close
Ώρα
11.12.23

Ποιος είναι online

Σύνδεση

Επιθυμείτε να σας στέλνονται ενημερωτικά e-mail;


Νέα - Ανακοινώσεις
5 Δεκεμβρίου 2023. Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
05.12.23

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (OHE) καθιέρωσε από το 1985 τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντή, την 5η Δεκεμβρίου κάθε έτους, προκειμένου να ορισθεί διεθνώς μία ημέρα ως επίκεντρο που θα εξάρει τη δύναμη και την δυναμική του εθελοντισμού.

Την ημέρα αυτή δίνεται η ευκαιρία στους εθελοντές και στις εθελοντικές οργανώσεις να αφυπνίσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν την παγκόσμια κοινότητα. Να κερδίσουν την αναγνώριση της συμβολής τους σε δράσεις και παρεμβάσεις που αναπτύσσουν στην τοπική κοινότητα, μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Ο εθελοντισμός ως ανθρωπιστικό κίνημα αποτελεί έναν τεράστιο ανανεώσιμο πόρο για την επίλυση κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών, ψυχικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων σε όλο τον κόσμο. Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που βοηθούν στις  αυξανόμενες σύγχρονες προκλήσεις και βρίσκονται στο προσκήνιο σε κρίσεις και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συχνά σε πολύ δύσκολες  και επικίνδυνες καταστάσεις.

Φέτος γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού (IVD) αναγνωρίζοντας

τη δύναμη της συλλογικής δράσης: “αν το έκαναν  όλοι”.

Μήνυμα που επισημαίνει τη σημασία της συνάντησης για τη φροντίδα του άλλου, την οικοδόμηση δικαιότερων κοινωνιών και ενός υγιέστερου πλανήτη. Παράλληλα εστιάζει στο ρόλο που κάθε ένας από εμάς μπορεί να διαδραματίσει, αναλαμβάνοντας δράση. Επιλέγοντας τον εθελοντισμό ως στάση ζωής.

Φανταστείτε περισσότερα από οκτώ δισεκατομμύρια από εμάς να είμαστε εθελοντές. Απεριόριστες δυνατότητες για βιώσιμη ανάπτυξη – τροφή και εκπαίδευση για όλους, καθαρό περιβάλλον και καλή υγεία, κοινωνίες ειρηνικές, χωρίς αποκλεισμούς και πολλά άλλα.

Ως άτομα, είτε συλλογικά, οι εθελοντές προσφέρουν ανιδιοτελώς το χρόνο, τις γνώσεις, το ταλέντο, την εμπειρία και τη θετική τους ενέργεια καθημερινά προς όφελος της κοινωνίας μας.

Ευχή να εμπνευστούμε από όλους τους εθελοντές που μέσα από τις πράξεις τους βελτιώνουν τον κόσμο μας.

Κι ας πάρουμε την απόφαση να πράξουμε κι εμείς αυτό που μας αναλογεί, για να σφυρηλατήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. (7η ΥΠΕ).

 

Ενας από τους στόχους που έχει βάλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, είναι να τοποθετήσουμε στην κεντρική πλατεία της ομώνυμης Συνοικίας μας απέναντι της εκκλησίας μας και του Συνεδριακού Κέντρου μας, ένα μνημείο αφιερωμένο στον «ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ».

     Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από εμάς στο διαδίκτυο, διαπιστώθηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει παρόμοιο μνημείο τουλάχιστο στην Κρήτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνουμε λάθος.

     Επειδή θεωρούμε ότι είναι μια μεγάλη παράληψη η έλλειψη ενός τέτοιου μνημείου στην Πόλη μας, όταν όλοι αναγνωρίζουμε την τεράστια αξία του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, και αφού λάβαμε γνώση την λήξη του 10ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου που με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αυγενική, ζητήσαμε πριν έξι μήνες από την Δημοτική Κοινωφελούς Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) και την Προέδρό της κα Ρένα Παπαδάκη, να παραχωρήσει στην περιοχή μας το έργο της γνωστής γλύπτριας  Κατερίνας Μητσιάλη, για να τοποθετηθεί στο σημείο που περιγράφουμε παραπάνω και για τον σκοπό που αναφέρουμε.

    Επιθυμία μας να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκέμβρη, με κατάθεση στεφάνων, ομιλία, χορευτικά, προβολές κ.α. εκδηλώσεις, με την συνεργασία της ΔΗΚΕΗ, της Περιφέρειας κ.α. συλλόγων.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα ως συνήθως γίνεται στον Δήμο Ηρακλείου.
 
Master Plan 2023-2027 της περιοχής μας
23.10.23
synedriako.jpg

Μπορείτε να διαβάσετε το Master Plan για την ανάπλαση και ανάπτυξη της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης Δήμου Ηρακλείου 2023-2027 εδώ.

Τελευταία ανανέωση ( 23.10.23 )
 
Αναβολή λειτουργίας των επιμορφωτικών προγραμμάτων περιόδου 2023-2024.
02.10.23

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συνεδρίασε στις 11/9/2023 και αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή λειτουργίας των επιμορφωτικών προγραμμάτων περιόδου 2023-2024, για καθαρά τεχνικούς λόγους.Ζητάμε την κατανόησή σας.

Όταν επαναλειτουργήσουν τα προγράμματα, θα σας ενημερώσουμε σχετικά εγκαίρως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μηνάς Γρ. Μαυροειδής

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 18.10.23 )
 
Μια ημέρα, δυο αξιόλογες αποστολές αλληλεγγύης και ελπίδας στη Συνοικία μας.
18.09.23
Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, καλεί τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στην δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο της 5ης Το.Μ.Υ. την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Βενιζελείου, Νοσοκομείου. 
Τελευταία ανανέωση ( 23.09.23 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόγραμμα Αικατερινείων 2023
23.06.23
aikaterineia.jpgΔιαβάστε το Πρόγραμμα των Αικατερινείων 2023 που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης ΕΔΩ.
Τελευταία ανανέωση ( 23.06.23 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
17.04.23

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

ΤΟ Δ.Σ.

Τελευταία ανανέωση ( 17.04.23 )
 
Δίνεται σκύλος για υιοθεσία
21.11.22

Τελευταία ανανέωση ( 23.11.22 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιτέλους ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής το Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης
01.11.22
a8litiko_polykentro.jpg

Ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας της Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας ζητά επιτακτικά από τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια, την αξιοποίηση ενός οικοπεδικού χώρου έκτασης 5.200μ2, επί της οδού Εμμ. Ξάνθου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο που τόσο ανάγκη το έχει η περιοχή. Ένας πανέμορφος χώρος, ο οποίος θα αποτελέσει πνεύμονα Αθλητισμού, Πολιτισμού και άλλων Κοινωνικών δραστηριοτήτων. 

Τελευταία ανανέωση ( 01.11.22 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πραγματοποιήσαμε τα εγκαίνια του νηπιαγωγείου μας
16.10.22
nipiagogio65.JPG
Την Δευτέρα 10/10/2022 και ώρα 10.30 π.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου βιοκλιματικού κτιρίου που θα στεγάζει από σήμερα 75 παιδάκια της Συνοικίας Αικατερίνης. Παρόντες οι ιερείς της Ενορίας μας π. Εμμανουήλ και Κων/νος, ο Δήμαρχός μας κος Βασίλειος Λαμπρινός, οι Αντιδήμαρχοι κα Στ. Αρχοντάκη, κος Αντ. Περσινάκης, κος Γ. Σισαμάκης, ο δημ. Σύμβουλος των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ κος Σπ. Δοκιανάκης, εκπρόσωποι σχολείων, της Δ/νσης Αθμιας Εκπ/σης, του συλλόγου δασκάλων, το εκπ/κό προσωπικό, τα παιδιά, οι γονείς και κάτοικοι της περιοχής. Στο τέλος της εκδήλωσης το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου μας, πρόσφερε μπουφέ με εξαιρετικά εδέσματα τα οποία πρόσφεραν οι κυρίες του Δ.Σ. και της Συνοικίας για τους προσκεκλημένους μας.
Τελευταία ανανέωση ( 06.02.23 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποιητική βραδιά στο Συνεδριακό Κέντρο του Συλλόγου μας την Τετάρτη 28/9/2022.
24.09.22

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου σας προσκαλεί στη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του εκπαιδευτικού κου Ζαχαρία Αγγουράκη με τίτλο: "Προσπάθειες διαφυγής"

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εμπειρη φιλόλογος παραδίδει μαθήματα.
04.09.22
Πτυχιούχος φιλόλογος, με εικοσαετή πειρα και προϋπηρεσία σε δημοσιο σχολειο, παραδιδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου. Περιοχή Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης. Τηλ: 6982478639
 
Πρόγραμμα Αικατερινείων 2022
22.06.22
aikaterineia.jpgΔιαβάστε το Πρόγραμμα των Αικατερινείων 2022 που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης ΕΔΩ .
Τελευταία ανανέωση ( 01.11.22 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το νέο Δ.Σ. και Εξ. Επ. του Συλλόγου μας, περιόδου 2022-2025.
21.05.22

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης γνωστοποιεί ότι το νέο Δ.Σ. και Εξ. Επ. που εκλέχθηκαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συλλόγου, συστήθηκε σε Σώμα κατά την συνεδρίαση της 13/05/2022 όπως φαίνεται παρακάτω και για την επόμενη τριετία 2019-2022:  

                                                 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 13 από 643