close
Ώρα
12.08.20

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


65o Νηπιαγωγείο (21/4/2009)
13.04.09

ΠΡΟΣ: Την Νομαρχιακή Αυτοδ/ση Ηρακλείου Νομάρχη κα Ευαγγ.Σχοιναράκη-Ηλιάκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: α)Αντινομάρχη κα Καγουδάκη Ελένη, β)Αντιδήμαρχο κον Κ. Μαμουλάκη, γ)Αντιδήμαρχο κον Βασ. Ξημέρη, δ)2ο Δημ. Διαμέρισμα, ε)Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Η., στ)Δ/ντή Πολεοδ/κών Λειτουργιών του Δ.Η., ζ) # Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ.Η.


Αξιότιμη κα Νομάρχη Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
Αμέσως μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας, ως Νομάρχη, σας ενημερώσαμε με έγγραφό μας, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο του 65ου Νηπιαγωγείου, όπως ρωγμές στις πίσω εξωτερικές κολώνες, νερά που στάζουν στα  WC και στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ώστε να θεωρείται πλέον από εκπαιδευτικούς και γονείς, σαν ακατάλληλο να δέχεται παιδιά, μίας  τόσο τρυφερής και ευαίσθητης ηλικίας.
Μάλιστα πέρσι το καλοκαίρι, που τιμήσατε με την παρουσία σας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ, σας  παρακαλέσαμε, να προχωρήσετε άμεσα στην αγορά οικοπέδου, που βρίσκεται στο Ο.Τ. 138 και επί των οδών Φιλ. Εταιρείας και Κάντιας, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από το σχέδιο πόλης της περιοχής μας σαν «χώρος ανέγερσης νηπιαγωγείου» και να το εντάξετε στο προγραμματισμό ανέγερσης σχολικών κτιρίων της Ν.Α.Η., ώστε σύντομα να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το 65ο Νηπιαγωγείο, ώστε να λειτουργήσει σαν ολοήμερο, αφού τόσο ανάγκη το έχει η Συνοικία Αγίας Αικατερίνης, η οποία σήμερα αριθμεί περί τις 10.000 κατοίκους.
Σύμφωνα και με το αριθ. 9329/19-10-06 έγγραφο της Δ/νσης Πολεοδομικών Λειτουργιών του Δήμου μας,  που σας είχαμε επίσης κοινοποιήσει, προκύπτει ότι το παραπάνω οικόπεδο, συνολικής έκτασης 988 μ2, η Ν.Α.Η. μπορεί να το αποκτήσει, αποζημιώνοντας τους ιδιοκτήτες, μόλις για 210 μ2, αφού τα 778μ2 παραχωρούνται δωρεάν, ως εισφορά σε γη των ιδιοκτητών.
Παρακολουθούμε το θέμα συνεχώς και έχουμε ενημερωθεί για την μέχρι σήμερα πορεία του από τους αρμόδιους αντινομάρχες, γιαυτό σας παρακαλούμε θερμά, να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόκτησης ολόκληρου του παραπάνω οικοπέδου συμπεριλαμβανομένου και του απαλλοτριούμενου, ώστε το συντομότερο δυνατό να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει η ανέγερση του κτιρίου.
Από πληροφορίες μας, η Ν.Α.Η. σκέπτεται να μην αγοράσει το απαλλοτριωμένο τμήμα του συγκεκριμένου οικοπέδου, για λόγους πιστεύουμε οικονομίας. Εμείς ταπεινά προτείνουμε να μην παραχωρηθεί στον ιδιοκτήτη αλλά να αγορασθεί από την Ν.Α.Η. και αυτό το τμήμα, (δηλ. των 210μ2), διότι μελλοντικά, το τμήμα αυτό, σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί για άλλες δραστηριότητες από την Ν.Α.Η., πάντα προς όφελος των κατοίκων της περιοχής μας κι όχι μόνο π.χ. Στέγαση μιας Κοινωνικής Υπηρεσίας κ.λ.π.). Επιπρόσθετα υπάρχει και ο κίνδυνος (δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει), μελλοντικής εκμετάλλευσης του οικοπεδικού αυτού τμήματος (των 210 μ2) από ιδιώτες, με δραστηριότητες που δεν θα είναι συμβατές με την γειτονιά αυτή, αφού βρίσκονται δίπλα τα γειτονικά σχολεία του 48ου Δ.Σ., του 7ου ΤΕΕ και του 65ου νηπιαγωγείου.
Μετά από τα παραπάνω, παρακαλούμε να τύχουμε ενημέρωσης για τις μελλοντικές προθέσεις σας, ώστε κι εμείς με την σειρά μας να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους κατοίκους της περιοχής μας που αγωνιούν και ερωτούν συνεχώς για το θέμα αυτό, τόσο μέσα από την εφημερίδα μας «ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ» (κυκλοφορεί σε 3.000 φύλλα), όσο και μέσα από την ιστοσελίδα μας, (η οποία σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 6 μηνών, έφτασε τις 46.000 επισκέψεις).
Με ειλικρινά αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μηνάς Γρ. Μαυροειδής
Τελευταία ανανέωση ( 03.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >