close
Ώρα
13.07.24

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Πανελλαδική πρωτιά στην ανακύκλωση. Μπράβο στη Σοφία Ζωράκη!!!
04.06.10

Πηγή: Πατρίς

Οι πρώτοι των πρώτων ανακύκλωσαν 19.620 μπουκάλια! Το ΣΤ1 τμήμα του 53ου Δημοτικού που συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης
Πρωταθλητή ανακηρύξαν το δήμο Ηρακλείου πανελλαδικά, οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Με περισσότερα από 400.000 ανακυκλώσιμα μπουκάλια, ο δήμος κατέλαβε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον οποίο συμμετείχαν 11 πόλεις απ’ όλη την Ελλάδα. Τη δεύτερη θέση πανελλαδικά κατέλαβε ο δήμος Ροδίων, ενώ την τρίτη ο δήμος Πειραιά.

Από τα τμήματα σχολείων του Ηρακλείου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, “πρώτο των πρώτων” ανακηρύχτηκε το ΣΤ1 του 53ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο κατόρθωσε να ανακυκλώσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 19.620 μπουκαλιών σε διάστημα μόλις δεκαπέντε ημερών. Δεύτερο τμήμα στο Ηράκλειο ανακηρύχτηκε το Δ1 του 17ου Δημοτικού Σχολείου με 10.893 μπουκάλια, ενώ τρίτο σε αριθμό ανακυκλώσιμων υλικών ήρθε το 2ο Δημοτικό Σχολείο (Μποδοσάκειο) με 9.453 μπουκάλια.

Οι κοπιώδεις προσπάθειες των μαθητών και των δασκάλων τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενώ ο δήμος Ηρακλείου δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την έκβαση της διαδικασίας. Για την ανταμοιβή των κόπων που έκαναν οι μαθητές μάλιστα, η υπουργός Εθνικής Παιδείας Γιάννα Διαμαντοπούλου και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη θα βραβεύσουν τα τρία πρώτα τμήματα σχολείων και τον δήμο Ηρακλείου σε ειδική

 

εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο. Τα τμήματα θα εκπροσωπηθούν από τον εκπαιδευτικό κάθε τάξης και δύο ακόμα μαθητές από κάθε τμήμα.

Ο δήμος Ηρακλείου παράλληλα σχεδιάζει μια ειδική εκδήλωση βράβευσης όλων των μαθητών κι εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην προσπάθεια, ενώ προγραμματίζει τιμητική εκδήλωση για τα τμήματα που πρώτευσαν. Οι πρώτες σκέψεις θέλουν τον δήμο να προγραμματίζει μια ειδική εκδήλωση στο πάρκο Γεωργιαδή, ωστόσο επίσημα οι ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
“Ο δήμος προσπαθεί να ευαισθητοποιεί τους πολίτες”

“Ο δήμος Ηρακλείου και ιδιαίτερα η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου σε συνεργασία με διάφορους φορείς, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες στο κομμάτι που λέγεται ανακύκλωση” τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, προσθέτοντας:

“Κατορθώσαμε σε επίπεδο διαγωνισμού να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό του στόχου κι ελπίζουμε μέσα από αυτή τη διάκριση, το σύνολο των πολιτών να συνεχίσουν την ανακύκλωση για επανάχρηση όλων των ανακυκλώσιμων υλικών”.

Την ικανοποίηση του για την όλη προσπάθεια εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νώντας Σαρρής, που ανακηρύχτηκε και επίσημα πρώτος αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, του πρώτου δήμου σε ανακύκλωση σε ολόκληρη την Ελλάδα.

“Οι μικροί συνδημότες μας και οι μαθητές της πόλης χτύπησαν στους μεγάλους το καμπανάκι της ανακύκλωσης” δήλωσε ο κ. Σαρρής, προσθέτοντας:

“Με την πρωτιά τους οι μαθητές της πόλης δείχνουν το δρόμο για το πού πρέπει να οδεύσουμε όλοι, αλλά παράλληλα δίνουν και το έναυσμα ώστε όλοι μας συλλογικά να αναλάβουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος. Ως δήμος και ως Υπηρεσία Πρασίνου θεωρούμε πως κάνουμε το χρέος μας, έχοντας ως αρωγούς και συμπαραστάτες τους μικρούς μαθητές, αλλά και όλους τους ενεργούς πολίτες που αποδεικνύουν την ευαισθησία τους στα θέματα περιβάλλοντος. Αυτή τη «φλόγα» που άναψε στο Ηράκλειο, έχουμε υποχρέωση να την διατηρήσουμε”.

Πανηγυρισμοί

Με πανηγυρισμούς έξω από το κτίριο της παλιάς Ακαδημίας, υποδέχτηκαν οι μαθητές του ΣΤ1 την πρωτιά τους στον διαγωνισμό ανακύκλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσπάθεια των μαθητών είχε ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, αφού με την παρότρυνση της εκπαιδευτικού τους, ανακύκλωναν το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιούσαν στο σχολείο. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, πως πριν καν αρχίσει ο διαγωνισμός, οι μαθητές του ΣΤ1 είχαν ανακυκλώσει πάνω από 16.500 μπουκάλια στα ειδικά μηχανήματα ανακύκλωσης, και δεκάδες χιλιάδες ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους του δήμου.

“Η γενιά των νέων παιδιών παρέλαβε έναν πληγωμένο πλανήτη και γι’ αυτό όλοι οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να μυήσουμε τους μαθητές σε συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση” δήλωσε στην “Π” η δασκάλα του ΣΤ1 Σοφία Ζωράκη.

“Tα συγχαρητήρια ανήκουν σε ολόκληρο το τμήμα, αλλά και στους ανθρώπους που βοήθησαν αυτή την από κοινού προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος” πρόσθεσε η κ. Ζωράκη, τονίζοντας:

“Αυτή μας η διάκριση δείχνει πως αν θέλουμε μπορούμε να μη μένουμε στα λόγια, αλλά έμπρακτα να βοηθήσουμε στη σωτηρία του πλανήτη”.

 

Εμείς ως Πολιτιστικός Σύλλογος της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, αισθανόμαστε υπερήφανοι, αφού η υπεύθυνη του τμήματος ΣΤ1 του 53ου  Δ.Σ. της Πόλης μας, δασκάλα Σοφία Ζωράκη, είναι γέννημα θρέμα Αγιοαικατερινιώτισσα, παιδί του Πολιτιστικού Συλλόγου μας, την οποία συγχαίρουμε μέσα από την καρδιά μας. Σοφίτσα σου ευχόμαστε η Προστάτιδα της Συνοικίας μας Αγία Αικατερίνη να σε προστατεύει στον δρόμο σου, να σου δίνει υγεία-δύναμη-χαρά και ευτυχία στη ζωή σου. Μπράβο Σοφία μας!!!!!

 

Τελευταία ανανέωση ( 30.06.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >