close
Ώρα
12.08.20

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Γιατί όχι το νέο Δημοτικό Μέγαρο στην Αγία Αικατερίνη;
26.02.09
ΜΙΑ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ενημερωθήκαμε τελευταία, ότι στο οικόπεδο του παλιού εργοστασίου ΑΘΗΝΑ στην Λ. Ικάρου, μάλλον δεν πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο για διάφορους λόγους.
Εμείς μέσα και από την ιστοσελίδα μας προτείνουμε στο Δήμο μας,  το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο που ετοιμάζεται να κατασκευασθεί, να ανεγερθεί στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης και συγκεκριμένα σε οικόπεδο  που περικλείεται από τις οδούς Φιλικής Εταιρείας, Ριζάρη, Αγίας Φιλοθέης και Μητροπολίτη Βασ. Μαρκάκη.

Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της Συνοικίας μας με πανοραμική θέα, έχει έκταση 7 στρεμμάτων περίπου και περιλαμβάνει  ένα παλιό νταμάρι, σχεδόν κυκλικό, με βάθος τουλάχιστο 80 μέτρων και έτοιμο χωρίς έξοδα να δημιουργηθούν χώροι πάρκινγκ εκατοντάδων αυτοκινήτων και τριώροφο κτίριο συνολικής κάλυψης 5.000μ2 περίπου με τους ημιυπαίθριους χώρους και με παρέκκλιση όπως γίνεται συνήθως στα δημόσια κτίρια, θα φτάσουμε τα 7.000μ2 στεγασμένου χώρου, δηλαδή χώρος υπεραρκετός για να στεγάσει όλες τις Υπηρεσίες του, βρεφονηπιακό σταθμό και παιδική χαρά για τα παιδιά των υπαλλήλων, χώρο στάθμευσης εκατοντάδων αυτοκινήτων, εμπορικό κέντρο, εστιατόρια και χώροι αναψυχής, δημοτικό ιατρείο και σταθμό πρώτων βοηθειών.

Σημειώνουμε εδώ, ότι η απόσταση από την πλατεία Ελευθερίας σε ευθεία είναι λιγότερο από 1.000μ. και μάλιστα σε ακτίνα  500μ. βρίσκονται οι συνοικίες Πατέλλες, Πόρος, Κατσαμπάς, Μπεντεβή, Άγιος Ιωάννης, Μεσαμπελιές, Φιλοθέη, Κηπούπολη και Χρυσοπηγή. Τώρα με την διάνοιξη της νέας κεντρικής λεωφόρου Κ. Αστρινάκη, εξυπηρετούνται πολύ εύκολα και η Κνωσσός, Σκαλάνι, Φορτέτσα, Ατσαλένιο, Μασταμπάς, Βασιλειές, Αγιος Βλάσσης, Σίλαμος, Κορακοβούνι, αλλά και το κέντρο της πόλης μας.  Επίσης ο οικοπεδικός αυτός χώρος, επειδή βρίσκεται εκτός τειχών, εξυπηρετεί και ανακουφίζει κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης και γίνεται και πράξη η πολυδιαφημιζόμενη αποκέντρωση των Υπηρεσιών.

Εκτός των παραπάνω λόγων, σίγουρα το συνολικό κόστος θα είναι κατά πολύ μικρότερο από οποιοδήποτε άλλο οικόπεδο που μελλοντικά θα αγοραστεί, αφού δεν θα χρειαστούν εργασίες εκσκαφών.

Επαφές με τον ιδιοκτήτη δεν έχουν γίνει, γι αυτό μην βιαστούν κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα....Αυτή η διαδικασία αφορά τον ο Δήμο μας. Εμείς απλά μια ιδέα ρίχνουμε στο τραπέζι, με στόχο που δεν κρύβουμε, αφού δεν είναι άλλος από την ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής μας. Μιά  προηγούμενη σκέψη μας που είχαμε πριν από χρόνια ξανά δημοσιοποιήσει, για την κατασκευή υπαίθριου αμφιθέατρου και χώρου μεγάλων διεθνών πολιτιστικών συναντήσεων, λόγω της εξαιρετικής ακουστικής του ίδιου οικοπεδικού χώρου, δεν βρήκε ανταπόκριση από κανένα Φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή του Κράτους.

Αγαπητέ  Δήμαρχε εσείς τι λέτε? 
Τελευταία ανανέωση ( 09.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >