close
Ώρα
18.04.24

Ποιος είναι online

Έχουμε 1 επισκέπτη online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;






Αποτελέσματα διερεύνησης των ενεργών σεισμικών ρηγμάτων μεταξύ άλλων και της περιοχής μας.
07.01.10
Παραδόθηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης διερεύνησης των ενεργών σεισμικών ρηγμάτων που είχε αναθέσει ο Δήμος Ηρακλείου στο  Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και αφορούν μεταξύ άλλων και την περιοχή μας.
Στις πλήρεις μελέτες για όλες αυτές τις περιοχές που παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Πολεδομίας, αποτυπώθηκαν και χαρτογραφήθηκαν με λεπτομέρειες δεκαεννέα (19) ρήγματα, εκ των οποίων όμως κανένα δεν είναι ενεργό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουν να δώσουν σεισμό αρκετές δεκάδες χιλιάδες χρόνια.
 Ο επιβλέποντας των μελετών κ. Κώνσταντίνος Μακρόπουλος και οι συνεργάτες του κ. Γκανάς και κ. Δρακάτος ξεκίνησαν με την συλλογή και ανασκόπηση προηγούμενων μελετών και γενικότερα της βιβλιογραφίας για όλα τα ρήγματα της λεκάνης του Ηρακλείου.
 Στη συνέχεια πραγματοποίησαν τεκτονικές μορφολογικές και γεωλογικές έρευνες με λεπτομερή γεωλογική χαρτογράφηση καθώς και γεωσεισμικές έρευνες με τις μεθόδους τις ανάκλασης, διάθλασης και των επιφανειακών κυμάτων.
 Εντός του Ιανουαρίου αναμένονται τα αποτελέσματα για δύο ακόμα περιοχές. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της έρευνας που διεξήχθει αφού αποτελεί  πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής η αντισεισμική θωράκιση και η ασφάλεια των πολιτών
 Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθούν μελετητές να παρουσιάσουν στους δημότες αλλά και στους επιστημονικούς φορείς τα τελικά τους αποτελέσματα.


Τελευταία ανανέωση ( 30.06.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >