close
Ώρα
13.07.24

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Κύριε Νομάρχη, σας ευχαριστούμε
28.09.09
Η Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, συντετριμμένη πενθεί τον αδόκητο θάνατο του αγαπημένου της Νομάρχη Ηρακλείου Γιάννη Γαρεφαλάκη.
 • Ο αείμνηστος υπήρξε Επίτιμο Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης και ένας από τους κύριους ξεχωριστούς στυλοβάτες της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει  όλα αυτά τα χρόνια. 
 • Έκανε δεκτό αίτημα του Συλλόγου και δρομολόγησε τις διαδικασίες  εξεύρεσης πόρων, να αναγείρει τα σύγχρονα κτίρια που στεγάζουν σήμερα το 48ο Δημ. Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο.
 • Ικανοποίησε αίτημα του Συλλόγου και κάλυψε τις ανάγκες της περιοχής μας, με την συμπληρωματική επέκταση του παραπάνω κτιρίου και την δημιουργία μιας ανεξάρτητης μεγάλης και σύγχρονης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, όπου σήμερα εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του σχολείου, πραγματοποιούνται και πολυποίκιλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το στολίδι αυτό της περιοχής μας, θεμελιώθηκε από τον ίδιο και εγκαινιάσθηκε από τον ίδιο και τον Υπουργό Παιδείας κον Φίλιππο Πετσάλνικο, με μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης.
 • Με απόφασή του έκανε δεκτό αίτημα του Συλλόγου, αφού υποχρέωσε το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου να καθιερώσει και να λειτουργεί μέχρι και σήμερα, την λεωφορειακή γραμμή της Αγίας Αικατερίνης, την οποία ο ίδιος εγκαινίασε, μέσα από ιδιαίτερες εκδηλώσεις χαράς και ικανοποίησης όλων των κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα η αγορά των πρώτων δύο mini bus που κυκλοφόρησαν στην πόλη μας,  πραγματοποιήθηκε με κατεξαίρεση απόφαση του Νομάρχη  Γιάννη Γαρεφαλάκη αποκλειστικά για την περιοχή.
 • Συνέβαλλε καθοριστικά, ιδιαίτερα κατά την περίοδο θεμελίωσης, στην ανέγερση του νέου σύγχρονου ιδιόκτητου κτιρίου του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, το οποίο καλύπτει σήμερα τις ανάγκες λειτουργίας 67 επιμορφωτικών τμημάτων-σεμιναρίων και παραδοσιακών εργαστηρίων με πάνω από 900 συμμετοχές, σε εβδομαδιαία βάση. 
 • Παραχώρησε στον Σύλλογο έπιπλα και εξοπλισμό, απαραίτητο για την οργάνωση και λειτουργία του, σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς για τον Σύλλογο
 • Πάντα υπήρξε παρών και μάλιστα συμμετείχε και ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Συλλόγου μας μέχρι και πρόσφατα και κάθε φορά δεν παρέλειπε να επιβεβαιώνει συνεχώς την μεγάλη και ειλικρινή αγάπη του για την Συνοικία Αγίας Αικατερίνης και ιδιαίτερα για τα παιδιά, τα οποία και του ανταπέδιδαν ποικιλοτρόπως την αγάπη των.
 • Οι αρχές, οι αξίες, η ανιδιοτέλειά του, η αγάπη του στον συνάνθρωπο, στον τόπο του, η σύνεση και η συνέπεια, ακολουθούσαν τον Γιάννη Γαρεφαλάκη μέχρι την τελευταία του πνοή,. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε άνθρωπος της προσφοράς. Δούλευε με πάθος από οποιοδήποτε πόστο τον έταζε η τοπική κοινωνία και πάντα έφερνε σε πέρας, όσο δύσκολο κι αν ήταν, το έργο που του είχε ανατεθεί.
 • Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Κυριακή 27-9-2009 ομόφωνα αποφάσισε:
 1. Να εκφράσει στους συγγενείς του Νομάρχη Γιάννη Γαρεφαλάκη τα θερμά συλλυπητήρια του
 2. Να παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία
 3. Να καταθέσει το ποσό των 100€ στην Ενορία Αγίας Αικατερίνης για την Αγιογράφηση του Ναού.
 4. Να εισηγηθεί στον Δήμαρχο Ηρακλείου, να δοθεί το όνομά του, σε δρόμο της Συνοικίας, αφού έχει τόσο συνδεθεί με την περιοχή
 5. Να σταλεί το παρόν στα τοπικά ΜΜΕ για να γίνει γνωστό το μεγάλο έργο του Γιάννη Γαρεφαλάκη, που αφορά την Συνοικία Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου. 
Νομάρχη μας Γιάννη Γαρεφαλάκη, πάντα θα είσαι στην καρδιά μας. Να είσαι καλά εκεί που πήγες.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, εδώ στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΗΝΑΣ ΓΡ. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
Τελευταία ανανέωση ( 19.10.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >