντι στους επιμορφωτές μας και στις άλλες υποχρεώσεις μας που καθημερινά μας κυνηγούν όπως ζημιές, βλάβες, συντήρηση μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ΔΕΗ, ΟΤΕ, καθαριότητα κτιρίων κ.α. έξοδα. Γιαυτό και φέτος δεχόμαστε, σε καθαρή εθελοντική μορφή, οποιαδήποτε οικονομική στήριξη, από τους πιστούς καλούς φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα, ενώ αν θυμάστε πέρσι, δεν ζητήσαμε κάτι τέτοιο και τα καταφέραμε μια χαρά, αφού είχαμε και την στήριξη της Ν.Ε.Λ.Ε., με την λειτουργία συνολικά 67 τμημάτων!!!. Το ότι θα εκταμιεύσουμε φέτος από το ταμείο μας αρκετά χρήματα δεν μας νοιάζει, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι το σωστό, στηρίζουμε τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη κι έθιμά μας, γιατί βρε αδελφέ, μας αρέσει αυτό που κάνουμε, έστω κι αν εργαζόμαστε εθελοντικά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Η αμοιβή μας; Μα ποια άλλη από το να βλέπουμε τον κόσμο να χαμογελά. Αυτό και μόνο αυτό.

 

6) Θα χάσουμε την αξιοπιστία και την σοβαρότητά μας απέναντι στους χιλιάδες φίλους και συμπαραστάτες μας, αλλά και σε εκείνους που μας στηρίζουν οικονομικά, με το να λέμε άλλα κι άλλα να κάνουμε. Εάν είχαμε ξεκινήσει τα τμήματα επί πληρωμή, βεβαίως δεν θα είχαμε σήμερα πρόβλημα. Ομως δωρεάν τα ξεκινήσαμε, δωρεάν θα τα τελειώσουμε. Πιστεύουμε να μας καταλάβετε και να μας δικαιολογήσετε.
Ελπίζουμε ότι οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα στηρίξουν επιτέλους την δύσκολη αυτή προσπάθειά μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ένα € που διαθέτουν στα προγράμματά μας αυτά, επιστρέφει στον κόσμο δεκαπλάσιο και αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου υπερβολή.

 

 

6)Πρέπει και έμπρακτα να συνειδητοποιήσουν κι εκείνοi που κατέχουν τα μεγάλα αξιώματα,  την αξία της δια βίου εκπαίδευσης στην επιμόρφωση ενηλίκων αλλά και ανηλίκων, αφού δίνει την δυνατότητα στη τοπική κοινωνία μας, όχι μόνο  να αποκτήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής, αλλά και να καλλιεργήσουν, να διευρύνουν και να απολαύσουν γνώσεις και ικανότητες, στον καλλιτεχνικό,  εικαστικό, ιστορικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό, γλωσσικό, ακόμη και στον επαγγελματικό τομέα. Η σταθερή επιλογή μας αυτή, δικαιώθηκε στην 26χρονη πορεία μας, αν και ελάχιστοι τοπικοί Φορείς, πιστεύουν στην τεράστια σημασία και στην αξία των προγραμμάτων αυτών. Ίσως να τα θεωρούν ένα είδος πολυτελείας κυρίως στις μέρες μας. Όμως πλανάται όποιος το πιστεύει αυτό και βρίσκεται σίγουρα σε άλλο πλανήτη.                             
Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, με δημιουργικό, ωφέλιμο και  παραγωγικό τρόπο, ένας κρίσιμος αλλά παρεξηγημένος τομέας της σύγχρονης κοινωνίας, αποδείχθηκε τελικά η απόλυτη χρησιμότητα και αναγκαιότητά του, μέσω των δραστηριοτήτων μας αυτών, αποτρέποντας τους συνδημότες μας να συχνάζουν σε στέκια, όπου παραμονεύει η αλητεία, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά αλλά προπαντός να αντιπαραταχθούν  στην αδιαφορία για τον συνάνθρωπο, στον ωχαδελφισμό, στον ατομικισμό, στην ιδιοτέλεια και άλλα άσχημα, καταστροφικά και ολέθρια φαινόμενα που μαστίζουν ιδιαίτερα σήμερα την κοινωνία μας. 
Η λειτουργία των επιμορφωτικών αυτών προγραμμάτων, εξασφαλίζει επίσης εξίσου κάτι πολύ σπουδαίο. Όπου λειτουργούν τα επιμορφωτικά αυτά τμήματα, δημιουργούνται σημεία αναφοράς όχι μόνο για τα αυτονόητα της προσφοράς ενός τόσο σημαντικού εκπαιδευτικού έργου, με την ευρύτερη έννοιά του, αλλά και σημείο αναφοράς για τα επιμορφωτικά προγράμματα που προσφέρουν μόρφωση, επιμόρφωση, γνώση, χαρά, διασκέδαση και σε αρκετές περιπτώσεις και επαγγελματική αποκατάσταση. Σημείο αναφοράς επίσης και η συνάντηση γειτόνων αλλά και μαθητών, που φοιτούν σε διαφορετικά σχολεία και δεν γνωριζόντουσαν μεταξύ των. Επίσης των γονέων και των φίλων τους,  γίνεται τόπος συνάντησης και γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων και σκέψεων, σύσφιξη των σχέσεών τους και κυρίως καλύπτουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά-παραγωγικά και ωφέλημα
Τα τελευταία λόγια όπως καταλαβαίνετε, τα απευθύνουμε στους κατέχοντες τις μεγάλες καρέκλες και διαχειρίζονται τα χρήματά μας (;). Για να δούμε πόσο τα καταλαβαίνουν αυτά που λέμε. Εμείς θα σας ενημερώνουμε τακτικά για τις εξελίξεις που θα έχουμε. Πάντως μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε, πιέζοντας με τον τρόπο σας προς Λότζια και πλατεία Ελευθερίας μεριά......

 

Τελευταία ανανέωση ( 08.03.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >