close
Ώρα
29.03.24

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;






Ζητάμε από την Νομαρχία να μετρηθεί η ακτινοβολία των ραντάρ του αεροδρομίου μας
07.04.09
Στείλαμε στη Νομάρχη μας κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη το παρακάτω έγγραφο και ζητάμε να μετρηθεί η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ραντάρ του αεροδρομίου μας, για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι επικίνδυνη άρα βλάπτει την υγεία μας, αφού η περιοχή μας "βλέπει" προς την περιοχή ΔΥΟ ΟΡΑΚΙΑ που είναι εγκατεστημένα και είναι ορατά από εμάς. Το ίδιο έγγραφο στείλαμε και στο 2ο Δημ. Διαμέρισμα για να ενεργοποιηθεί και εκείνο. Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο που στείλαμε, για να λάβετε γνώση.
"Ενημερωθήκαμε πρόσφατα από τον Τοπικό Τύπο, ότι θα τοποθετηθούν Σταθμοί μέτρησης της ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο, προχωρώντας η Νομαρχία μας στην ανάπτυξη ενός δικτύου σταθμών μέτρησης για τα επίπεδα Ηλεκτρομαγνητικών Ακτινοβολιών και στη δημιουργία πύλης ενημέρωσης των πολιτών . Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι το πρόβλημα με τις κεραίες κάθε είδους και το πλέγμα που έχει σχηματισθεί γύρω από κάθε πολεοδομικό συγκρότημα ανησυχούν εμάς τους πολίτες που ζητούμε να μάθουμε την αλήθεια, τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτινοβολίες που καθημερινά μας βομβαρδίζουν.
Δώσατε μάλιστα εντολή, να ετοιμαστεί πρόταση από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, που θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του δικτύου αυτού. Οι ανησυχίες μας αυτές είναι εντονότερες όταν το κεραιοσύστημα βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και πλησίον χώρων συνάθροισης “ευπαθούς πληθυσμού”, όπως για παράδειγμα θεωρούνται τα Σχολεία, τα Νοσοκομεία κ.λ.π. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα κεραιοσυστήματα αυτά δεν είναι εμφανή με αποτέλεσμα οι ανησυχίες μας να εντείνονται ακόμη περισσότερο. Μάλιστα ο Σύλλογός μας με ενέργειές του κατά το παρελθόν, απομάκρυνε κεραίες κινητής τηλεφωνίας από ταράτσες κατοικιών της περιοχής μας με την μορφή πότε καμινάδας τζακιού και πότε ντεπόζιτου νερού!!! Κατά συνέπεια είναι απαραίτητη η καλύτερη, πληρέστερη και αντικειμενικότερη ενημέρωση του κοινού σε θέματα έκθεσης σε μή ιοντίζουσες ακτινοβολίες, η οποία μάλιστα θα πρέπει να συνοδεύεται και από ποσοτικά μεγέθη, όπως παραδείγματος χάριν είναι οι τιμές των επιπέδων έκθεσης σε μια συγκεκριμένη περιοχή και η σχέση τους με τα θεσμοθετημένα μέγιστα επιτρεπτά όρια έκθεσης» όπως αναφέρθηκε στο νομαρχιακό συμβούλιο, από την προϊσταμένη Ανάπτυξης και Σχεδιασμού της Νομαρχίας.
Μετά από τα παραπάνω, παρακαλούμε να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας και την μέτρηση της ακτινοβολίας από τα ραντάρ προσέγγισης του αεροδρομίου Ηρακλείου, τα οποία βρίσκονται στη περιοχή «Δυό Οράκια», με οπτική επαφή και σε απόσταση μικρότερη των 1.500μ. από την περιοχή μας της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης, αλλά και άλλων προαστίων του Ηρακλείου όπως του Πόρου, Κατσαμπά, Πατελλών, Φιλοθέης, Χρυσοπογής, Αγίου Ιωάννη, που βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της πόλης μας, αλλά και ολόκληρης της περιοχής του Δήμου της Ν. Αλικαρνασσού, Καλλιθέας, της ΒΙ.ΠΕ.Η. και πολλών άλλων."
Τελευταία ανανέωση ( 09.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >